Marinin hallitus kristittyjä ja juutalaisia vastaan YK:n äänestyksessä

Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Peter Östman on jättänyt ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen Suomen äänestyskäyttäytymisestä YK:n joulukuun alussa pidetyssä yleiskokouksessa 

Kansanedustaja Peter Östman kysyy hallitukselta YK:n päätöslauselmasta ilmenevää yksipuolista käsitystä Jerusalemin pyhistä paikoista ja erityisesti Temppelivuoren asemasta kolmelle uskonnolle pyhänä paikkana. Päätöslauselman teksti käytti Temppelivuoresta ainoastaan islamilaista nimeä.

Yleiskokous hyväksyi päätöslauselman äänin 129-11, Suomi mukana

YK:n yleiskokous hyväksyi 1. joulukuuta 2021 päätöslauselman liittyen Jerusalemin pyhien paikkojen status quohon. Päätöslauselma kehottaa kunnioittamaan Jerusalemin pyhien paikkojen historiallista asemaa, ja välttämään provokaatioita ja kiihotusta. Kuluvan vuoden aikana Temppelivuorella ja sen läheisyydessä on ollut useita rauhattomuuksia. Yleiskokous hyväksyi päätöslauselman äänin 129-11. Suomi äänesti päätöslauselman hyväksymisen puolesta.

Vaikka kolmelle monoteistiselle uskonnolle yhteisten pyhien paikkojen kunnioittaminen ja rauhan vaaliminen niissä on luonnollisesti tavoittelemisen arvoista, kiinnittäisin huomiota päätöslauselmaan valikoituneeseen kieleen, Östman avaa kirjallisen kysymyksen taustaa.

Päätöslauselma käyttää Temppelivuoresta yksinomaan sen arabiankielistä nimeä Haram al-Sharif, sivuuttaen juutalaisten ja kristittyjen käyttämän Temppelivuoren. ”Yksipuolisella kielenkäytöllä sivuutetaan tietoisesti paikan merkitys juutalaisuudelle ja kristinuskolle”, todetaan kirjallisen kysymyksen perusteluosassa.

On häpeällistä, että Suomi äänestyskäyttäytymisellään ylenkatsoo Temppelivuoren merkitystä kristinuskolle ja eritoten juutalaisuudelle antaen tukensa muotoilulle, joka osaltaan vakiinnuttaa virheellistä käsitystä Temppelivuoresta ja Haram al-Sharifista vain muslimeille pyhänä paikkana. On käsittämätöntä, että Suomi ei ole pitäytynyt äänestyskäyttäytymisessään historiallisissa faktoissa, Östman tähdentää.

Moni länsimaa äänesti yksipuolista päätöslauselmaa vastaan

Yksipuolinen lähestymistapa, joka unohtaa paikan historiallisen ja uskonnollisen moninaisuuden, on päässyt pujahtamaan YK:n yleiskokouksen hyväksymään sanamuotoon. Hyväksytty sanamuoto ei tue Lähi-Idän hyvin kompleksisen konfliktin rauhoittamista. Usea länsimaa pidättäytyikin äänestyksestä, tai vastusti päätöslauselmaa. Millä perustein Suomi äänesti lauselman puolesta, jossa  on tietoisesti unohdettu, kysyy eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtajanakin toimiva edustaja Östman.

Kirjallisessa kysymyksessä kysytään, miten hallitus perustelee Suomen äänestyskäyttäytymistä YK:n yleiskokouksessa sekä miten hallitus aikoo varmistaa, että Temppelivuoren merkitys juutalaisille ja kristityille jatkossa huomioidaan YK:n päätöksenteossa. Östmanin lisäksi kirjallisen kysymyksen on allekirjoittanut kahdeksan kansanedustajaa, mukaan lukien kaikki KD:n edustajat.

Kirjallinen kysymys on luettavissa eduskunnan verkkosivuilla.

Extra kysyi rovasti emeritus Terhomatti Hämeenkorvelta asiasta, ja hän kommentoi näin ”Suomen käytös YK:n äänestyksessä ei ole odottamatonta sossujen, vasemmiston ja vihreiden pahalta kolmiyhteydeltä. Kansan normaalin oikeustajun mukaan meidän pitäisi puolustaa Israelia, joka on Lähi-Idän ainoa demokratia. Suomen meininki on ollut tämänkaltaista jo Tarja Halosen aikana, -häntä ei voinut juutalaisystävälliseksi luonnehtia.”

