Maskipakko on välttämätön

On täysin holtitonta se meno joka kauppakeskuksissa vallitsee,olen sen ihan omin silmin nähnyt.Totta kyllä myös monet,monet kantasuomalaiset kulkevat maskeitta julkisilla paikoilla mutta suhteessa enemmän maahanmuuttajat ja ennen muuta näistä nuoret miehet.

Tiedän, koska käyn kauppakeskus Isossa Omenassa päivittäin, ja saman olen havainnut myös Ainoassa ja Redissä. On ikävää, että varsinkin iltaisin ainakin Omenassa kokoontuu useita somali- ja irakilaisjengejä, siis teinejä ja nuorehkoja miehiä- eikä tietenkään yhdelläkään maskia. Mutta, koska kysymys on ilmeisesti nk. kunniakansalaisista niin kuin sanonta kuuluu-ei ole mun keksimä, niin eihän siihen puututa. Ja tämä on selitys siihen, ettei hallitus halua säätää maskipakkoa, koska silloin olisi myös pakko reagoida tuohon ongelmaan -ja tietenkin jokaisen niin kantiksen kuin muidenkin osalta- mutta pelko uusäänestäjien mahdollisesta loukkaantumisesta estää järkevän lainsäädännön. On nimittäin aivan järjetöntä, että tässäkään asiassa ei toimita, koska jo viime toukokuussa Ruotsin somalilääkärit totesivat, että siellä on somaleilla 10 x enemmän koronaa kuin kantaväestöllä. Helsinki tutki asiaa puolestaan syksyllä ja totesi, että Helsingissä luku on 9x:nen ja, kun Espoo on suhteessa samassa kuin muukin pk-seutu niin mikä kumma on, että politiikka menee ihmisten hengen ohi.

Vaivaa tulisi lisää

Sen myönnän, että jos on laki niin sen rikkomisesta tulee rangaista. Tässä tapauksessa sanktiot voisivat kulkea seuraavasti: ensimmäisestä maskittomuudesta huomautus, toisesta varoitus, kolmannesta sakot ja neljännestä vapausrangaistus. Osalle maskittomista se vaikuttaa olevan asenteellista eli jonkinlaista kapinointia. Mutta siihen ei ole minkäänlaista oikeutta, koska silloin leikitään toisten ihmisten hengellä ja terveydellä.

Oikeusministeri Anna- Maja Henriksson (RKP) väittää, että laki ei anna mahdollisuutta maskipakkoon. No, äkkiäkös lakia voi muuttaa: Muistetaan, kun sairaanhoitajien lakko oli alkamassa niin tuolloinen pääministeri Jyrki Katainen (Kok.) säädätytti viikossa sairaanhoitajia koskevan pakkolain. Kun pannaan nyt vauhti päälle niin meillä on jo ensi maanantaina maskipakkolaki.

Ja toinen kysymys on, että kaikki oikeusoppineet eivät näe Henrikssonin tulkintaa pitävänä. Ja jollei muuta lakia löydy niin aina voidaan vedota kansalliseen turvallisuuteen ja itse asiassa kaikkien kansalaisten ja maassa oleskelevien turvallisuuteen ja mikä muka on tärkeämpää kuin se? No, eivät ainakaan hallituspuolueitten gallupkannatukset.

On naurettavaa äänikadon pelossa…

…riskeerata koko kansan turvallisuus. Esimerkiksi Itävalta otti maskipakon käyttöön jo kohta vuosi sitten 2020 maaliskuussa. Saksassa maskipakko on käytössä joissakin osavaltioissa, mikä sinänsä kun liikkuminen on vapaata aivan hölmö ratkaisu, ettei se koske koko valtakuntaa.

Ranskassa maskipakko on voimassa myös ulkotiloissa kuten mm. Biarritzissa, Nizzassa ja Lillessä. Belgiassa on erittäin tarkat suositukset maskien käyttöön myös ulkotiloissa. Belgiassa, kun jäät kiinni maskittomuudesta niin ”paukahtaa 250 euron sakko”. Meillä se tosin kai menisi ainakin osan kohdalta Kelan maksettavaksi, mutta ei nekään tohdi samalle henkilölle kovin montaa sakkoa samasta asiasta kustantaa. Joku kuitenkin nimittäin vuotaa lehdistölle tai oppositiopolitiikoille, ja siitä nousee meteli ainakin jälkimmäisten toimesta. Myös Isossa-Britanniassa on vaihteleva maskipakko: Maskittomuudesta tulee 100 punnan rapsut. Hollannissa maskipakko koskee vain joukkoliikennettä, ja lainrikkojalle napsahtaa 95 euron sakot. Pohjoismaat ovat maskiasiassa hännänhuippuja. Ainakaan vielä uskallusta tositoimiin ei ole ilmennyt. Toki se on ymmärrettävä varsinkin Ruotsissa, jossa hallituksessa ovat vihreät ja demarit. Tanska tosin on liikkumassa maskipakon suuntaan.

