Marinin hallitus säästää vaalilupauksista – vappusatanen ei toteudu

Pääministeri Sanna Marin kertoi eilen medialle kyselytunnillaan, että leikkauksia joudutaan tekemään, ja enismmäisenä kohteena listalla on Rinteen ”vappusaturainen” eläkeläisille. Lausumaton kysymys kuuluukin: Kuka SDP:tä johtaa, kun puheenjohtaja Antti Rinteen keskeisin vaalilupaus sivuutetaan kepeästi, ikäänkuin ohinmennen.

Pienistä puroista syntyy kuullemma se mahtava virta, joten budjettien sopeuttaminen reaalitilanteeseen täytyy aloittaa jostakin. Olkoon vaikka populistinen vaalilupaus, joka sai jo ilmestyessään kansankyynikot katselemaan kattoon ja hymyilemään vinosti, mutta tarina jatkuu: Nyt on olematon peruutettu.

Toki on helppo luopua sellaisesta, mitä ei tosissaan aiottu pitää, mutta kas: Onko meneillään nyt ”pölhöpopulismin” toinen kierros?

Kun realistit ja matematiikan alkeet koulussa oppineet ovat katselleet miljardien mättämistä milloin mihinkin asiaan silmät ymmyrkäisinä ja kauhusta kankeina, niin populismikin muuttaa muotoaan: Tänään kansaa voi kosiskella ottamalla menopuolelta jotain pois, mutta mitä?

Turhasta on paha leikata, koska silloin alleviivaa leikkaamatta jätetynkin turhuutta. _Leikataan siis lupauksista. Mikäs silloin on luontevampaa, kuin tyhjä lupaus edellisen tyhjän lupauksen peruttamisesta.

Medialle pääministeri Sanna Marin kertoi, että tilanne on muuttunut dramaattisesti hallitusohjelman kirjoittamisen jälkeen, ja on vaikea nähdä että tämänkaltaisilla määrärahahoihilla on mahdollisuutta toteutua. Marin muistutti, että eläkkeitähän on nostettu, mutta valitettavasti ympäristö on muuttunut: ”En usko että tähän on mahdollisuuksia tällä hallituskaudella”, sanoi pääministeri.

Tapauksen kulku jättää mielikuvan, että tässä käveltiin puolueen puheenjohtajan ylitse: Kuka tai mikä käyttää valtaa sosdem-puolueessa?  Puheenjohtaja lieneekin laitettu hakemaan kioskilta karkkeja, siksi ajaksi kun  kollegio päättää miten hänen lupauksensa käy. -Jonkunhan ne karkit täytyy tälle hallitukselle hakea. Maksajahan meillä on tiedossa, -se olette te hyvät lukijat.

6 Comments

 1. Granadier
  15.6.2020 22:17

  Vanhaa sanontaa pitää uudistaa: ”Keskusta ja demarit pettävät aina”.

  Toisaalta loistavaa politikointia tyhmille: Luvataan satanen taivaasta ja tollot äänestää ’mirhamin’ lupaajaa. Eli saivat mitä äänestivätkin, mutta eivät vielä tuostakaan opi, vaan äänestävät samat petturit uudestaan päättäviin tehtäviin seuraavissa vaaleissa.

  Vastaa
 2. H Svensson
  16.6.2020 09:46

  Laittakaapa nettiin hakusanaksi ”Suomen tuhoamisohjelma”, alkaa kaikille selvitä mistä johtuu nykyinen jatkuva hätävalheiden keksimiken ja muslimien tuonti kaikkien kepulikonstien ja salaisten miljoonahankkeiden avulla. Aivan järjettömiä selityksiä, jotka olisi entisinä hyvinä aikoina johtanut halltksen eroon. Näin sanoi Soinikin. Laittomasta Isis-soturien tuonnista ei joudu edes kuulusteluihin mutta harmittomasta tviittauksesta kyllä joutuu tuomiolle.

  Vastaa
 3. Puolueeton
  16.6.2020 15:12

  Vain suuri perinteiseen mediaan luottava typerys äänesti vappusatasesta kuultuaan demareita.

  Vastaa
 4. Missä koronarokotteen kehitykseen luvatut varat?
  16.6.2020 21:15

  KORJATTU VERSIO
  Pyöreälinssisinen nainen luki TV:ssä näytöltä/paperista fingelskaksi LUVATEN SUOMELTA VAROJA kansainvälisten maanpetturien yhteispäätöksenä kehitettävään nanoboteilla ja nanopartikkeleilla saastutettuun, terveydelle jo ilmankin vahingolliseen koronarokotteeseen. En tuntenut kuka – liekö vielä vapaalla jalalla? Oikeasti flunssat, influenssat yms. tartunnat ehkäisevä ja parantava MUTTA HALPA HCL (hydroxychloroquine) oli silloin jo apteekin hyllyssä. Anteeksi – unohdin ettei halvan yleislääkkeen nimeä HCL saa Suomessa mainita. Koko pandemiakin paljastui sittemmin olleen pelkkä mediaharhautus, positiiviset koronatestit petosta, sairaalat tyhjiä ja kuolemat muista sairauksista johtuvia, mutta koronaksi kirjattuja. No ei kai sentään verovarojen tuhlauksesta terveydelle vahingolliseen tarkoitukseen ole kyse? Mistähän ne varat kummasti löytyi, missähän ne ilmeisesti SADAT MILJOONAT mahtaa nyt olla?
  Voisikohan puolustusvoimien tiedustelulaitos valottaa asiaa?
  P.S: USA:ssa lääkärit/kirurgit nostivat syytteen FDA:ta vastaan järjenvastaisesta henkiä pelastavan HCL saatavuuden vaikeutuksesta. Mitäs valkotakit sanoo?
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/06/association-american-physicians-surgeons-sues-fda-irrational-interference-access-life-saving-hydroxychloroquine/?utm_source=Email&utm_medium=the-gateway-pundit&utm_campaign=dailyam&utm_content=daily

  Vastaa
 5. IKirouta
  17.6.2020 22:35

  Vetäsin kommentit Iltasanomiin?
  Oli suuri ihme kun meni läpi ja yli 1500 peukkua?

  Vastaa
 6. Ööö rahaa tyhjästä?
  18.6.2020 08:52

  Ei kai kukaan ollut niin naivi että sukoi tähän ”vappusataseen”?? Mistäs se raha tulisi? Eihän se voi tulla muualta kuin veroista koska Suomen valtiolla ei ole enää pääomatuloja. Ja kun ollaan taloudellisessa tilanteessa jossa maassa on ollut lama viimeiset neljä vuotta ja valtio velkaantuu koko ajan enemmän ja enemmän, niin mistä se satanen oikeasti tulisi?

  Ihmiset on hölmöjä. Toisaalta, suurin osa ei koskaan jatko-opiskellut. Ja tässä se sitten osaltaan nähdään.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top