Matkalla eduskuntaan?: Esittelyssä Nukkuvien puolue ry.

Extrauutiset lähetti kaikille eduskunnan ulkopuolisille puolueille, ja uusille puoluehankkeille kyselyn, joka auttaa äänestäjiä hahmottamaan kunkin ryhmän tavoitteita ja ajattelutapaa. Tässä Nukkuvien vastaukset.

 

Talous:
1. Kun seuraavissa vaaleissa pyritte eduskuntaan, aiotte vaikuttaa lainsäädäntöön ja hallitusten luottamukseen. Uskotteko parlamentaariseen vaikuttamiseen?

V: On tietenkin olemassa muitakin kanavia vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin kuin eduskunnan kautta, mutta todellinen muutos tehdään vain tekemällä nykyisistä valtapuolueista entisiä valtapuolueita.

2. Onko verokertymän käyttäminen julkiseen sektoriin toteutettu onnistuneesti?

V: Ei ole. Suomalainen julkinen sektori on ylisuuri ja myös melkoisen tehoton monessa suhteessa.

3. Maksammeko liikaa vai liian vähän veroja?
V: aivan liikaa.

4. Uskotteko, että veroina kansalaisilta kerättävät varat käytetään hyödyllisesti?

V: Osin kyllä, mutta onhan tässä maassa myös 30 MEUR suora poliittinen korruptio (puoluetuet) ja jopa miljardiluokan välillinen valtapuoluekorruptio! Ei ole kovinkaan hyödyllistä…

5. Onko julkista hallintoa liikaa vai sopivasti julkisiin palveluihin nähden?

V: Voisi se tuottaa palvelut paljon tehokkaamminkin.

6. Jos pitää karsia julkisista menoista, mihin kohdistaisitte leikkaukset?

V: Keskustan iltalypsy pois ja MTK kuriin, Kokoomuksen yritystuet pois ja Demareiden AY-kytkentä on väärä. Suomi on ylipolitisoitunut, emme tarvitse politiikkaa joka paikassa.

7. Kuinka suuri määrä suomalaisia rahoittaa veroillaan julkistalouden? Valitkaa vaihtoehto:
A Noin miljoona reaalitalouden palkansaaja
B Rikkain 10%
C Kaikki osallistuvat veroillaan julkistalouden rahoittamiseen
D Muu, mikä?

V: C tietenkin. Jos ajattelee nettona niin A ja B

8. Onko Suomessa ”julkisen talouden vapaamatkustajia”, ja keitä he voisivat olla?

V: Suomalaisen kaverisosiaalikapitalismin sisäpiirin pullamössöeliitti on kauttaaltaan sitä.

Maahanmuutto:
9. Onko Suomessa liikaa, sopivasti tai liian vähän maahanmuuttajia?

V: Nukkuvat ei ota puolueena kantaa.

10. Onko syytä lisätä vai vähentää vetovoimatekijöitä, jotka houkuttelevat ulkomaalaisia muuttamaan Suomeen?

V: Nukkuvat ei ota puolueena kantaa. Henkilökohtaisesti pitää vähentää.

11. Jos haluatte maahanmuuttoa Suomeen, millaista sen tulisi mielestänne olla?

V: Nukkuvat ei ota puolueena kantaa. Henkilökohtaisesti: Työmarkkina toimimaan kiitos, työperäistä maahanmuuttoa ja järkevä määrä pakolaisia. Pakolaisten auttaminen heidän kotimaassaan pääsääntö.

Turvallisuuspoliitikka:
12. Onko Suomen turvallisuuspoliittinen linja toimiva, takaako se maamme turvallisuuden mahdollisessa suurvaltojen keskinäisen jännityksen aiheuttamassa kriisissä?

V: Nukkuvat ei ota puolueena kantaa muuten kuin että puolustuskykymme on oltava riittävä. Nyt se ei ole sitä.

13. NATO vai ei?

V: Nukkuvat ei ota puolueena kantaa. Henkilökohtaisesti olen Naton kannalla – kansanäänestys siitä.

14. Onko Venäjä uhka vai mahdollisuus?

V: Nukkuvat ei ota puolueena kantaa. Henkilökohtaisesti: sekä että.

EU:
13. Onko EU-jäsenyys vastannut odotuksianne?

V: Nukkuvat ei ota puolueena kantaa. Henkilökohtaisesti: kyllä ja ei.

14. Mukaan federalisaatio-kehitykseen?

V: Nukkuvat ei ota puolueena kantaa.