Sannan Marinin ( SDP) hallituksen on otettava vihdoinkin vastuu ja määrättävä maskipakko: Ei ole olemassa yhtään ainoaa perusteltua syytä miksi maskipakkoa ei tulisi yleisesti säätää.

Ps. Totta ihmeessä on joitakin, joilla on astma ja yms. terv. ongelmia suhteessa maskin käyttöön mutta heidän osuutensa kansasta maskipakkoasiassa on nanoluokkaa, mutta me muut jos ja kun ei näytä se maski nassulle ilmaantuvan niin sitten siitä on kärsittävä. Hyvänen aika, hyvät ihmiset, jokaisen on pakko ymmärtää, että maski tai plexi kasvoille on tuhat kertaisesti pienempi vaiva kuin oman itsen tai läheisen mahdollisesti tappava korona.

Seppo Huhta

20 Comments

 1. Vilkku
  19.1.2021 18:44

  Eli, onko sulla halukkuutta rajoittaa kansalaisten oikeutta yksityisyyteen ja vapauteen?
  Käytä vaan maskia ihan itse jos et viitsi mennä lääkäriin tutkituttamaan terveydentilaasi. Jos terveenä käytät maskia jostain syystä niin onko se sitten ihan terveen mielen indikaattori?

  Vastaa
  1. jussi
   24.1.2021 23:39

   58-vuotias täysin terve Miamilainen lääkäri kuoli saatuaan k-rokotteen:
   https://www.dailymail.co.uk/news/article-9119431/Miami-doctor-58-dies-three-weeks-receiving-Pfizer-Covid-19-vaccine.html

   Norjassa kymmeniä vanhuksia kuollut k-rokotteen jälkeen:
   Maassa on kuollut kolmisenkymmentä ikäihmistä sen jälkeen, kun he ovat saaneet koronarokotteen.
   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/norjassa-kehotetaan-harkitsemaan-annetaanko-koronarokote-hauraille-tai-kuolemansairaille-potilaille/8040740

   Riski saada k-virus ja kuolla siihen on häviävän pieni. Mutta riski sairastua k-rokotteen jälkeen vakavasti tai kuolla on suuri.

   Älkää hyvät ihmiset ottako ko. piikkiä!

   Vastaa
 2. Kainuunkonkari
  19.1.2021 19:08

  Maskit eivät aikuisten oikean tieteen vertaisarvioiduissa tutkimuksissa toimi. Lisäksi kaikissa maski pakkauksissa tuoteselosteessa kerrotaan erikseen etteivät ne suojaa viruksilta. Tilastojen valossa pahimmilla tartunta-alueillaItaliassa ja Espanjassa on ollut käynnissä sekä maskipakot, että yhteiskunnan sulkutilat. Olemattomin tuloksin. Jos joku kaipaa ”maskin tuomaa turvaa”, Teddykarhu on ainakin lapsille kivampi mukana kuljetettava. Aikuisetkin ”nallenkantajat” näyttävät älykkäämmiltä kuin naamavaippa kansa.

  Vastaa
 3. pöh
  19.1.2021 19:11

  En käytä maskia koska sen kanssa on mahdoton tehdä mitään, edes ostoksia.
  Ensin rillit huurtuu ettei näe mitään, ja rillit jos ottaa pois ei edelleenkään näe mitään, ja hengittäminen on vaikeaa tiukka kangasrätti naamalla.
  Mutta liikkuminen ihmisten ilmoilla rajoittuukin melkeen vain pieneen kauppaan jossa ei ole kun 1-2 asiakasta kerrallaan.

  Suomessa korona ainakin on suuresti liioiteltu.
  Vuodessa kuolleita reilu 600 joiden keski-ikä 84-vuotta 2/3 osalla muita sairauksia. Ja elinikä-odote suomalaisilla on noin 80-vuotta.
  Sairaaloissa ei ole enempää potilaita kuin muuten tähän aikaan vuodesta.
  Pelko ja suoranainen paniikki päällä joillain ihmisillä, valmiina lynkkaamaan jos jollain ei ole ulkona maskia.
  Tutkimuksia ja hoitoja lykätään ja muihin sairauksiin kuolee enemmän ihmisiä.
  Työttömyys, konkurssit, mielenterveysongelmat ja itsemurhat lisääntyy vauhdilla….
  Lääke tuntuu olevan pahempi kuin tauti.

