Maskipakko on pakko

On vastuutonta, järjen köyhää öykkäröintiä ja lapsellista kapinointia ja väärää politikointia kieltäytyä käyttämästä maskeja/plexejä.

Haluton vai kyvytön imbesille vai impotentti hallitus -vai molempia?

Jo keväällä Sanna Marinin hallitus (SDP) vikuroi maskeja vastaan ja sitä syystä kummasteltiin. No, sitten selvisi, että jos maskipakon määrää niin onhan niitä maskeja oltava, mutta kun hallitus ei talvella uskonut koko koronaan niin maskihankinnat jäivät yhdeksi surkeaksi epäonnistumiseksi hämäräperäisten yrittäjien kanssa. Nyt tilanne on se, että hallitus sisällään kiivailee siitä onko maskipakko ehkä perustuslain vastainen vai sittenkin sen sisään mahtuva.

Raha ja somalit

Ongelmaksi nousee tietysti raha, koska maskipakko edellyttäisi 15 miljoonan maskin kustantamista päivittäin!  Siis jos ja kun niitä ohjeiden mukaan käytettäisiin 15 miljoona maskia kertaa 365 päivää, silloin vuosi tarkoittaisi sitä, että maskeja olisi hankittava vuodessa 5,5 miljardia kappaletta, ja vaikka oletettaisimme, että suurostaja -niin kuin edellä kuvatussa esimerkissä Suomi- saisi maskit 10 sentin hintaan kappale, niin se maksaisi noin 500 miljoonaa eli puoli miljardia euroa. No,tietysti joku voi sanoa, että sehän on vain pieni painonlisä tässä ”uppoavassa laivassa”. Mutta se kuitenkin tarkoittaisi sitä, että peräti noin prosentti valtion budjetista tulisi käyttää noihin sinänsä välttämättömiin mutta roskiksiin muutamassa tunnissa päätyviin tuotteisiin.

Toinen iso ongelma on somalien ja etenkin miespuolisten somalien käyttäytyminen. Tämän asian nostivat ensimmäisenä esiin Ruotsin somalilääkäriyhdistys, joka kertoi jo keväällä,että tutkimusten mukaan Ruotsissa somaleilla on 10 kertaa suurempi koronasairastavuus kuin kantaväestöllä. Tähän samaan mutta 9 kertaisesti päätyivät HUS:in lääkärit Suomessa. Mutta tämä ei näytä vaikuttaneen juuri ollenkaan somalien käyttäytymiseen, eikä etenkään miespuolisten somalien.

Olen ”itse henkilökohtaisesti” – ilmaus lainattu sitä usein käyttävältä sisäministeri Maria Ohisalolta– jo viime keväänä julkisesti vaatinut,että Suomen ainakin suurimpien kaupunkien johdon tulee aloittaa neuvottelut somaliyhdistysten, klaanien ja imaamien kanssa. Tämä siksi, että jo tuolloin oli nähtävissä täyttä välinpitämättömyyttä suhtautumisessa koronaan. Ja jos joku huomautti asiasta, niin vastaus ei ollut asiallinen vaan aiheen esittäjän syyttäminen rasistiksi.

Nyt tämä tilanne on jatkunut ja vain pahentunut ja pahentunut ennen muuta muuhun väestöön verrattuna. Minä esimerkiksi käyn päivittäin kadun toisella puolella sijaitsevassa Espoon Matinkylän valtavassa kauppakeskuksessa-vierailijoita keskimäärin yli 60 000 päivässä- Isossa Omenassa ja varsinkin tuossa ilta-aikaan siellä liikkuu useita 5-10 hengen somali-nuortenmiesten porukoita ja kertaakaan -yhdelläkään- en ole nähnyt maskia, mutta liikettä ja pauhaamista kyllä riittää. Ja tätä samaa viestiä olen kuullut ympäri maata, viimeksi toissa päivänä Oulusta, jossa tietolähteeni mukaan ”Valkea on mustanaan Lähi-Idän ja Afrikan Sarven porukkaa”.

Helsinki, Espoo ja Vantaa heräsivät

Nämä kaupungit ovat ainakin aikoneet neuvotella imaamimien, klaanien ja somaliyhditysten johtohenkilöiden kanssa maskien käytöstä ja pidättäytymisestä isoilla porukoilla vietettävistä perhe- ja uskonnollisista juhlista. Jää nähtäväksi onnistuvatko neuvottelut ja pitävätkö mahdollisesti tehtävät sopimukset.