15. Pitääkö Suomen erota EU:sta?

V: Nukkuvat ei ota puolueena kantaa. Henkilökohtaisesti: ei pidä erota jos emme ole Natossa. Sen jälkeen pitää miettiä olemmeko kyenneet hyvään sisäiseen muutokseen Suomessa? Jos olemme, sama pitää tehdä myös EU:ssa. Jos ei onnistu, pois Eu:sta.

16. Euro vai oma valuutta?

V: Nukkuvat ei ota puolueena kantaa. Henkilökohtaisesti: jos olemme EU:ssa niin euro. kts edellinen

17. Onko Suomen huoltovarmuus turvattu, jos ei mitä pitäisi tehdä?

V: Ilmeisesti on? Ei ole parasta expertiisiä.

18. Pitääkö Suomen maataloutta tukea, jos millätavoin?

V: pitää. Siten että 80-90 % perheviljelmistä voi siirtyä Nukkuvien kansalaispalkkamallin alle. Lopuille säilytetään maataloustuki toistaiseksi.

Sisäpoliitikka:
19. Minkä asian ottaisitte tärkeimmäksi kohteeksi seuraavan vaalikauden aikana?

V: 1) perusturvauudistuksen joka Nukkuvilla on Kansalaispalkka nyt! aloite ja oma malli – se korjaa samalla hyvin laajalti nykysysteemin valuvikoja. ISO UUDISTUS 2) Puoluetuet pois ja valtapuolue korruptio aisoihin 3) Demokratian toimivuus mm. valtamedian osalta. Määriteltävä ”puolueeton” media uudestaan, jotta myös ruohonjuuritason uudistajat pääsevät mukaan.

20. Onko teillä kynnyskysymyksiä, jotka estäisi parlamentaarisen tai hallitusyhteistyön jonkin toisen puolueen kanssa?

V: On Kokoomus (keskusta): yritystuet on saatava pois. SDP: yleissitovuus palkkojen osalta pois. Keskusta: iltalypsy pois ja MTK aisoihin isäntiä latistamasta.

Kaikki em toimentpiteet on mahdollista toteuttaa ja pitää toteuttaa kansalaispakkauudistuksen yhteydessä.

21. Teettekö vaaliliittoja 2019 eduskuntavaaleissa?

V: katsotaan.

22. Mikä erottaa teidät muista puolueista? Miksi juuri teitä tulisi äänestää?

V: Nukkuvat on AINOA puolue joka ymmärtää että koko nykypeli on väärä. Suomi on vakavasti ylipolitisoitunut. Olemme pelinmuutospuolue.

23. Mitkä kolme asiaa muuttuu heti, jos saatte 101 kansanedustajaa eduskuntaan?

V: SDP, Keskusta ja Kokoomus miiden valtapuoluekorruptio lopetetaan saman tien.

24. Kuinka moneen vaalipiiriin pyritte asettamaan ehdokkaita?

V: 4-5 jopa koko Suomi

 

 

25. Mitä muuta haluatte kertoa itsestänne?

(kts. www.nukkuvat.fi)

V: Nimeni on Petri Hirvimäki. Minäkin olin pitkään vaaleissa pääasiassa äänestämättä eli ”nukkuva” siitä kun Berliinin muuri kaatui aina vuoteen 2014 kun perustin Unitas kansanliikkeen ja lähdin mukaan politiikkaan – ennemminkin minut pakotettiin mukaan politiikkaan! Kerron oman tarinani em. mielessä tarkemmin blogissani ”Petrin tarina”.

Olen joutunut 51 v. elämäni aikana niin monta kertaa suomisysteemin yliajamaksi eri elämänalueilla kansalainen Hirvimäkenä, työntekijänä kuin yrittäjänäkin, että liika on kertakaikkiaan liikaa. Minulla on kolme lasta 10, 7 ja 3-vuotiaat. Kerron aina nuorille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille, että olin se minäkin idealisti omassa nuoruudessani. Ajattelin, kuten kaikki nuoret ajattelevat, että meidän jokaisen on löydettävä oma paikkamme yhteiskunnassa, onhan se niin?

Mutta entäs jos osoittautuukin, että osalle meistä ei tunnu olevan sitä ”omaa paikkaamme yhteiskunnassa!?”

Ei siksi, että olisimme niin kamalia ihmisiä vaan siksi, että järkyttävällä tavalla ylipolitisoitunut suomisysteemi eri osa-alueineen on ”väärä kollektiivi”, joka yliajaa kaikki ne, jotka eivät suostu opettelemaan väärän pelin vääriä sääntöjä. Niille joita edellinen ei puhuttele, he ovat sopeutuvaisempia, heiltä kysyn aina onko hienoa maksaa maailman korkeimpia veroja? Tarkemmin ajatellen nykysysteemi tulee päin näköä jokaista suomalaista, emme vain kaikki niin tiedosta ”yhteiskunnallista pakkopaitaamme”, joka meillä on yllämme.