19 Comments

 1. juha II
  29.12.2021 22:52

  Sosialisti-kommunisti. Siinä syy, jos nyt oli edes selvin päin???

  Vastaa
 2. pöh
  29.12.2021 23:13

  Turha näistä on kysellä. Osa edustajista on tyhmiä eikä tiedä mitä tekevät, ja iso osa on vaan pahoja.

  Vastaa
 3. Tyrsky
  29.12.2021 23:17

  – Extra kysyi rovasti emeritus Terhomatti Hämeenkorvelta asiasta, ja hän kommentoi”: … ”(Israel) on Lähi-Idän ainoa demokratia. –

  Väite on usein käytetty, joskin Israel taitaa linjaustensa puolesta olla enemmänkin etnokratia.

  – ”Israel’s Supreme Court has upheld a controversial law that defines the country as the nation state of the Jewish people”
  – The law was approved by the Knesset, or parliament, in July 2018. It defines Israel as the “nation-state” of the Jewish people and adds that “fulfilling the right to national self-determination in the state of Israel is unique to the Jewish people.” It also downgraded Arabic from an official state language to one with “special status.”
  https://abcnews.go.com/International/wireStory/israeli-supreme-court-upholds-contentious-jewish-state-law-78737987

  Ethnic groups (2019)

  74.2% Jews
  20.9% Arabs
  4.8% Others[15]
  https://en.wikipedia.org/wiki/Israel

  Voisiko Extra vielä kysyä mitä Hämeenkorvella olisi tuohon sanottavaa ja millä tavoin nuo poliittiset päätökset ja oikeuden linjaukset vastaavat Hämeenkorven käsitystä demokratiasta?

  Vastaa
  1. Ismo Kähkönen
   30.12.2021 00:36

   ”Voisiko Extra vielä kysyä mitä Hämeenkorvella olisi tuohon sanottavaa ja millä tavoin nuo poliittiset päätökset ja oikeuden linjaukset vastaavat Hämeenkorven käsitystä demokratiasta?”

   Kyllä voi, kiitos ehdotuksesta.

   Yt, Toimitus

   Vastaa
   1. Tyrsky
    30.12.2021 20:22

    Hienoa – ja kiitos avoimesta suhtautumisesta!

    Vielä evästykseksi ennen Hämeenkorvelta kysymistä:

    In a pure democracy, laws are made directly by the voting majority leaving the rights of the minority largely unprotected.
    In a republic, laws are made by representatives chosen by the people and must comply with a constitution that specifically protects the rights of the minority from the will of the majority.
    https://www.thoughtco.com/republic-vs-democracy-4169936
    (Tämä voi olla syytä tarkistaa myös paremmista lähteistä.)

    Government Unitary parliamentary republic
    https://en.wikipedia.org/wiki/Israel

    Tämä evästys siis sitä varten, että kansankielellä demokratia on ’se juttu’ joka suojelee erinäisiä oikeuksia, kun itse asiassa tasavallassa valtiosääntö suojelee perustuslain mukaisesti myös vähemmistön oikeuksia. Haastattelijan täytyy siten olla tarkkana, ettei haastateltava joko ymmärtämättömyyttään taikka sanapelejä pelaten vuorottele sanan demokratia eri merkityksillä – ja tarkoituksiinsa sopivasti sekä riittävän epämääräisesti.

    Hyvää vuodenvaihdetta!

    Vastaa
  2. Maukka
   30.12.2021 10:22

   Kaikilla Israelin kansalaisilla on yhtäläiset kansalaisoikeudet riippumatta uskonnollisesta tai etnisestä taustasta. Velvollisuuksia on toisilla vähemmän kuten esimerkiksi varusmiespalvelus on pakollista vain juutalaisille eikä edes kaikille heistä. Vapaaehtoisia asepalveluksen suorittajia on kaikista etnisistä ryhmistä, druuseista, zerkkesseistä, beduiineista, arabikristityistä sekä arabimuslimeista ja samarialaisista.
   Samalla tavalla Suomi on suomensuomalaisten maa jossa on samat kansalaisoikeudet kaikille suomalaisille. Ei siinä sen ihmeellisempää.