Maan hallituksen ongelma on ideologinen, koska totta kai järjen mukaista olisi käydä ripeästi ja kouriintuntuvasti käsiksi tähän probleemaan varsinkin, kun pääkaupunkiseudulla jo kaikista koronatapauksista jopa 40 %:a on maahanmuuttajilla eli 25 tuhannesta yli 10 000 sairastunutta on maahanmuuttajia ja heistä enemmistö somaleita. On sinänsä ilo havaita silmämääräisesti- että somalitytöt ja -naiset usein käyttävät maskeja tai plexejä mutta eivät hekään kauaa pysy terveinä jos/kun saman perheen/yhteisön pojat/miehet kapinoivat. -Tosin en tiedä mitä vastaan, ja ovat mielenosoituksellisesti suojaamatta itseään ja muita.

Maamme punavihreälle hallitukselle on näemmä aivan ylipääsemätön paikka se, että puututtaisiin -todennäköisesti- ennen muuta somalien ja käytännössä erityisesti somalimiesten maskittomuuteen. Ilmeisesti kiima uusäänestäjien pitämiseksi ja uusien saamiseksi on niin polttava, että keksitään mitä tahansa syitä, että vaan ei tarvitsisi asiaan oikeasti puuttua. Näyttää ilmeiseltä, että hallitus toivoo pääkaupunkiseudun ja maan muiden kaupunkien kuntien hoitavan tämänkin asian sen puolesta, ja ”voila”, hallituksen ei tarvinnut ”komentaa” somaleita ja uusäänestäjäpotti säilyi, koska asialla ovatkin pahat kaupungit, mahdollisesti yritykset, laitokset jne.

Ehdoton minimi

Minimi on, että ainakin joukkoliikennevälineissä, takseissa, kaupoissa, neuvontapisteissä, ja myös kirkoissa, moskeijoissa jne. uskonnon harjoittamiseen tarkoitetuissa paikoissa pidetään turvavalien lisäksi maskeja. Ja totta kai koulukuljetuksissa,vammaiskyydeissä yms. Emme tarvitse mitään sen kummempaa maskiarmeijaa. Riittää, kun em. paikkoihin ei pääse ilman maskia ja niistä poistetaan maskiton henkilö kesken matkan tai kauppareissun.

Ilmeisti tämäkin on hallitukselle arka paikka, koska se on nähnyt että kantasuomalaiset noudattavat jopa suosituksiakin varsin kuuliaisesti saatikka määräyksiä niin arvaan, että hallitus pelkää joidenkin käyttäytyvän toisin. Josta taas seuraa murinaa hallitusta vastaan, ja sehän on Marinin/Ohisalon hallitukselle kauhistusten kauhistus siis tyytymätön maahanmuuttaja saatikka somali, vaikka kukaan ei voi tietää keitä joutuisi jäämään tien – tai radan poskeen kesken matkan tai kuka talutettaisiin kaupan pihalle ostoskorin jäädessä sisälle.

Jos on määräys niin sitä on noudatettava ja ainakin sen toistuvasti noudattamatta jättämisestä on seurattava rangaistus. Eli ensin huomautus ja nimi ylös sekä kuva poliisikameraan, sitten varoitus ja tämän jälkeen sakot ja sen jälkeen vapausrangaistus. Ja sakkojen suorittaminen työvelvollisuudella terveyden niin salliessa (muutoinkin kaikista rikoksista suosisin). Eläkeläisethän tietysti maksavat rahalla niin kuin tähänkin asti.

Tämä on pakko ratkaista

Mutta helppoa se ei ole, kun alle viikko sitten Ylen haastattelussa jälleen kerran eräs helsingiläinen somalikellokas piti syyllisenä rasismia ja vaatimuksena isompia asuntoja heille. No, korona/covid 19 on virus,ei mielentila/mielipide/asenne. Ja sitäpautsi on koronan tarttumisen kannalta aivan se ja sama ahtautuuko 30 ihmistä 40:n vai 50:n neliön kämppään-korona löytää varmasti ”perille ”.

