Manfred Weberin tukena oli Orban, -ja Aleksander Stubbin … Orpo

EU-parlamentin keskustakonservatiivinen puolueblokki EPP valitsi ehdokkaakseen EU-komission puheenjohtajaksi Manfred Weberin, jonka ei tiedetä koskaan sanoneen, ettei tunne itseään baijerilaiseksi ja saksalaiseksi. Hänelle äänestyksessä hävinneen Aleksander Stubbin puheessa ”en-tunne-olevani-suomalainen” esiintyy tiettävästi yhtä usein kuin nuorisokielessä eräs v-sana.

Kokoukseen Helsingissä osallistunut Unkarin Victor Orban oli kannattanut Weberiä, joka sai taakseen 79% annetuista äänistä. Stubbin kannatuksen vähäisyys selittynee sillä, että Euroopan keskustaoikeistolaisten puolueiden kokouksessa useimmat ovat keskustaoikeistolaisia.

Euroopassa oikeistolaiset tapaavat olla poliittisen kentän oikealla siivellä, so. konservatiivisia, ja usein myös kristillisiä. Arvomaailman konservatiivisuus on myös eduksi, pelkkä markkinavoimille kumartaminen ei Euroopassa vie kovin pitkälle.

EPP-puolueryhmä on europarlamentin suurin ryhmä, ja sen odotetaan saavan oman ehdokkaansa EU-komission johtoon keväällä. Tämä ehdokas on todennäköisimmin Helsingin kokouksessa valittu puoluekoalition ehdokas, joka ei siis ole Aleksander Stubb.

Onnittelemme voittajaa!

Mielipidekirjoitus

1 Comment

  1. Nestori Lundahl
    8.11.2018 17:36
    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top