   Vastaa
  3. Obelix
   30.12.2021 12:51

   ”Etnokraattinen yhteiskunta helpottaa hallitsevan ryhmän tekemää valtion etnistä etenemistä laajentamalla valvontaa, johon todennäköisesti liittyy konflikteja vähemmistöjen tai naapurivaltioiden kanssa.Tietosanakirja site:fi.wikitrev.com”

   Niin tai näin, mutta tosiasia on, että minkä tahansa valtion – ei yksin Israelin – olisi varsin haasteellista pitää yllä edes demokratian ajatusta, kun ympärillä on niin monia _aseisiin_ helposti ja milloin tahansa fanaattisesti tarttuvia / eetokseltaan etnokraattisia yhteiskuntia. Suomikin sai näistä erinomaisen kiukkuisista etnokraattisista yhteiskunnista maistiaiset viimeksi vuonna 2015.

   Ps. Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Peter Östman, on sikäli oikeassa Suomen äänestyskäyttäytymisestä YK:n joulukuun alussa pidetyssä yleiskokouksessa, että Suomesta annettiin Marinin hallituksen toimesta melkoisen _tekopyhä_ kuva, varsinkin, kun Suomi on itse kärsinyt oman historiansa aikana muiden valtioiden etnisistä etenemisistä ja valvonnasta peräti satojen vuosien ajan.

   Vastaa
 4. Juha 06
  30.12.2021 08:53

  Äänestipä Suomi miten vain, haukuttiinpa Israelia ja juutalaisia miten vain, kukaan tai mikään ei pysty tuhoamaan Israelia ja juutalaisia tästä maailmasta. Jumalamme pitää siitä huolen, on pitänyt tähänkin asti ja tulee pitämäänkin. Israel ja juutalaiset säilyvät aikojen loppuun saakka.

  Ja ennen kuin kukaan sanoo mitään vääräleukaista että Israel on sortovaltio ja juutalaiset tekevät sitä ja tätä: kaikki me ihmiset, kristityt ja juutalaiset mukaanlukien, sorrumme mitä erilaisimpiin vääryyksiin, siis synteihin. Me emme itse pysty itseämme tekemään täydelliseksi. Vain Jeesus on täydellinen ja Hän on tehnyt kaiken edestämme. Hänen puoleensa kääntymällä saamme armon. Jeesuksen sovitustyö kattaa koko maailman synnit.

  Vastaa
  1. Pasi
   31.12.2021 00:16

   Ai eikö ne olekkaan täydellisiä? Ilmeisesti toorat on väärässä, tai sitten joku valehtelee.

   Vastaa
 5. Eero Tillanen
  30.12.2021 10:23

  Tiedän, ettei tätä ”väärää mielipidettä” tulla julkaisemaan täällä, mutta laitan sen näkyviin muualle. Täällä kun nuoleskellaan Israelin ja USA:n kasaarisionisteja varsin hävyttömästi. Joka tapauksessa…

  ”Kansan normaalin oikeustajun mukaan meidän pitäisi puolustaa Israelia, joka on Lähi-Idän ainoa demokratia.”

  Israel demokratia? Johan pomppas! Valtio joka on luotu sytyttämällä kaksi maailmansotaa, murhaamalla, petoksella ja kiristämällä. Valtio, jossa juutalaisilla on kaikki oikeudet, kristityillä varsin laajat oikeudet ja palestiinalaisilla – joilta maat varastettiin – ei mitään oikeuksia. Valtio, jota suojaa paljon Berliinin muuria korkeampi muuri. Valtio, jolla on ydinase ja jonka johtajat ovat ilmoittaneet, että: ”Eurooppa häviää savuna ilmaan ennen kuin Israel katoaa maailmankartalta!” Valtio, joka murhaa palestiinalaisia naisia, vanhuksia ja lapsia surutta varastaakseen näiltä loputkin maat. Erittäin demokraattista, sano!

