Maskipakko Turussa jopa ekaluokkalaisille: THL ei ole ohjeistanut

Kasvomaski-suositus Turun kouluissa koskee kaikkia koululaisia ensimmäisestä luokasta alkaen, vaikka Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos (THL) ei näin ole ohjeistanut. Koululaisen isä kertoi Extrauutisille maskien hämmentäneen ekaluokkalaisia, ja aiheuttaneen mielipahaa ja ahdistusta.

Kasvomaskit, siis hengitysteiden osittainen peittäminen, on varotoimi jolla tavoitellaan etua tartunta- ja tartuttamisriskin minimoimisessa, mutta se on itsessään myös oheishaittoja aiheuttava, -kuten monet muutkin lääkinnälliset toimenpiteet. Siitä syystä kasvomaskien suosittelemisessa -tai käyttöpakon määräämisessä- pidetään tiettyä kynnystä, varsinkin hyvin nuorten henkilöiden suhteen. Extraan yhteyttäottanut koululaisen isä kertoo huolestuneensa maskien suosittelusta -käytännössä pakottamisesta- seitsemänvuotiaille koululaisille, hänen lapsensa luokalle.

Näin Turun kaupunki

Kasvomaskisuositus laajenee perusopetuksen kaikille vuosiluokille 19.3. alkaen.
Turun kaupunki laajentaa kasvomaskin käyttösuositusta koskemaan kaupungin kaikkien koulujen kaikkia vuosiluokkia sekä aamu- ja iltapäivätoimintaa. Kasvomaskisuositus astuu voimaan heti. Vastaavat maskisuositukset annettiin Pansion kouluun 18.3. ja Lausteen kouluun aiemmin 19.3. aamulla. (Turun kaupunki 19.03.)

”Nyt pitää laittaa terveys etusijalle. Tavoitteena olisi kukistaa korona kouluista muutaman lähiviikon aikana”, toimialajohtaja Timo Jalonen sanoo kaupungin nettisivuilla. Extran kuulema turkulaisen koulun rehtori vahvistaa, että ohje maskien käytöstä ensimmäiseltä luokalta alkaen on tullut sivistystoimenjohtaja Jaloselta.

Oppilaat saavat kasvomaskit omasta koulustaan, mutta myös omia kasvomaskeja saa käyttää. Maskeja tarjotaan oppilaille riittävä määrä koulupäivien aikana. Opettajat opastavat oppilaita maskien käytössä. Kaupunki muistuttaa edelleen maskien käytöstä myös busseilla ja koulutakseilla kuljettaessa. (Turun kaupunki 19.03.)

Opettajat jakamassa oppilaille maskeja, tarkoittaa käytännössä maskipakon toteutumista.

THL:llä on erilainen näkemys

Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai jos muut terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön. Keskustele tarvittaessa hoitavan lääkärin kanssa, jos terveydentilasi vaikeuttaa kasvomaskin käyttöä. Kasvomaski ei sovellu pikkulapsille, sillä maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu vasta hieman vanhempana. Tämä suositus koskee ensisijassa 12 vuotta täyttäneitä.

Koronan kiihtymis- ja leviämisvaiheessa THL suosittelee kasvomaskeja myös peruskouluun, kuudennesta luokasta ylöspäin, ja maskisuositusta voidaan toteuttaa huomioiden oppilaan luokka-aste. Ekaluokkalaisten maskittamista THL ei ole suositellut, ja viestintäpäällikkö Piritta Rautavuori vahvisti Extrauutisille että ”THL:llä ei ole valtuuksia määrätä maskipakkoa, ja maskisuosituksemme koskee pääsääntöisesti 12 vuotta täyttäneitä”. Turusta saamamme koululaisen vanhemman lausunto koskee kuitenkin kolun ohjeistusta ensimmäisen luokan 7-vuotiaille oppilaille.

Koululaisen isän kokemukset tyrmääviä

Turkulaisen koululaisen isä kertoi Extrauutisille, että hänen lapsensa käymässä koulussa kasvomaskit ovat hämmentäneet oppilaita, eikä niiden tarkoitusta ole täysin ymmärretty. Monelle lapselle on aiheutunut on jo nyt oireita maskeista, kertoo koululaisen isä: Päänsärkyä, pahoinvointia ja oksentelua. Koululaisissa on herännyt myös pelkoja tautia kohtaan, mikä on edesauttanut kiusaamistilanteiden ilmaantumista, jonkun oppilaan poistaessa maskinsa: ”Tyttäreni luokalla on lapsia, jotka luulevat että sairaan lapsen diabetes tarttuu jos hän poistaa maskin.” Isä kysyykin, onko oikein että yksi henkilö voi määrätä kasvomaskit kaikille Turun 7-vuotiaille heidän hyvinvoinnistaan piittaamatta.

Timo Jalonen on kertonut Extrauutisille, että Turun ohjeistus perustuu THL:n ja WHO:n ohjeisiin.

Luettavaa:

6 Comments

 1. pöh
  26.3.2021 17:20

  Maskihössötyksellä vain lisätään niitä tartuntoja, vaikuttaa että se on tarjkotuskin?

