Marokko hyväksyy kaikkien Ceutaan uineiden ”siirtolaisten” palauttamisen (VIDEO)

Marokko on suostunut ottamaan vastaan kuluvan viikon maanantaina (17.05.) ja sen jälkeen Espanjan erillisalueelle Ceutaan uineet aikuiset maahanmuuttajat. Palautukset pyörivät nyt kahden tunnin välein, ja kerralla lähteen 30-40 henkilöä.

Espanja ja Marokko ovat sopineet, että kaikki Ceutan kaupunkiin maanantaista lähtien saapuneet aikuiset palautetaan Marokkoon. Ceuta ja Melilla ovat Espanjaan -ja Euroopan Unioniin– kuuluvia erillisalueita Marokon rannikolla. Näihin enklaaveihin on kohdistut kova pyrky etenkin Saharan eteläpuolisesta Afrikasta.

Lehti kertoo palautusten tapahtuvan pääasiassa raja-aseman kautta, ja Marokon lähettävän busseja kuljettamaan palaajat pois. Mukana on myös vapaaehtoisia palaajia, jotka ovat voineet tulla Ceutaan jo aiemmin. Osa tulijoista näkyy käännytettävän suoraan rannasta.

Tämänkertainen joukkoryntäys alkoi sunnuntaina illalla etupäässä nuorista miehistä koostuneiden joukkioiden uidessa raja-aidan kiertäen tai laskuveden aikana kävellen Espanjan puolelle. Tänään kuulemme ceutalais-uutiskanavalta, että paluu Marokkoon on käynnissä. Palautukset eivät koske alaikäisiä, joiden vanhempiin yritetään ensin saada yhteyttä, kertoo lehti.


Video: El Faro de Ceuta.

Luettavaa:

Ceutassa siirtolaisten hyökkäyksessä loukkaantuneet Guardia Civilin miehet saavat tukea koko Espanjasta

 

2 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  20.5.2021 17:52

  Milloin täällä? Vastaus; ei milloinkaan. Aivopestyt idioottirappariveljet hoitaa tän maan tuhon.

  Vastaa
 2. juha II
  20.5.2021 22:02

  Arastellen uskallan jo toivoa, ettei noita janttereita nähdä täällä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top