  Vastaa
 4. Patriootti
  19.1.2021 20:12

  Mikäs totalitäärisen CCP:n ihannoija täällä kirjoittelee? Ei varmaankaan ole katsottu kuin YLE:n antoa, Maikkaria, ja muuta tuubaa THL:stä puhumattakaan. Nykymeiningillä meillä ei ole ihmisen itsemääräämisoikeudesta mitään jäljellä kun hysterioitsevat pääsevät kertomaan satuja ihmisille ja hallituksen suuntaan.

  Miksi sanon näin. Koska Tanska on tehnyt totaalisen selvityksen maskien hyödyistä ja haitoista (ihminen myrkyttää vähitellen itsensä, eikä maskeista ole apua tartunna ehkäisemisessä)sekä Irlannin terveyden ja hyvinvointilaitos on julistanut koronan täysin huijaukseksi jota voidaan kutsua pikemminkin poliittiseksi koronaksi, jolla lypsetään vaan rahaa, evätään ihmisoikeudet ja ajetaan tiettyä agendaa (Agenda 2030 – Davos:n konferenssi 2018)! Ruotsissa ei ole kuollut menneen vuoden aikana normaalia enempää ihmisiä, Suomessa on flunssa ja influenssa kuolemat tyrehtyneet täysin jne. Listaa voisi jatkaa hamaan tappiin, mutta annetaan kiihkoilijoillekkin mahdollisuus terästää älyllisten tietojen hakemista netin syövereistä.

  Vastaa
 5. Testit Rajalle
  19.1.2021 20:42

  Mielenkiintoista, että kommentoijilla tuntuu olevan vain oikeuksia, mutta ei vastuuta. No, samalla linjalla nämä meidän päättäjätkin ovat…

  Vastaa
  1. Patriootti
   19.1.2021 20:56

   Luuletko että koronan keksijöillä ja rokotteiden tekijöillä on joku vastuu? Ennen kuin alat syyllistämään ihmisiä, jotka haluavat pitää ihmisten oikeuksista kiinni, ettei vajota ties minne keskiajalle, niin suutu ensin niille, jotka ovat tämän kaiken aiheuttameet ja hyötyvät tästä!

   Vastaa
   1. Aivot omistava
    19.1.2021 23:27

    ”Koronan keksijöillä”..??.. nyt foliota hiukan tiukemmalle.

    Vastaa
    1. Kainuunkonkari
     20.1.2021 04:50

     Uskonpa kirjoittajan viitanneen ”Koronan keksijöillä” Sika-influenssa huijauksen kaltaiseen keksittyyn narratiiviin, jota lietsottiin lähinnä lääketeollisuuden voittojen maksimoimiseksi, eikä taudin reaalisen vaarallisuuden asteella ollut asiassa kuin tois’sijainen rooli. ”Aivot omistava” tulisi äkkseltään skeptiseksi, eikä antaisi tunteisiin vetoavan propagandan ja laumavietin johdatella itseään hyväksymään informaatiota aikaisemminkin epäluotettaviksi osoittautuneista lähteistä.

     Vastaa
    2. Tavallinen tallaaja
     20.1.2021 07:01

     Hyvä ”Aivot omistava” (tiesitkö muuten, että kaikki nisäkkäät omistavat aivot?)
     Jos Coronaviruksesta on tehty patentti, niin sen on joku keksinyt: US10130701B2 – Coronavirus – Google Patents.
     Sivuston Disclamer: ”Coronavirus is a broad name for a family of viruses. This patent is NOT for the new COVID-19 virus and The Pirbright Institute does not currently work with human coronaviruses. If you share this patent online, be aware you are in fact sharing a separate patent for avian infectious bronchitis virus and porcine delta-coronavirus. This is not a patent for the new COVID-19 virus.”

     Eli jos coronavirusta ei olisi keksitty, ei siitä olisi patenttia. Voisimpa sanoa, että kaikki virukset mitä olen etsinyt tässä vuoden aikana, löytyy patentit kuten myös HIV / AIDS joka on suurenta osin myös patentoitu.

     Eli miksi minjä laittaisin foliota päähäni? Eikös sinun kaltaisten ”todellisuus salaliittoihin” uskovan kannattaisi ihan itse alkaa tutkimaan mitä maailmassa oikeasti tapahtuu? Jos aikasi kuluu TV, Face, Insta jne. alustojen selaamiseen ja et omista yhtään kyseenalaistamisen jaloa taitoa, niin olen surullinen puolestasi. Mutta meitä on moneen junaan ja toivottavasti löytäisit joskus itsestäsi edes pikkaisen ”tutkivaa journalistia varustettuna kyseenalaistamisen jalolla taidolla”.