  Kasaarisionistien itselleen varastama Israel on maailman toiseksi pahin roistovaltio, sen yli pääsee vain kasaarisionistien omistama USA. Kristityt sionistit ovat saatanaa palvovien kasaarisionistien hyödyllisiä idiootteja, ajaen niiden maailmanvalloitusagendaa sulkemalla silmänsä näiden murhatöiltä ja ryöstöltä. Oikeita, seemiläisiin kansoihin kuuluvia juutalaisia on alle 3% maailman juutalaisista ja heistä valtaosa vastustaa tätä saatanan Israelia ja sanoo, että oikea voi syntyä vasta sitten kun Messias laskeutuu taivaasta ja lahjoittaa sen heille. Tuolloin kansat ovat taas veljiä keskenään eivätkä sodi.

  Muistakaa mitä Herra Jeesus sanoi näistä vääristä juutalaisista:

  Ilmestyskirja:
  2:9 Minä tiedän sinun ahdistuksesi ja köyhyytesi – sinä olet kuitenkin rikas – ja mitä pilkkaa sinä kärsit niiltä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan ovat saatanan synagooga.
  3:9 Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat; katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan

  Vastaa
  1. Terroristien luvattumaa, Palestiina
   30.12.2021 18:22

   En olisi uskonut sinulta noin avointa islamin puolustuspuhetta, sillä sellaiseksi sen voi luokitella Palestiinaa hyvittelevillä teksteillään. Haloo! Maa, jota johtaa terrorijärjestö ja on valmis islamin nimissä tuhoamaan muun maailman. Kas kun et turuilla ja toreilla huutele ihanan islamin puolesta! Tietääksemme ryssäkään ei katso islamia hyvällä.

   Joistain ei tunnu saavan selvää, onko kyseessä lintu vaiko kala!

   Vastaa
   1. Eero Tillanen
    30.12.2021 20:12

    Ja mikäli yhtään ymmärtäisit mistä puhun, et edes heittelisi noin typeriä lauseita kuin että minä muka puolustelen islamia ja tätä islamistista invaasiota. Luultavasti olen pistänyt itseni enemmän likoon sitä vastustaessani kuin sinä, kun on kaksi oikeuden langettavaa tuomiotakin tullut asian tiimoilta hankittua.

    Minä kuitenkin ymmärrän ketkä ovat takapirut myös tämän monikulttuurisuuden irvikuvan ja islamistisen invaasion takana, sinä nimettömyyden suojista raukkamaisesti huutelevat et. Suomessa yksi pahimmista kulttuurimarxistisista mädättäjistä on Karmela Lieebkind. Sopii etsiä itse tietoa siitä mitä se on tehnyt koululaitokselle ja miten ajanut tätä islamistista invaasiota. Ja kyllä, ämmä on kasaarisionisti!

    Vastaa
 6. Repe
  30.12.2021 13:58

  Varsinaista propakandaa. Meillä on perhetuttu, joka on Israelin vähemmistökansalainen ja muslimi. Tämä perhe ei ole osallistunut pyhään sotaan Israelia vastaan. Osa perheestä muuttanut Suomeen ja työtä tekemään. Meillä vieraili Israelissa asuvat perheenjäsenet. Heillä on täydet Israelin kansalaisoikeudet ja vapaa matkustusoikeus. Söimme keittämääni kalasoppaa, koska itse käsitin, että se on paras vaihto. Liharuoka olisi ollut vaikeampi tapaus. Söimme ja keskustelimme ystävällisessä hengessä. Meidän kristitty perhe, tämä muslimiperhe ja lisäksi ystäväpiiriini kuuluvat katolinen ja ortodoksiperhe. Selvisi, että jos Israelissa elää kuin normaalin ihmisen tulee elää, ei ole mitään ongelmia. On täysi vapaus tehdä työtä ja liikkua uskonnosta tai vähemmistöstä riippumatta. Siellä näillä vähemmistöillä, arabeilla ja palestiknalaisilla on tietyt jakolinjat perheittäin ja sukuklaaneittain. Tietyt suvut osallistuvat pyhään sotaan ja taistelevat Israelia vastaan ja näillä on vaikeaa kuten sodassa alakynteen jääneillä käytännössä on aina. Suvut, jotka ovat eläneet rauhassa, eivätkä erehtyneet arabiarmeijan masinoimaan väestöpakoon, ovat nyt Israelin kansalaisia. On huomattava, että Irakin ja Arabilegioonan vallatessa alueet, joilla palestiinalaiset asuivat, he karkoittivat väestön, ja Israelin vallattua alueet takaisin, peloittelivat ja estivät väestöä palaamasta luomalla uhkakuvan, että juutalaiset tappavat kaikki. Tätä harhakuvaa ruokitaan edelleen yleisesti Suomi mukaanlukien ja näin ollen rauhan saavuttaminen on tosi vaikeaa. Yhdistyneet Kansakunnat jakoivat Palestiinan arabi- ja juutalaisvaltioon. Palestiinalaiset jäivät väliinputoajiksi. Varsinkin arabit eivät piittaa palestiinalaisista kuin välikappaleena yrittäessään tuhota Israelia. Sodissa ovat hävinneet alueita, joissa väestö on palestiinalaisia ja nämä kärsivät eniten, kun ovat asettuneet arabien käsikassaraksi.