Seppo Huhta

19 Comments

 1. Ari Leino
  1.12.2020 20:43

  Mitä se Huhta oikein horisee?Jos haluat pitää naamavaippaa ole hyvä vaan.Kannattaisi ottaa selvää asioista ennenkuin alkaa oireilemaan;naamavaipoista ja ronatesteistä on jo sen verran massiivisesti tutkimustietoa ettei tarttis panikoitua,prkl!Ottakaa aikuiset ihmiset jo järki käteen älkääkä haaveilko ihmisten kyykyttämisestä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   1.12.2020 20:45

   Ollaank tavattu ennenkin? Tyylis on yhä sitä samaa.

   Vastaa
   1. Patriootti
    1.12.2020 21:04

    Arin kanssa samaa mieltä. Peri suomalainen tapa; kuljeskelu hajuraon kanssa eikä tappituntumalla estää viruksien ym.kuppien tarttumisen ja tulee halvemmaksi. Ja jankkaan edelleenkin siitä, että jokainen täällä joskus kuollaan ja itse elän sen ajan mieluummin rennosti ja vapaasti ilman pelkoa kuin kuljeskelemalla pampperssi naamalla. Jokainen lisä toimenpide aiheuttaa stressireaktion ihmisessä, joten jo se pelkästään alentaa sinun puolustuskykyäsi. Ja tämä koronatesti antaa n. 20% luotettavuudella oikean tuloksen, joten ne kuolleetkin n. 400 voi olla vaan se 75kpl tai jopa alempi saati tartunnan saaneet. Ja onhan ihmisiä parantunutkin siitä eikä siitä kukaan uutisoi. Aina vaan kasvaa tartunnat. Voi hyvää päivää. Ja vain tämän psykoosin takia tapetaan yrittäjyys, joten kannattaa muistaa Johanneksen ilmestys Raamatusta ja pedon merkki! Kaiken takaa tulee pian tämä kun kaikki saadaan ensin polvilleen!

    Vastaa
   2. Ari Leino
    1.12.2020 21:11

    Voipi olla,maailma näyttää olevan yhä pienevämpi paikka,heh.Jos tyyli ei muutu,onko se hyvä vai huono asia?

    Vastaa
 2. Missä demokratia
  1.12.2020 21:27

  Mikähän se Sepon kupin kaatoi? Nyt on ilmassa tulta ja tappuraa.

  Mutta mutta… Meitä suomalaisia ei voi syyttää koronoiden levittämisesta, ainakaan HUS:in dokumentin mukaan. Sielä listassa, ei tietenkään saa olla nimeä tai synnyinmaata, mutta sielä on kotikieli. ja se kotikieli poikkeukselisen usein on joku muu kuin suomi.

  Mutta asiaan… Meillä ei ole maskipakkoa. Ja jos sellainen tulee niin miten Seppo on huomioinut esim. hengitystieongelmaiset? Hankkiiko valtiomme helle moottoroituja kokonaamioita joissa ilman riittävyys voidaaan taata? Paperimaskeihin kun tavalliset ihmiset tahtovat tukehua eivätkä ne oikasti mitään suodata. Jos virus on 1mm halkaisijaltaan niin maskin kudos on 15x15cm reikiä täynnä. Joten, melkoinen sattuma saisi olla jotta se virus siihen kudoksen lankaan osuisi. Vähän sama kun koittaisi kehittää häkä-suodatinta.

  Mutta, ne jotka pelkää, heillä on oikeus käyttää maskia. Ja ottaa rokote. He jotka ei pelkää tai eivät voi käyttää tarjolla olevia, heillä on oikeus kieltäytyä. Eiös tätä sanota demokratiaksi?

  Vastaa
 3. make-71
  1.12.2020 21:36

  Huhdalla on ollut järjestään hyviä kirjoituksia, mutta tämä oli ala-arvoinen.
  Jos vähän viitsisi asioita tonkia, niin ymmärtäisi, että koko ns. pandemia on aivan huuhaata. Ja maskipakko sen myötä.