     Jatka vain valitsemallasi tiellä, koska kaltaisesi ei kykene ottamaan vastaan sitä tuskaa ja pelkoa, jonka tieto ja tietäminen asioista tuo. Eli päätän tämän näin: ”Tieto lisää tuskaa”

     Vastaa
     1. Aivot omistava
      20.1.2021 17:03

      Sikäli hauskaa että en tv:tä ole seurannut 20 vuoteen enkä käytä mitään sosiaalipaskaa, omistan vanhan kännykän jolla ei edes nettiin pääse.
      Korona noin maallistettuna nimenä tuli lepakoiden levittämänä.
      Sitähän tämä nykymaailma on heti kun kertoo salaliittohörhäille mitä he ajattelultaan ovat, leimataan heti isänmaan vastaiseksi, valtamedian seuraajaksi, ynm, ynm.

      Ihan tiedoksi että ei edes 1% ole noita miksi te salaliittohourut normaaleita ihmisiä kutsutte.

      Teidän mukaan kuussakaan ei ole käyty ja maapallo on varmaan myö vain se 6000 vuotta.

  2. Minä
   20.1.2021 05:06

   Mielestäsi vastuu on jotain, mistä hallitukset saavat päättää oman mielensä mukaan, tai jotain sellaista, mikä toimii käsitystesi mukaisesti?

   Miettinet vastuuta saamasi informaation mukaan, mutta mistä tiedät, että se ei ole propagandaa?

   Maski ei juurikaan auta viruksia vastaan. Tuo artikkelissa mainittu visiiri auttaa yhtä paljon koronaa vastaan kuin se auttaisi hyttysiä vastaan.

   Rokotettu tartuttaa toisia siinä kuin rokottamatonkin.

   Joidenkin mielestä rokotuksesta tulee tehdä pakollinen ainakin matkustaville, koska sitten ei tauti leviä, vaikka se leviää ihan yhtä hyvin oli sitten rokotettu tai ei. Tätä varten halutaan tehdä digitaalinen passi, vaikka paperilappu ajaisi saman asian. Rokotustodistus ei edes aja mitään turvallisuusasiaa.

   Jos noista rokotuspakoista, jotka eivät suojaa toisia yhtään, ja digitaalisesta rokotuspassista, joka on täysin hyödytön, ei huomaa, että motiivina noissa on jokin muu kuin totuus ja tarve, pitää olla hyvin sinisilmäinen.

   Vastaa
 6. Julia
  20.1.2021 04:15

  Extrauutisetkin on nyt siis PT-median ohella, valjastettu valemedia. Raha ilmeisesti puhunut taustalla ja nämäkin alistuvat.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.1.2021 09:47

   Hallituksen saamattomuutta korona-asiassa, ja mm. puuttumattomuutta Skopjen koronalentoihin olemme arvostelleet ihan vaan kun se kuuluu median tehtäviin. Kuten olemme myös informoineet näkemyksestä, että SARS-2-CoV -virus on keinotekoinen sotilaallisiin projekteihin osallistuvan Wuhanin labratorion tuote. Pitäiskö tämän päälle sanoa, ettei koko virusta ole olemassakaan?

   Vastaa
 7. Kainuunkonkari
  20.1.2021 04:59

  Äkkiseltään*

  Vastaa
 8. Kainuunkonkari
  20.1.2021 11:47

  Itse uskon, että virus on lähtöisin Wuhanin viruslaboratorioista, mutta kuten suurin osa Kiinassa tuotetuista asioista, aseteknologiana ala-arvoista laatua. Virusta ei ole luotettavasti eristetty, koska tosiasiat uhkaisivat suurpääoman sijoituksia Kiinassa, ihmisten vaatiessa toimenpiteitä. Edelleen lääkintäviranomaisten korruptoituneisuus vetää vertoja vain heidän ammatilliselle kyvyttömyydelleen, jonka vuoksi asianmukaisia hoitoja, kuten Hydroklorokiinin, sinkin ja antibioottien yhdistelmää pyritään piilottelemaan ja rokotteita promotoidaan. Tieteellisesti pätevästi itse virusta ei muuten ole eristetty, eli osoitettu olemassaolevaksi. Tämän Irlannin hallitus joutui myöntämään.
  https://rumble.com/vcmrzl-government-in-ireland-forced-to-admit-covid-19-does-not-exist.html

  Vastaa
 9. Fuhrer
  20.1.2021 15:43

  Ekstra uutiset Kontrolloitu oppositio! Ei sanakaan juutalaisista tai vapaamuurareista! Korona on pelkkä kusetus niin suurin osa juden valheista

