Marinin hallitus siirsi eläkeputki-ratkaisut seuraajilleen

Hallitus päätti ns. eläkeputken likvidoimisen siirtämisestä seuraavien hallitusten vastuulle ja huoleksi. 

Hallituksen tiedotustilaisuudessa torstaina (17.12.) pääministeri Sanna Marin totesi mm. seuraavaa (oleellinen lihavoituna):

”Haluamme parantaa yli 55-vuotiaiden työmarkkina-asemaa, muutosturvaa ja työssäjaksamista. Hallitus on kyennyt löytämään neuvotteluratkaisun, joka täyttää nämä asetetut tavoitteet. Nyt tehtyjen päätösten työllisyysvaikutukset ovat kokonaisuutena kymmentuhannen kolmensadan lisätyöllisen verran.  Seuraavaksi kerran hieman tarkemmin 55-vuotiaiden työllisyyden ja turvan parantamisen linjauksista. Työttömyysturvan lisäpäivät poistuvat asteittain vuodesta 2023 alkaen.” Sanna Marin (videolla 0:28 – 0:59)

Päätöksen sisältö on karua kertomaa seuraaville hallituksille: Vastuu luvattujen 10 000:n työpaikan luomisesta on nyt heillä. Tätä kuluvaa hallituskautta koskevaa päätöstä ei siis kyetty tekemään. Vertailu tällä hallituskaudella menetettyjen työpaikkojen määrän, ja nyt tulevaisuuteen lykättyjen virtuaalityöpaikkojen välillä on myös tekemättä.

Työmarkkinajärjestöjen, SAK:n ja Akavan, paljonpelätty nurina jäi myös kuulematta: Mitäpäs sitä protestoimaan, kun mitään ei tapahdu tämän hallituskauden aikana. Hallitus sai jopa järjestöiltä laimeat kehut: Kiitos, kun ette tehneet mitään.

SAK hyväksyvän kriittinen

”Hallituksen ratkaisu vaikuttaa SAK:n mielestä kohtuullisen tasapainoiselta ja valmistelussa on selvästi hyödynnetty järjestöjen pöydälle jääneitä ehdotuksia”, arvioi liiton tiedote (18:25).

– Tämä on parannus nykyiseen tilanteeseen. Muutosturva ottaa jatkossa huomioon paremmin pitkän työuran tehneiden koulutustarpeet. Osaamisen kehittäminen ja taitojen päivittäminen ovat tehokaita keinoja, joilla ihmiset pääsevät jatkamaan työelämässä, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta painottaa.

Akava näkee yli 55-vuotiaiden muutosturvan parantuneen

Akateemisten alojen työntekijäjärjestö Akava on myös myönteinen, ja korostaa tiedotteessaan  yli 55-vuotiaiden muutosturvan hyötyvän hallituksen päätöksestä. Akava pitää kuitenkin tärkeänä, että työttömyysturvan muut erityissäännökset säilyvät.

– Hallituksen linjauksen tavoitteena on, että yli 55-vuotiaat voivat työllistyä nykyistä paremmin. Yksittäisen irtisanovan yrityksen suorempi rahoitusvastuu olisi selkeämmin ohjannut välttämään yli 55-vuotiaiden irtisanomisia, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Li Andersson torjui onnistuneesti vaaran, jota ei ollutkaan

Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa käytti puheenvuoron myös perhevapaalle jäävä opetusministeri Li Andersson, joka muistutti Vasemmistoliiton olleen koko olemassaolonsa ajan pienten ihmisten puolella, ja saaneen hallituksen päätökseen monia tahtomiaan asioita: ”Ilman meidän panostamme tämä paketti näyttäisi erilaiselta”, kertoi Andersson (videolla alkaen 12:05).

Näinpä työntekijäpuoli ottaa rauhallisesti ay-liikkeen edellisten vuosikymmenten suursaavutuksen, eläkeputken, hautajaiset. -Niin milloin ne olivatkaan? Tarkistimme: 02.04. 2023 pidettävien eduskuntavaalien jälkeen.  Seppeleen tilaamisessa ei liene kiirettä, -varsinkaan kun seuraavan hallituksen suunnitelmat ovat vielä Herran hallussa.

Tietolähteet:

9 Comments

 1. Kansalainen
  18.12.2020 01:29

  Marin on täystuho! Kuka enää voi luotaa tähän sekoiluun. Ensin Antti Rinteen suulla luvataan satasia, sittemmin kymppejä. Lopputulemana, turhia lupaillut sivuun ja Marin kyykyttämään kansaa, jotta SDP:lle riittää rahaa.

  Nämä takiaispuolueet, vassarit etunenässä, jonkun adhd Anderssonin johdolla vielä lupailemassa jotain satasen seteleitä, no eipä ole näkynyt. Henriksson ”oikeusvaltio” mestarina alkaa olemaan surkuhupaisa menneisyyden jäänne, kuten ruotsinvallan aika muutoinkin.

  Elämä olisi paljon mukavampaa ilman näitä ja säestäviä kepulaisia apupuolueita.

  Ajat muuttuu, niin myös maamme Suomi!

