Marin tylytti Lintdmannia: Pääministeri pyyhki SDP:n ryhmänjohtajalla pöytää

Eduskunnan kyselytunnilla pääministeri Sanna Marin kohteli SDP:n ryhmäjohtaja Antti Lintdmannia kuin ilmaa.

Ryhmäjohtaja Antti Lintdman kysyi Sanna Marinilta, koska selvitykset hänen ateriaedustaan ja niiden verotuksesta ovat selvät, eli milloin selvitykset valmistuvat? Sanna Marin vastasi ylimielisen oloisesti puhumalla niitä näitä, ja jätti mielenosoituksellisesti vastaamatta puoluetoverinsa kysymykseen.

On tunnettua, että Sanna Marinin ja Antti Lindtmannin välit eivät ole hellan-lämpöiset, -paremmin pakastinta voisi käyttää mittarina. Kuinka kauas taaksepäin puolue- ja ikätovereiden ilmeinen vastakkain asettuminen johtaa.

Mutta suurelle yleisölle se kirkastui, kun demareiden puoluevaltuusto valitsi Antti Rinteelle seuraajaa, tuolloin Marin voitti Lindtmannin muutamalla äänellä, ja tuosta onkin tullut sanonta ”kolmen äänen pääministeri”.  Marinille ei riittänyt voitto pääministerikisassa vaan Marin jatkoi Lindtmannin kurmuuttamista koittamalla kangeta Lindtmannin eduskunnan varapuhemieheksi, siis sivummalle maan suurimman puolueen päivänpolitiikan ytimestä vastoin ryhmäjohtajan omaa tahtoa. Ja jos Marin olikin voittanut puoluevaltuustossa kanssakilpailijansa, niin SDP:n ryhmässä Marin jäi kohtalaisen yksin kiusantekonsa -siltä se ulkopuoliselta vaikuttaa- kanssa.

Mutta jos ei ole kysymys millään tavoin henkilökohtaisista väleistä, niin ainakin sellainen syy voi olla, että Marin on tunnetusti vasemmistodemari minkä hän on itsekin tuonut -ylpeydellä- esiin. Lindtman taas on esiintynyt ja puhunut koko parlamentaarisen uransa -kolmas kausi eduskunnassa- varsin maltillisen ammattiyhdistyslähtöisen demarin äänenpainoilla. Lindtmannin sanotaankin olevan ”Eeron tallista”. Sanonta on vastine Kokoomuksen ”Benin tallille” joka on tuottanut kymmeniä uusia kokoomuspolitiikkoja vuosikymmenten aikana ”kykypuolueen” kaadereihin. ”Eeron tallilla” tarkoitetaan Eero Heinäluomaa (nykyään SDP:n MEPpi) poliittisesti lähellä olevia sosiaalidemokraatteja.

Tätä taustaa vasten on helposti ajateltavissa, että Marinin tietoisesti ylläpitämä vihersosialistinen ajattelu ei lyö yksiin konsensushenkisen sosialidemokratian kanssa.

Ovatko seinät jo liian kaukana toisistaan: -Romahtaako katto?

SDP:n puheenjohtaja Rafael Paasio totesi puolueestaan vuonna 1975, että sosiaalidemokraateilla on ”katto korkealla ja seinät leveällä”. Tällä hän tarkoitti, että puolueeseen mahtuu monin tavoin ajattelevaa väkeä. Mutta hän myös vastasi kysyttäessä, että kyllä ne ovat siis sekä seinät että katto.

Nykyisen puheenjohtaja Sanna Marinin ulostuloja kuunnellessa on kuitenkin alkanut vaikuttaa muulta: Kunnallisveron progressiivisuus, pääomaveron jakaminen myös kunnille sekä maakuntaveron läpiajaminen viittaavat siihen, että ainakin vasen seinä on poissa tai siinä on sosialismin -ei vain sosialidemokratian- mentävä aukko.

Maakuntaveroa lukuunottamatta Marinin veroehdotukset ovat kylmää kyytiä, koska niin progressiivinen kunnallisvero kuin myöskin pääomaverojen jakaminen vain valtion sijasta myös kunnille vaurastuttaisi entisestään rikkaita kuntia, kuten esimerkiksi Espoota ja Helsinkiä ja köyhdyttäisi vaatimattomasti pärjäävämpiä Harjavaltaa ja Polvijärveä.