  Suomessa on muutama sata tartunnan saanutta joka päivä. Kuinka moni noista positiivisista testituloksista on vääriä? Aika moni luulen.
  Kuolleita pari päivässä ja välillä monta päivää ettei ole kuolleita. Keski-ikä Suomessa kuolleilla yli 84 vuotta. Ja kuolema kirjataan k-kuolemaksi, vaikka
  kuolinsyy olisi ihan muu sairaus. Menehtyneellä kun sattui olemaan k-virus…

  Pfizerilla työskennellyt johtaja sanoi Youtubestakin löytyvässä haastattelussa, että tämä toinen aalto tulee perustumaan täysin
  vääriin positiivisiin testituloksiin. Puikkotesti antaa todellakin ihan liikaa vääriä positiivisia tuloksia. Ihmiset ympäri maailmaa ymmärtävät, että
  kyse ei ole pandemiasta, vaan tulevista pakkorokotuksista ja valvonnan jne. lisääntymisestä.

  Koronaan ei ole kuollut yhtään sen enempää ihmisiä kuin johonkin ärhäkkään kausi-flunssaan. Ja niistäkin kuolleista suuri osa kuoli muuhun kuin
  k-virukseen.

  Sinisilmäiset ihmiset, jotka uskovat kaiken mitä valta-paska-media ulostaa, pelkäävät ja pitävät maskeja. Aivan turhaan. Kohta samat
  ihmiset ryntäävät paniikissa ottaamaan rokotteen, jota ei ole testattu kuin muutamia kuukausia. Normaalisti rokotteita testataan 5-10 vuotta.
  Luulenpa, että rokotehaitat tulevat olemaan melkoiset. Ja lääkeyhtiö-mafia kerää tuhansien miljardien potin. Eivätkä edes esim. jenkeissä enää
  ole vastuussa rokotteiden haitoista.

  Vastaa
  1. Melissa
   2.12.2020 00:12

   Juuri näin!

   Vastaa
 4. pöh
  1.12.2020 21:48

  Täällä itä-helsingin somali ghetossa seuranneena voi sanoa, että somalit ei ole muuttanu käyttäytymistään yhtään.
  Mutta heillehän on opetettu että mikä tahansa vastoinkäyminen ei ole koskaan heidän syytään.

  Vastaa
  1. seppo
   2.12.2020 13:02

   Juuri näin.Tämä on se ongelma eli ne käyttäytyy kuin me olisimme vain uusi porukka niiden entisten orjien tilalle.Pidän valtalehdistöämme ja punavihreitä puolueita pääsyyllisinä tähän tilanteeseen.

   Vastaa
 5. juha.
  1.12.2020 22:02

  Nyt vain laki tai asetus siitä, että joka matu vankilaan tai häkkiin vuorokaudeksi, joka ei käytä kulttuuriin kuuluvaa pärstäsuojaa. Tai diskorahasta 100n euroa pois, joka ohjataan Hurstin tytölle rei viihdekäyttöön vaan vakavaan käyttöön! Ta5 sitten kuoleman vakavan asian edessä koko somali / lähi-itäläisille järjestettävä pääkaupunkiseutu täyteen lämmitettyjä kuplahalleja, joissa epärasistinen pillu-meri kyrviksille

  Vastaa
 6. K.Lehto
  1.12.2020 22:57

  Covid-19 on nimitys oirekuvalle. Se ei ole viruksen nimi. Virus on SARS-CoV-2.

  Vastaa
 7. Ari Leino
  1.12.2020 23:03

  Tuli vielä mieleen nämä terveysalan ammattilaiset jotka joutuu maskittamaan päivästä päivään kuukaudesta toiseen.Minkäköhänlaista oireilua heillä alkaa esiintymään tulevaisuudessa…maailmalla mainittu esim hiivatulehdus suussa ym. eksoottista.Että sori siitä,vai…

  Vastaa
  1. Aappa
   1.12.2020 23:55

   Hapensaannnin rajoittaminen vaikuttaa suhteellisen nopeasti ja kokonaisvaltaisesti terveyteen, vaikka varsinaiset sairaudet tulevatkin viiveellä. Keho kaikkine tärkeine elimineen tarvitsee happea optimaalisesti. Erityisesti aivojen hapenpuute voi aiheuttaa monenlaista kognitiivista ongelmaa aina dementiaa ym. aivosairauksia myöten tulevaisuudessa pelkästään maskihysterian takia.