Kyse on todellisesta vapaudestamme – meidän on herättävä ja tajuttava, että muutos on tehtävä itse!

Selviytyäksemme uuden ajan haasteista ja väärän eliittimme harjoittamasta kaverisosiaalikapitalismista ja almutaloudesta, tarvitsemme uuden reilun pelin isänmaallemme. Se synnytetään uudistamalla ensin omaa ajatteluamme, sitten olemalla rohkeita ja keskittymällä vain oleelliseen uuden ”yhteiskunnallisen käyttöjärjestelmän” rakentamiseksi. Se on yksinkertainen, tehokas ja reilu. Se riisuu vallan niiltä, joille se ei kuulu, valtaholisteilta ja vääriltä kollektiiveilta, tilalle tulevat asiat edellä menevät visionäärit ja todelliset osaajat ja johtajat.

Emme tarvitse meitä salakavalasti kuppaavaa pullamössöeliittiä. Se syrjäytetään muuttamalla nykyinen väärä peli, suomalainen kaverisosiaalikapitalismi, yksilön sekä yrittäjien tarpeista lähteväksi kannustavaksi ja toisaalta turvaa antavaksi ”onnelliseksi kapitalismiksi”. Isänmaan uusi peli pitää sisällään maailman parhaan kansalaispalkan jokaiselle suomalaiselle. Nukkuvien kansalaispalkka (800/400 eur/kk aik/lapset) on aivan eritasoinen ja paljon kokonaisvaltaisempi kuin ”perustulo” ja muut vastaavat nykysysteemin ongelmien matonallelakaisut. Lue tarkemmin ohjelmastamme ”Reilun pelin herätys”.

Nukkuvien puolue – Nukkuvat (per. 05/2017) on suomipolitiikan ”game changer”, joka haastaa politiikan itsensä.

Meidän on laitettava kaikki peliin ja kasvettava Suomen suurimmaksi puolueeksi seuraavan 4-10 vuoden aikana. Keräämme parhaillaan kannattajakortteja tullaksemme rekisteröidyksi puolueeksi. Etsimme täyttä häkää myös ehdokkaita kevään 2019 eduskuntavaaleja silmälläpitäen. Puoluetoiminnan käytännön työhön etsimme ihmisiä kaikkialta Suomesta somettamaan Nukkuvista ja tapahtumia järjestämään.

”Nukkuva vallankumous” on hyvä vallankumous jokaiselle suomalaiselle – tervetuloa mukaan!

10 Comments

 1. Petri Hirvimäki
  1.10.2018 05:59

  Kiitos jutusta Extrauutiset. Kuten huomaatte Nukkuvilla ei ole PUOLUEKANTAA sellaisiin asioihin, jotka eivät muuta suoraan sitä väärää peliä, jota suomalainen pullamössöeliitti pelaa.

  Nukkuvat on pelinmuutospuolue ja keskitymme 100% vain siihen. Silloin Eu, Euro, markka, mamu/matu, Nato, ilmastonmuutos, sote jne jutut eivät ole puolueohjelmassa, vaan niissä täysi vapaus olla mitä mieltä haluaa. Vastasin em. huomioiden. Ei se Nukkuvien tyhmyyttä suinkaan ole.

  Nukkuvat on yleispuoluekonsepti jokaiselle suomalaiselle, joka on saanut tarpeekseen.

  JOs haluaa tulla mukaan ”nukkuvaan vallankumoukseen” niin se onnistuu parhaiten osallistumalla kannattajakorttikeräykseemme:

  http://www.nukkuvat.fi/kannattajakorttikerays

  Tervetuloa!

  Vastaa
 2. Puolueeton
  1.10.2018 06:30

  On se kumma, ettei Suomen suurin puolue ei ota mihinkään kantaa eikä saa mitään aikaan, vaikka nukkuvien puolue oli saamassa kaksi kertaa enemmän paikkoja kuin suurin puolue kepu eli liki suoran enemmistön. Mutta näin Suomen demokratia toimii suomalaisen median tukemana.

  Vastaa
 3. Petri Hirvimäki
  1.10.2018 09:38

  Puolueeton – älä muuta sano!!! Siksi meidän on HERÄTTÄVÄ!!