  Pienet lapset ei ainakaan niitä käytä oikein, kun ei niitä osaa edes hyvin koulutetut aikuiset käyttää.
  Toisekseen maskia saisi pitää vain hyvin lyhyen aikaa 10-15min että siitä olisi mitään hyötyä, muuten se vain kostuu ja kerää likaa bakteereita viruksia ym.
  Ja pidempiaikainen käyttö todellakin on haitallista aivoille ja keuhkoille.
  Ihan terveilläkin tulee happivajetta samantien kun hengittelee sitä hiilidioksiidia edes takas..

  Todellakaan enää millään tosiasioilla ei ole enää mitään sijaa tässä hysteriassa.

  Vastaa
 2. SaleSeta
  26.3.2021 18:07

  Turussa koronaa on suuret määrät muutamassa lähiössä: https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5242308/Naille+Turun+alueille+koronatartunnat+keskittyvat++erityisesti+kolme+postinumeroaluetta+dominoi+tilastoja

  Noiden väestöpohjaa yritetään pitää koko ”systeemin” toimesta piilossa. Huudetaan kovasti opiskelijoiden koronaryppäästä, väärän kielinen viestintä, joka ei ole tavoittanut suomea tai ruotsia ymmärtämättömät ja laitetaan kaikki lapset maskeihin. Oikea syy ”kulttuurierot” muutamassa ”lähiössä” sen väestössä vaikuttavat kuitenkin oikeasti asiaan, mutta siitä puhuminen olisikin sitten syytteen ja tuomion arvoinen asia.

  Nyt on jopa menty niin pitkälle, että henkirikoksen (Vallilan tappo) tekijäporukan ikävalheesta kiinni jäänyttä ei ”oikeuslaitos” laita uusintakäsittelyssä vastuuseen vaan päästi kaverin TAAS vapaalle vaikka tutkimus osoitti alkuperäisessä oikeusistunnossa käytetyn iän valheeksi:
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ed475675-0444-48b0-873f-d884bb94c8c9

  Vastaa
  1. pöh
   26.3.2021 21:39

   Tuota sanoin jo 20-vuotta sitten.
   Ne kun saavat valehdella ikänsä niin pääsevät rikoksistaan(kin) kuin koira veräjästä.
   Täysin aikuisiakin lasten hyväksikäyttäjiä, terroristeja laitetaan kouluihin jne..
   Aikanaan tuli useamman kerran asiakaspalvelussa tyyppi henkilötodistuksen kanssa jonka mukaan oli alaikäinen, kaikesta näki että oli varmasti vanhempi kuin minä. Kysyin sitten pomolta niin piti kuulemma vain uskoa.

   Vastaa
 3. juha II
  26.3.2021 19:42

  Maski kerää bakteereja ja estää hiilidioksidin, joka on myrkky poistumisen hengitysprosessin aikaansaamana. Kuulento ”Apollo 13” lennon aikana tapahtunut räjähdys pakotti astronautit evakoitumaan kuumoduliin ja lento luonnollisesti keskeytettiin ja pyrittiin palaamaan takaisin maahan pikavauhtia. Eräs kriitisistä hetkistä oli hiilidioksidin vapautuminen hengityksestä ja oikeanlaisen suodattimen saaminen käyttöön, joka estää myrkytystilan. Koska oikeanlaista suodatinta ei ollut kuumoduulia varten vaihdettavaksi, koska sitäb ei normaalisti jouduta käyttämään pitkää aikaa. Insinöörit rustasivat ”joukkovoimalla” avaruuskeskuksessa hätäratkaisun, joka ohjeistettiin astronauteille ja homma rupesi pelittämään.

  Eläinkirurgisessa hoitopaikassa v. 1981 tehtiin kokeellinen käytännön tutkimus leikkauksista, joissa käytettiin maskia ja ilman maskia. Leikkaukset, joissa ei käytertty maskia antoivat mittaustulosten perusteella puhtaammat tulokset leikkausten aikana.

  Pienten lasten pakottaminen käyttämään maskia koko päivän on rikollista ja lastenoikeuksien vastaista. Lasten terveys vaarantuu ja bakteeri pesät tulevat johtamaan muihin komplikaatioihin herkässä iässä, jotka tule4vat realisoit8umaan vakavina hengitystiesairauksina myöhemmällä iällä tai jo vuoden kuluessa.

  Turku on paska suvakki kaupunki, joka ei halunnut edes järjestää muistotilaisuutta islamistisen terrori-iskun vuosipäivinä. Kokoomus + vihervasemmisto korruptoinut kaupunki, joka on globalistien talutusnuorassa omasta tahdostaan, jota johtaa kokoomukselainen naiskaupunginjohtaja.

  Vastaa
 4. Poliotakin turkulaisille
  26.3.2021 20:24

  Tämä nyt ei sinällään yllätä sillä Turkuhan ottaa juomavetensä Kokemäenjoesta. Siitä mihin Tampere, Nokia ja Hämeenlinna laskevat jätevetensä. Virtaankankaalla sitä koitetaan puhdistella tekopohjavedeksi, mutta liuenneet aineet eivät suodatu. Niin, ja Tampereellahan on ainakin yksi ihminen joka sairastaa poliota. Poliovirusta löytyy joka kuukausi jätevedestä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top