  Vastaa
 2. Merceeri
  18.12.2020 01:49

  ”Seppeleen tilaamisessa ei liene kiirettä, -varsinkaan kun seuraavan hallituksen suunnitelmat ovat vielä Herran hallussa.” Perussuomalaiset ay-liikkeessä: Hallituksen esitykset työttömyysturvan heikentämiseksi estettävä 30.11.2020 20:44. No eihän persuilla ole ollut vasta, kuin reilu 1kk aikaa miettiä asiaa – kait? Mutta jos minulla olisi mahdottomasti vaikutusvaltaa persuissa, niin esittäisin seuraavassa persujen ”yhtiökokouksessa”:

  Koska tämä rahaongelmavaltionvelkapallovyyhti tulee todennäköisesti kaatumaan meidän käsiin viimeistään 02.04. 2023 pidettävien eduskuntavaalien jälkeen, niin eikö jo nyt olisi korkea aika miettiä sitä, että keille perkeleille kirjoitutetaan laskut Marinin hallituksen yltiöpäisistä raha / hiili / eläke ja yms. jätti sekoiluista….ettei sitten vaan yht’äkkiä hallitusvastuun painaessa, olla karmivan totuuden edessä sormi suussa – tarkoitan – että vaarana on koko Marinin & SDP:n junaileman ceissin kaatuminen meidän ministerien, PSpuolueen -ja (hallituskumppanien) syyksi?
  Ps. Mitä tehdään poijjaat…nyt mietintämyssyä päähän!

  Vastaa
  1. Selkärankainen
   18.12.2020 03:52

   Totuus on ase. On pidettävä faktat esillä syy-yhteyksien ja syyllisten suhteen. Ihmiset aliarvioivat koko ajan selkeän faktan voimaa. Faktojen ja totuuden voima on niin suuri että valtamedia on nyt yhdessä virkavallan kanssa luonut CCCP-tilanteen jossa tosiasioista kertovat kriminalisoidaan tai vähintään häpäistään valhein ja herjauksin.

   Vastaa
  2. Pekka Kemppainen
   18.12.2020 11:18

   Asioihin täytyy saada tolkkua tämän eduskunnan aikana, tai seuraavan hallituksen mahdollisuudet on pilattu.

   Vastaa
 3. Ronkainen
  18.12.2020 03:49

  Sanna Marinilla on selvä eläkeputkiratkaisu tällä hetkellä. He ovat jo asettaneet päivämääriä milloin tulee lisää ja rajumpia eristyksiä ja sulkutiloja. Tämä aiheuttaa automaattisesti lisää kuolemia. Vanhuksia ja muita kuolee yksinäisyyteen, eristykseen, elämän sisällyttömyyteen, tylsyyteen. Sekä tauteihin ja muuhun kun ei enää saa hoitoa, koska kaiken pitää olla ”koronatautia” jotta valheellista ”epidemia” -kylttiä voidaan roikottaa tiukan pakkokontrolline ja valvonnan kommunismiin vievän lavean tien yllä.

  Zuckerberg muuten antoi hulppeat 400 MILJOONAA ääntenlaskenta-järjestelmän voitelemiseksi. Kuinka paljon hän aikoo antaa Suomen kuntavaalien muokkaamiseksi haluamaansa sosiaalihelvettisuuntaan?

  washingtontimes.com/news/2020/oct/29/zuckerberg-paying-election-operations-vote-countin/

  Vastaa
 4. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  18.12.2020 14:53

  Tämä on ihan oikein näin tyhmälle/itserakkalle/itseriittoiselle kansalle. ”Joskus on mentävä pohjalle, päästäkseen ylös” . Tässä tapauksessa pelkään ,että tulee ”kansi” vastaan.

  Vastaa
  1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
   18.12.2020 14:55

   …itserakkaalle.. p…keleen lukihärö.😆

   Vastaa
 5. Reijo Urpilainen
  18.12.2020 20:32

  No tämä on tietysti selvää pässinlihaa. Kaikki vastuut siirretään seuraavalle hallitukselle. Persujen ei kannata siihen hallitukseen missään tapauksessa mennä, ellei ole saavutettu yksinkertaista enemmistöä. Halla-aho tietysti oli hyväksymässä tämän helposti yksinkertaisella enemmistöllä voimaan saatettavan valmiuslain sillä silmällä, että jos tilanne tulee siihen pisteeseen, jolloin heillä on tämä enemmistö, niin sitten voidaan maata hallita johdonmukaisesti oikeaan suuntaan. Mutta sen aika ei ole vielä tällä vaalikaudella, eikä seuraavallakaan, sillä maa pitää ajaa todella pohjalle ennekuin silmät aukenevat. Ei kannata hätiköidä, sillä iso laiva kääntyy hitaasti ja kärsivällisyyttä tarvitaan uuden uoman löytymiseen. Tälle hallitukselle oli kyllä pedattu ihan kohtuullinen polun pää, mutta kävi niinkuin hirvenpolulle, että alkumatka on hyvinkin selkeä, mutta yht’ äkkiä se hukkuu kanervikkoon, eikä enää lyödy, vaan eksyksissä ollaan ja paniikki iskee päälle.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top