  Nukkuvat on reilun pelin herätyspuolue! Ja kyllä otamme sitten aikanaan kantaa joka asiaan ilman puoluekurin pakkopaitaa päällämme. Mutta siinä korruption kitkemisessä ja suomalaisen nostamisessa systeemin yläpuolelle on vain yksi kanta ja ehdoton puoluekuri: STOP INHODEMOKRATIALLE – KYLLÄ!!!

  Vastaa
 4. Katri
  3.10.2018 17:37

  Puolue, joka ei ota kantaa yhtään mihinkään, mutta lupaa muuttaa Suomen? Mitä V….a

  Vastaa
 5. Petri Hirvimäki
  4.10.2018 06:49

  Emme ota kantaa Nato. Eu. Euro, markka, Mamu/matu, ilmastonmuutos, Sote jne PUOLUEENA, koska ne eivät ole väärää peliä muuttavia asioita vaan siinä mielessä toissijaisia. Olkoonkin isoja asioita, mutta eivät YKSISELITTEISIÄ pelinmuutosasioita.

  Niillä joilla on ymmärrystä että em. asiat eivät ole luokassa ”sisäiset ongelmat”, jotka SDP, Kokoomus ja Keskusta akseli ovat konsensuksella luoneet eli maailmanluokan poliittinen korruptio ja järkyttävä isänmaamme ylipolitisoituminen – heille me haluamme viestiä, että Nukkuvat on puolue JOKAISELLE suomalaiselle, joka haluaa muuttaa nykypeliä Suomessa nykysysteemin ”sisäisen haastamisen” kautta.

  Ja se porukka on paljon paljon enemmän kuin persujen 9%!!!

  Nukkuvat on pelinmuutospuolue – kokonaan toinen asia on, että todellakin sallimme vapauden olla eri mieltä mm. maahanmuuttoasioissa tai pakolaisten suhteen – meillä on myös hyvin tiukan linjan ihmisiä, itse olen maltillisempi tuossa asiassa. Emme PUOLUEENA profiloidu mm. mamu/matu asiassa mitenkään, emme suuntaan tai toiseen. Se on oleellisen tärkeää jatkossa myös jokaisen tiedostaa vaalityössä ja kentällä. Sanoo aina että puolue näin (ei puoluekantaa, ryhmäkuria noissa asioissa) ja minä näin.

  Huom! Sitten aikanaan niin eduskunnassa voi aina hyvin demokraattisessa hengessä jo puolueen sisällä jutella asioista. Myöskin se äänestystulos tulee aina sen mukaan mitä kukin edustaja on mieltä. Silloin isänmaallisten kannattaa vaaleissa äänestää isänmaallista (mitä se onkaan) Nukkuvien ehdokasta jne. Hän saa olla vapaasti sitä eduskunnassa omissa mielipiteissään.

  btw. olisi etulinjaa tarjolla 😉

  https://www.facebook.com/petripresidenttiehdokas/videos/2195152367408350/UzpfSTgyODY3ODUwMDoxMDE1NjczMjY1NjQ3MzUwMQ/

  Vastaa
 6. Katri
  4.10.2018 18:02

  Todellakin mitä V… a!!?? jos tuo oli vastaus, niin hyviä unia!! Itse äänestän aina puoluetta, joka vastaa omia ajatuksiani ja on lähellä omia mielipiteitäni. Jos oma ehdokkaani ei pääse läpi, ainakin ääneni menevät samoja mielipiteitä ja ajatuksia omaavalle saman puolueen toiselle ehdokkaalle. Teidän pelinmuutos, mitä se sitten tarkoittaakin, aiheuttaa epävarmuutta ja sekasortoa tuossa mielessä. Myös eduskuntaan taitaa olla pitkä matka, kun pienpuolueiden kannatus on ollut promillen luokkaa historiallisesti.

  Vastaa
  1. Petri Hirvimäki
   5.10.2018 07:31

   Sitä vattua että Juuri noin Suomea ei saada muutettua – juuri noin valta on nykyisillä valtapuolueilla maailman tappiin asti ja suomisysteemi sen mukainen!

   Meidän on ensin haastettava oma ajattelumme näkemään se että hyvän, uudenlaisen kokonaisuuden tavoittelu VAATII MEITÄ LUOPUMAAN osasta asioita. Siis että vaatisimme niitä puolueohjelmaan. Niin teen itsekin!

   Miksi? Siksi että jos puolueen pitää olla ”jokaisen ajattelun koko kuva” senkin osalta mikä ei muuta itse peliä(!) on se samantien hyvästit yleispuoluepotentiaalille, joka ehdottomasti tarvitaan.

   Meidän on ensin tehtävä oma pieni vallankumous omassa ajattelussamme ja se liittyy: 1) kokonaisuuden ymmärtämiseen 2) väärien elementtien jättämiseen pois ohjelmasta 3) rohkeuteen sietää erilailla ajattelevia ihmisiä niissä toissijaissa asioissa.