  Vastaa
  1. Räpätäti
   2.1.2022 10:36

   Eivät uskalla puhua mitään, kun haluavat asua edelleen siellä. Jerusalmeia esim. on tyhjennetty muslimeista järjestelmällisesti

   Vastaa
 7. Obelix
  30.12.2021 14:38

  ” Täällä kun nuoleskellaan Israelin ja USA:n kasaarisionisteja varsin hävyttömästi. Joka tapauksessa” … No, kerro hyvä mies sitten oma näkemyksesi siitä, miten tavallinen suomalainen _kadunmies_ erottaa toisistaan saatanaa palvovien kasaarisionistien keskuudesta muut tavalliset juutalaiset?

  Ainoa, joka on osannut nämä kaksi toisistaan erottaa, on Messiaaninen Juutalainen, nimeltään Amir Tsarfati… mutta hän onkin harvinaisen rohkea evankelista, joka vieläpä asuu Israelissa ja kertoo siitä huolimatta, tai juuri sen tähden _vakaumuksella_ näkemyksistään Raamatusta, Uudesta -ja Vanhasta Testamentista ympäri maailman, kuin Apostoli Paavali, jota ylempänä siteerasit.

  Vastaa
 8. Terhomatti Hämeenkorpi
  30.12.2021 14:59

  Tyrskylle ja miksei muillekin: ”Vallan kolmijako-oppi on perustava osa länsimaisten demokratioiden hallintomuotoa. Suomen hallitusmuodossa kolmijako-oppi otettiin käyttöön itsenäistymisen jälkeisenä vuonna 1919. Tämä sama demokratian perusolemus on voimassa Israelissa”.

  Vastaa
  1. Tyrsky
   30.12.2021 20:55

   Terhomatti, satutko tietämään mikä taho on lahjoittanut Israelille Knessetin ja korkeimman oikeuden rakennukset?

   Pelkkä tieto lahjoittajasta ei kuitenkaan riitä, jos ei tiedä finanssimaailman olemuksesta oleellisimpia faktoja. Jos niistä on perillä, tietää myös miten vallan kolmijako on taloudelle täysin alisteinen. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että rahanluomisen perusmekanismi on jo lähtökohdiltaan vääryyteen perustuva. Sitä ei laiteta kuntoon ja siis oikeudenmukaiseksi tuosta mainitusta alistussuhteesta johtuen. Siten voi todeta, että valta-asetelma on pyramidin kaltainen, aivan kuin faaraoiden Egyptissä.

   Vastaa
 9. Petri
  30.12.2021 18:12

  Harva tuntuu muistavan, että pedofiiliprofeetan islam haarautui n. 600 jKr. kristinuskosta! Eli nämä sairaat muslimit eivät tunnu tajuavan, ettei heidän palvomallaan väärällä uskolla ole mitään tekoa alkuaikoihin. Ensin oli juutalaisuus, siitä erottui kristinusko ja viimeisenä itse saatana alkoi miekalla alistumaan ihmisiä islamiin.

  Islam! Maailman pahin vitsaus….sen jälkeen korona!

  Vastaa
  1. teppo saukko
   31.12.2021 22:29

   Eiköhän tuo pahin vitsaus liene edelleen kommunismi jonka aiheuttamia kuolemia eivät mitkään pandemiat ole pystyneet saavuttamaan?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top