On erittäin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu jos/kun demarit häviävät kunnallisvaalit. Lindtmannin asemaan se tuskin vaikuttaa sitä tai tätä elleivät demarit häviä SDP:n ikiaikaisessa liinnakkeessaan, nykyään ”Isoon Antin” hallitsemalla Vantaalla, sekä Kokoomukselle että Perussuomalaisille, ja putoa kolmanneksi tai jopa Vihreiden varjoon. Viimeiset gallupit Vantaan osalta eivät kuitenkaan siellä demareille noin synkkää lähitulevaisuuttaa ennusta.

Valtakunnallisesti ja nimenomaan kunnallisvaaleissa Marinilla on varaa hävitä vain Kokoomukselle. Nimittäin jos persutkin menevät ohi niin juuri vaalien alla esiin tulleet ateria- ja verosotkut kaatuvat -ilman vaihtoehtoa- Marinin päälle. Ja SDP:n vaalitappioon ei syyllistä kauan, eikä kaukaa haeta.

Seppo Huhta

5 Comments

 1. Orang Utang
  3.6.2021 20:38

  Yksi ongelma demaripuolueessa on, että se vaatii ehdokkailta ehdotonta alistumista ryhmäkuriin. Tämä rajaa itsenäisesti ajattelevat henkilöt pois puolueesta vuosien mittaan edustajien rakenne on «kumuloitunut» sellaiseksi, että siellä on vain tottelevaisia lampaita. Sanna Marin yksi heistä.

  Ehdottoman auktoriteettiuskovainen Sanna Marin on löytänyt auktoriteettinsa WEF:stä. Hän on valmis toteuttamaan kaiken mitä sieltä käsketään kyseenalaistamatta mitään.
  – Minähän vain tottelin!

  Ongelma ei koske vain SDP:tä. Kun katsoo eduskuntaa, niin taitaa olla vain yksi, joka ei ole ottanut globalistien kasvomerkkiä itselleen.
  – Suomen kannalta tilanne on surullinen.

  Kun ainoa agenda on järjestelmän ylläpitäminen ja ehdoton alistuminen, meille ei pääse syntymään valtiomiehiä.
  – Kansanjohtajia.

  Sitten edustajamme kääntyvät ulkomaiden puoleen, josko he lähettäisivät meille johtajan.
  – Kenraalikuvernöörin.

  Vastaa
 2. takana loistava tulevaisuus
  3.6.2021 21:58

  Manna koittaa nyt kaikin keinoin pitää otteensa pääministerin jakkarasta kunnes saa neuvoteltua paremman diilin globalistien verkostosta jonne voi Jätemäen tavoin paeta huonoa julkisuutta. Mutta, tulevaisuus on saanut jo sellaisen mainekohun että demarien on pakko antaa sille kenkää, tai ne menettävät ”liikaa” ääni. Manna tuhosi oman tulevaisuutensa.

  Vastaa
 3. Peku
  4.6.2021 10:23

  Kommari muijilla on yleisesti hyvin narsistisia piirteitä. Vähän kun pääsee julkisuuteen ja saa pikkuisen valtaa, niin p nousee päähän. Halonenkin tuntui olevan täysi tyranni esikunnalleen ja virkamiehille.

  Vastaa
 4. Ilmari T
  5.6.2021 10:45

  Liekö salailun syynä aamiaislaskujen piikkiin sisällytetyt meikkiostokset? Onko siis kyseessä uusi Yli-Viikari -tapaus?

  Lintdman on fiksu tyyppi ja syystä kiirehti puolueensa uskottavuuden nimissä tutkintaa, jossa ei pitäisi olla mitään salattavaa.
  Surullista, että järkeään käyttävillä ihmisillä (kuten Lintdmanilla) on nykyään vaikeaa päästä merkittäviin asemiin politiikassa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.6.2021 10:32

   Ylimmäinen viikari, väli-viikari ja ylimmäinen välistävetäjä, ja kielipuolueen övervakare.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top