   Kokoomus, Demarit, Keskusta.

   Perussuomalaiset ei kykene muutosta tekemään koska he nimenomaan menevät ”syyrialaiset” edellä – ei siihen suomalainen lähde 11-12% enempää. Ja noistakin suurin osa vain siksi kun ei ole vaihtoehtoa. Eikä sitä valtamedia halua esittää, sattuneesta syystä.

   Nukkuvat on oikeasti uutta ja me olemme se vaihtoehto.

   Vastaa
 7. Katri
  7.10.2018 16:46

  En oikein ymmärrä kenen pitäisi luopua ja mistä osasta asioita? Miten jokainen tekee pienen vallankumouksen omassa ajattelussaan? Voiko rakentaa puolueen, joka sopii jokaiselle? Miksi Perussuomalaiset tai Keskusta tai Kokoomus pystyisi tekemään riittävän suurella kannatuksella yhtä hyvää ellei parempaa muutosta? Ei kyllä tartu tuosta tarjoamastasi ”vaihtoehdosta” mitään uutta itselleni, jopa päinvastoin, tulee vahva tunne vastustaa noin epämääräistä ”kokonaisuuden ymmärtämistä”.

  Vastaa
 8. Petri Hirvimäki
  8.10.2018 09:19

  Katri kiitos – ”Miksi Perussuomalaiset tai Keskusta tai Kokoomus pystyisi tekemään riittävän suurella kannatuksella yhtä hyvää ellei parempaa muutosta?”

  1) Perussuomalaiset – eip kiinnosta pätkääkään laittaa suomalaista työmarkkinaa kuntoon. Sattuneesta syystä. Persut oikein haluamalla haluaa että ”somali” on siellä Kelan jonossa. Siitähän sen kannatuksen saa nykypersut.

  http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260772-jussi-halla-aho-astuu-omaan-miinaansa

  2) Keskusta – koska iltalypsy, koska MTK, koska kaverisosiaalikapitalismi jne jne. ”Keskustapuolue on suomalaisen maaseudun suuri latistus!”

  3) Kokoomus – koska yritystukihärdelli, koska kaverisosiaalikapitalismi jne jne. ”Kokoomus on kapitalismin sossu”

  Laitetaan nyt vielä 4) SDP – koska väärä AY, kytkentä, koska asumistukiautomaatti (SAK) jne jne ”Demarit vie suomalaisen työn Kiinaan”

  ***

  Jep. Se ei todellakaan ole ”vasemmisto vs. oikeisto” kysymys vielä vähemmän ”hallitus vs. oppositio” – VAAN ”valtapuolueet ja niiden sidosryhmät kaikilla väärillä valtamekanismeillaan (poliittinen korruptio) vs. todellista vapautta haluavat”. Suuri hiljainen enemmistö suomalaisia ei kuulu tiedostaen oikein kumpaankaan. Valtamediapropaganda pitää sen hiljaisena… jos valtamedia hoitaisi hommansa OIKEASTI puolueettomasti niin tuo porukka alkaisi siirtyä hyvin nopeasti ”vapautta haluavien” joukkoon, mutta kun ei hoida.

  Siksi tässä menee kauemmin, ja siksi pitää kestää äärimmäistä turhautumista jopa tuskaa kun tätä tekee – lopulta myös valtamedia murtuu, se on voiton päivä se!!

  Vastaa
 9. Katri
  8.10.2018 14:42

  Suurin osa suomalaisista ei ole minkään puolueen jäseniä, mutta jokaisella on omat mielipiteet ja ajatukset mm. maahanmuutosta, maaseudusta, yritystuista, verotuksesta ja ammattiyhdistysliikkeistä. Arvostelet surutta näimmä muita puolueita, mutta ”vaihtoehdollasi” ei ole mitään uutta esitettävää saati kannatettavaa. Vastausyrityksistäsi huolimatta en ymmärrä muuta kun, että haluat tuhota nykyiset puolueet ja kaataa kaikki järjestelmät ”uuden käyttöjärjestelmän” tieltä ja toteuttaa ”nukkuvan vallankumouksen”, jonka jälkeen me kaikki saamme elää ”onnellisessa kapitalismissa”. Ja ainoa mahdollisuus tähän onneen on kannattaa ja äänestää Nukkuvia, vaikka toisaalta heidän jokainen ehdokas/edustaja saa tehdä kuritta miten itse parhaimmaksi näkee ja kokee. Aloitetaanko alusta….. Mitä V..ttua!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top