   Vastaa
 8. Sneikki
  2.12.2020 01:37

  Koronaan kuolleiden keski-ikä on
  n.84v.
  Tää koronahysteria rupee oikeesti vituttamaan.
  Tämä ei ole niin vakava tauti,kun meille kerrotaan.En missään nimessä väheksy tätä tautia,mutta joku suhteellisuudentaju pitää olla uutisoinneissa tästä taudista.
  Median luoman hysterian takia,luulis et tää tauti tappais kokoajan terveitä ihmisiä massoittain.Näin ei ole.
  Influenssa on suurinpiirtein yhtä tappava tauti.
  Miksi siitä ei puhuta yhtä hysteerisesti?
  Aivopesu kyllä toimii.Mediat,hallitus,viranomaiset ja ynnä muut toittovat tätä päivittäin,niin olen huomannut että maskien käyttö on lisääntynnyt radikaalisesti kevääseen verrattuna.

  Vastaa
 9. Reijo Urpilainen
  2.12.2020 04:56

  Näyttää olevan liian vaikeaa tajuta maskin merkitystä. Maski ei juurikaan suojaa ilman muuta suojavarustusta itse käyttäjäänsä. Sen merkitys on suojata muita kansalaisia virusta kantavalta räkijältä. Pisaratartuntana leviävä virus jää hyvin kiinni yksinkertaiseenkin maskiin, eikä leiju ilmatilaan tartuttamaan kanssaihmisiä. Yksikin esim. kaupatilassa ilman maskia aivasteleva saastuttaa ison tilan esineitä ja kanssaihmisiä, joiden vaatteisiin virus kiinnittyy ja ensimmäisenä silmien kautta limakalvoille ja myöhemmin edelleen kantautuu vaatteiden ym. mukana kotioloihin, sillä kosteassa limapartikkelissa sen elinaika on pitkä. Jos julkisissa sisätiloissa kaikilla olisi maski, se vähentäisi radikaalisesti viruksen mahdollisuuksia levitä.

  Tässä on nähtävissä aivan samanlainen ilmiö, kuin aikanaan keuhkotaudin leviämisessä. Tuona aikana, jolloin Suomessakin kuoli vuosittain n. 15 000 ihmistä ja sairastui paljon suurempi määrä vaikeasti, tuli vasta vuosikausien valistuksen jälkeen yksinkertainen siisteyshygienia ihmisille taotuksi pääkoppaan. Myös keuhkotauti levisi pisaratartuntana räkimisen ja syljeskelyn kautta. Tuolloin oli tapana aivan holtittomasti syleksiä kauppojen lattioille ja missä yleensäkin liikuttiin. Peukalon ja etusormen väliin puristettiin klyyvari ja mäskit viuhautettiin lattialle ja loput pyyhittiin hihansuuhun tai lapaseen. Kouluissa valistusta tehtiin lapsille, mutta aikuisille sitä oli hankalampi saada kalloon mahtumaan. Keuhkotautia levittävä partikkeli oli kooltaan jättiläinen verrattuna tähän sarsvirukseen ja huomattavasti laiskemmin tarttuva. Jos se olisi ollut niin ärhäkkäästi tarttuva kuin tämä nykyinen, olisi koko Suomen kansa ollut kaput ennenkuin järki olisi ehtinyt mukaan peliin.

  Vastaa
  1. make-71
   2.12.2020 14:21

   Ei ole yhtään vaikea tajuta maskin merkitystä. Tämän koronan kohdalla maskien käyttö vaan on turhaa. Kyseessä kun ei ole tappavan vaarallinen
   pandemia, vaan ihmisten pelottelu- ja eristämiskampanja. Tarkoituksena ainoastaan maailmanlaajuiset rokotukset ja ihmisten valvonnan (mm. koronavilkku)
   lisääminen. Kuten myös maailmanlaajuisen laman luominen ja yritysten ajaminen konkurssiin.

   Maskien käytöstä on sitävastoin paljon haittaa. Kun maskia pitää tuntikausia päivittäin, laskee elimistön happisaturaatio huomattavasti ja hapen puute elimistössä altistaa monelaisille vaivoille ja sairauksille. Ko. vaivat eivät ehkä näy heti, mutta aikaa myöten kyllä. Tulevista rokotehaitoista puhumattakaan.

   Maailmalla ihmiset ovat nousseet joukolla näitä jonninjoutavia rajoituksia vastaan. Esim. Saksassa ja Ranskassa on ollut massiivisia mielenosoituksia. Mukana satoja tuhansia ihmisiä (valtapaska-median mukaan muutamia tuhansia). Pahoin pelkään että mikään ei tosin muutu ja kohti paljoin vaikeampia aikoja ollaan menossa. Ei k-viruksesta johtuen, vaan mielisairaan eliitin rajoitustoimien ja väkisin luodun laman vuoksi.