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.1.2021 16:07

   On täällä mainittu juutalaiset toisinaan. Koronastakin on kerrottu ihan kyllästymiseen asti. Vapaamuurarit ei pidä ääntä itsestään, niin helposti unohtuvat.

   https://www.extrauutiset.com/israalilais-lehti-loysi-capitolin-mielenosoitukseen-osallistuneita-juutalaisia/

   Vastaa
 10. Rönkten
  20.1.2021 20:19

  Hyvä Pekka Kemppainen. Voinko pyytää että te, tuotte julkisiksi dokumentoinnin eristetystä covid-19 viruksesta? Pyydän samassa yhteydessä dokumentointia siitä, kuinka se toimii taudinaiheuttajana. Ymmärtääkseni testerit etsivät 30-emäsparin muodostamaa ketjua, kun sars(?)viruksella on 30 000 emäsparia dna:ssaan; Voitko tarjota todisteet, kuinka testeri toimii, mitä se tarkkaanottaen etsii ja voiko siitä saada ulos virheelisen tuloksen?

  Jokseenkin tämänkaltaisia asioita haluttiin Irlannin hallitukselta.

  Mitä maskeihin tulee; Esimerkiksi 2003-vuodelta on tapaus australian suunnalta, jossa osoitettiin etteivät maskit auta käytännössä suojautumaan viruksilta. Tarkemmin, kirurginen maski salpaa, eli hieman sitoo aerosoleja, ennenkaikkea se suojaa roiskeilta. Suojaava salpaus toimii muutamia minuutteja, 15 min on jo liikaa, jonka jälkeen hengityksen kosteus on kostuttanut maskin. Maski yleisesti lisää ihmisen suunkauttahengitystä, jotakautta taudinaiheuttajan on helpompi päästä limakalvoille. Jos suun edessä on hengityksestä kostunut maski, sen kosteus sekä vetää puoleensa mm. mahdollisia taudinaiheuttajia että edesautta niiden kulkeutumista maskin läpi. Lisäksi mahdollinen happivajaus itsessään aiheuttaa ongelmia. Yksi syy sen juridisen kieltämisen hankaluudesta on edellinen kappale. Itsemääräämisoikeuden ylitse tuo maskisuositus ei kävele. Maskia kannattaa käyttää mikäli itse on sairas, mutta pakotettu asioimaan julkisilla alueilla.

  Itse viruksen olemassaoloa en henkilökohtaisesti kiistä. En myöskään halua saada sitä, todetakseni oliko se kuinka paha? Nähdäkseni itse viruksen olemassaolo ja valtamediaa riepotteleva pandemia ovat kuitenkin erillisiä asioita eivätkä todista tai poissulje toisiaan. Hallituksen toimet sensijaan, eivät ole aukottomasti perusteltuja eivätkä alistettuja krittiselle julkiselle keskustelulle, heidän ohjeistuksestaan vastaavasta tahosta puhumattakaan. Tiesittekö että laumaimmuniteetin määritelmää on aivan viime aikoina muutettu? Siinäkin mainitaan nyt rokote. 😊

  Vastaa
 11. Temos
  1.2.2021 07:12

  Maskin käyttäminen on vaivatonta verrattuna siihen paskaan mitä niskaan saa jollei sitä käytä. Saattaa se suojatakin vähän. Entä käsien pesu tai desinfiointi? Se on mielestäni tärkeämpää kuin maskin käyttö, joka on kosmeettinen ele, mutta myös merkki siitä että välittää.

  Mitä tulee tuohon ”virusta ei ole” väitteeseen… se, että testi jolla sitä yritetään havaita, ei ole tehty nimenomaan coronavirukselle. Sen luotettavuus ei ole 100% mutta meillä ei ole muutakaan. Pitäisikö sekin hylätä pienten puutteiden takia? Ja menepä sanomaan viruksen aiheuttamiin komplikaatioihin kuolleen omaiselle ettei koko virusta ole olemassakaan, Irlanti on sen olemassaolon kieltänyt. Saat totuutta naamallesi. Virusta ei ilmeisesti voi suoraan havaita testin avulla, siksi ei ole suoria todisteita. Epäsuoria on. Kuinka monta miljoonaa koronaan liittyvää kuolemaa tarvitsee olla, että se riittää sinulle?

  Miksi kiinalaiset kehittäisivät viruksen joka tappaa heidän asiakkaitaan? Idioottimaista väitettä kuulee niin paljon. On varmaan omassa elämässä niin tylsää, että iso pyörä tykkää pyöriä tyhjää.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top