Marin saa bilettää – entä muut poliitikot

Sanna Marinista on julkaistu lukuisia määrä videoita joissa hän juhlii kavereiden ja tuttujen ja muiden julkkisten kanssa. 7-päivää lehti julkaisi taas uuden videon, jossa pääministeri Marin suorastaan hinkkaa haarat avoinna erään missikuvioista tutun naisen kanssa.

Sanna näemmä ”saa” bilettää vaikka sijaisasia ei ollut kunnossa.

Se kuinka rajuksi meno meni ja kuinka julkiseksi niin kukaan kai ei kiistä, että meno oli hulvatonta,

Entäpä jos …

Kysymyksessä olisikin ollut Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra tai Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ?-saatikka joku miespuolinen politiikko ? huh, huh !

Marinin tapauksesta kyllä uutisoitiin mutta punavihreään kallellaan olevat valtamedian toimittajat selittävät, puolustelevat ja silittivät koko kohun jos ei olemattomiin niin kuitenkin tyyliin ”kaikillehan meistä sattuu ja tapahtuu”, niinpä kyllä on kuitenkin vain yksi pääministeri kerrallaan. Mutta, kun hän on lehdistön lemmikin eli punavihreän hallituksen pääministeri, asiasta kyllä puhutaan mutta ikään kuin Marinin ”dokaaminen” noin viikon sisään neljä kertaa olisi jollain tavoin myönteinen asia ja, että siihen pitäisi peräti kannustaa.

Jos Purra tai Essayah olisivat tehneet moista niin siitä olisi ”riemua” riittänyt yli tulevien eduskuntavaalien ellei jopa seuraavien.

”Nuori nainen” ?

Sanna Mirella Marin on syntynyt 16. marraskuuta 1985 eli hänellä alkaa kolmen vuoden päästä syksyllä ”viideskymppi”. Nuoret on tässä maassa-toistaiseksi- määritelty alle 30 v ei ”nelikymmppisiksi”.

Vai onko kysymyksessä tämä oikeastaan koko 2000-luvun voimistunut ilmiö eli nämä ”ikiteinit”. Siinä ei tietenkään ole mitään vikaa, että ihmiset ovat ”nuorekkaita” ja seuraavat aikaansa ja sehän on päättäjille ensiarvoisen tärkeää. Mutta siitä nyt ei pääse mihinkään, että noin 37 vuotias pääministeri ei voi käyttäytyä ja esiintyä julkisesti kuin noin 17 vuotias teinityttö siinä muutaman kymmenen metrin päässä ravintola Teatterin yökerhosta Espan puistossa.

”Instituution ravistelua”

Pääministeri Marin on jo aiemmin ilmaissut halunsa ”ravistella pääministeri-instituutiota” No, sitä tuollainen tekee mutta ravisteleeko se samalla henkilökohtaisen luottamuksen ja tuon instituution luottamuksen ? pois paikoiltaan. Ja tarkoittaako tuo, että olemme siirtymässä aikaan jossa ei ole suurtakaan merkitystä mitä pääministeri tekee ja missä kunnossa hän on, kun ei ole virkatehtäviä hoitamassa.

Tähän saakka on yleisesti ajeltu niin, että ainakin ylintä valtiojohtoa edustavat henkilöt ovat myös yksityiselämässään esimerkillisiä kansalaisia.

Mutta jos ei näin olekaan -enää- niin onko millään väliä -enää- .

No, niinpä sitten tulevassa viikonvaihteessa Riikka ja Sari bilettäkää niin sata lasissa kuin olla ja voi ja muistakaa mitä rohkeampi video niin sitä ”parempi”.

Seppo Huhta

1 Comment

 1. pöh
  24.8.2022 13:54

  Bilettäminenhän ei se ongelma ole, kukaan varmaan ole kuvitellutkaan että Marin on kotona sukkia kutomassa iltasin, tai edes lastansa hoitamassa aina.
  Ongelma on se että miten, missä ja kenen kanssa. Nyt hän on kerännyt ympärilleen lauman jotain b-luokan somejulkkiksia ja heidän kanssaan hilluu julkisesti, aikana jolloin maassa ja koko maailmassa on kaikinpuolin asiat huonommin kuin pitkään aikaan.
  Toki se ei Sannaa kriisit huoleta, nämä kaikki kriisithän on juuri mitä hänen ”isäntänsä” WEF ja Klaus Schwab on jo vuosia suunnitellut.
  Ihmiset on huolissaan ja hädissään ihan kaikesta, mutta wef kerho juhlii, ja Marin tunnetusti kuuluu siihen wef kerhoon.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top