   Surullista miten Suomessa suurin osa ihmisistä uskoo kaiken mitä ns. viranomaistahot sanovat. Maalaisjärki ja asioiden kyseenalaistaminen on unohtunut.

   Kansainvälinen huippuasiantuntijoiden tutkimus Covid-testauksista on löytänyt ratkaisevan vakavia puutteita niiden luotettavuudesta. He toteavat, että pääosin käytetty PCR-testi on täysin sopimaton tartunnan diagnoosin suorittamisen välineenä.
   https://cormandrostenreview.com/report/

   SAKSALAISTEN LÄÄKÄRIEN KIRJE ANGELA MERKELILLE COVID-“PELKOKONEISTON” PYSÄYTTÄMISEKSI
   https://www.marktaliano.net/german-doctors-write-letter-to-chancellor-merkel/
   https://vapaudenpuolesta.fi/2020/11/23/saksalaisten-laakarien-kirje-angela-merkelille-covid-pelkokoneiston-pysayttamiseksi/

   Uusi-Seelanti aikoo ottaa totalitaristiset keinot käyttöön ja vangita koronatesteistä kieltäytyvät ihmiset ns. koronaleireille.
   https://www.foxnews.com/world/victor-davis-hanson-new-zealand-coronavirus-camps

   Sedu Koskinen siirtää kohubileensä. Koskinen ei ole päätöksestä iloinen ja herjaa koko koronaviruksen olevan näytelmää.
   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/d11afecc-e5e4-4aa4-9d1e-ba3225b2c3a3?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1606889531
   IS paskamedia ei tietenkään julkaise kuin yhden lauseen Koskisen kritiikistä. Facebookissa lisää?

   Britannian tuore rokoteministeri: Koronarokotteesta kieltäytyviltä voitaisiin evätä pääsy ravintoloihin ja tapahtumiin
   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/britannian-tuore-rokoteministeri-koronarokotteesta-kieltaytyvilta-voitaisiin-evata-paasy-ravintoloihin-ja-tapahtumiin/7999300#gs.m9vsp6

   Vastaa
 10. Seppo Soros
  2.12.2020 07:40

  0,05 prosenttia sairastuneista saa vakavia oireita 0,03 prosenttia kuolee , huom siis SAIRASTUNEISTA , eli todelisuudessa mitätön määrä. Huhdan lobbaama maskipakko aiheuttaa enemmän pahaa kuin hyvää.

  Katso nyt Huhta muitakin tiedotusvälineitä kuin YLE , Hesari tai CNN. Mahtoiko extrauutisetkin juuri liittyä vasemmistomedioiden maksettuun rintamaan ? Kuinka suuri oli rahallinen avustuksesi ? JA kuka maksoi ? Open Society ?

  Vastaa
  1. Puolueeton
   2.12.2020 17:24

   Tarkista lukusi, jos osaat laskea tai lukea.
   https://www.worldometers.info/coronavirus/?
   Tietenkin voi kuvitella, että sairastuneita on havaittuihin tapauksiin verrattuna mailmalla 5 miljardia, josta laskemaala saa lukusi.
   Suomessa on kuollut 400, joten sairastuneita tulisi olla 1,3 miljoonaa.

   Vastaa
   1. make-71
    2.12.2020 21:04

    Suomessa on kuollut 400 reilun puolen vuoden aikana. Naurettavan pieni luku. Ei mitään perustetta näille rajoituksille ja maskipakoille.

    Varsinkin kun iso osa noistakin 400:sta kuolleesta on kuollut oikeasti muuhun kuin k-virukseen. K-kuolemaksi kun kirjataan kaikki tapaukset, joissa menehtyneellä on ollut koronavirus, vaikka kuolinsyy olisi ihan muu.

    Tanskalaistutkimus: Kasvomaskit eivät juuri suojaa käyttäjäänsä koronatartunnalta
    https://yle.fi/uutiset/3-11654796

    THL: kuolema luokitellaan COVID-kuolemaksi riippumatta varsinaisesta kuolinsyystä
    https://vastavalkea.fi/2020/04/10/thl-kuolema-luokitellaan-covid-kuolemaksi-riippumatta-varsinaisesta-kuolinsyysta/

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top