Matkustajakoneen moottoririkko aiheutti vaaratilanteita Yhdysvalloissa (VIDEO)

United Airlinesin Boeing 777 joutui tekemään lauantaina hätälaskun Denveriin Yhdysvalloissa toisen moottorin hajottua kesken lennon. Moottorin osat tekivät tuhoja asuinalueella.

Lennolla United Flight 328 Denveristä Honoluluun oli mukana 231 matkustajaa ja 10 miehistön jäsentä. 30 minuutin lennon jälkeen kone laskeutui onnistuneesta takaisin Denveriin. Boeing 777 on ensimmäisen sukupolven laajarunkoisia matkustajakoneita, ja liikennekäytössä koeteltu, eikä konetyypillä ole ns. lastentauteja.

Boeing 777 on ollut valmistuksessa vuodesta 1995 alkaen, ja sen tilasto onnettomuuksiin joutumisten suhteen on hyvä. Konemallia käyttävät mm. Air France ja Malesia Airways. Malesian lennot MH17 ja MH370, jotka päättyivät traagisiin onnettomuuksiin, lennettiin tällä konetyypillä. 777:lla on ETOPS-hyväksyntä, mikä tarkoittaa että kone pystyy lentämään ongelmitta kolme tuntia vain yhdellä moottorilla.

Luettavaa:

5 Comments

 1. Orang Utang
  21.2.2021 12:43

  Lentäjien lentotuntien määrä on vimeisen vuoden aikana dramaattisesti vähentynyt. Siitä on seurauksena, että lentäjät ovat entistä kokemattomampia. Ja siitä taas, että lentäjät ovat entistä osaamattomampia.

  Lentäjäpulaa ei kuitenkaan ole odotettavissa, koska lentoyhtiöiden etu vaatii turvanormien „tarkistamista”. Tarkistaminen ei kuitenkaan poista sitä tosiasiallista tilannetta, että tämän hetken lentäjät ovat kokemattomampia ja osaamattomampia kuin lentäjät vuosi sitten.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.2.2021 13:35

   Olen ollut huomaavinani, että negatiiviset uutiset USA:sta vähenivät Suomen mediassa tammikuun jälkeen?

   Vastaa
 2. Jartsa
  21.2.2021 17:05

  Matkustamista on sattuneesta syystä rajoitettu,lentoyhtiöt konkurssin partaalla.
  Huolloista pitää näköjään myös tinkiä säästösyistä ja lopputulos näkyy tuosta videosta..

  Vastaa
  1. Jakke3
   21.2.2021 18:11

   Näistähän on jo ennen koronasekoilua ollut joskus juttua, huijarifirmat myyneet vanhoja osia uutena tai ala-arvoisia halvasta materiaalista tehtyjä osia merkkiosana : lentokoneen osat ovat kalliita, ja ne pitää vaihtaa usein ; jos osalla x on lennetty vaikkapa 999 tuntia, se pitää vaihtaa tai konetta ei päästetä ilmaan jos osan vaihtoväli on 1000h

   Jenkeissä näitä jäi kiinni jo joskus kauan sitten, merkillistä kyllä, rangaistukset ovat olleet lieviä, lähinnä sakkoja, vaikka tuohan on äärimmäisen vaarallista touhua, satojen ihmisten hengillä pelataan rahallisten pikavoittojen toivossa. Liekö tällaisesta ollut kyse.

   Venäjällä joskus moottori oli syttynyt tuleen, koska polttoaine oli mitäsattuu lientä, amerikoissa ei nyt luulisi kuitenkaan sen olevan syynä.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    22.2.2021 17:37

    En viitsinyt mainita jutussa, että moottorit valitsee koneen tehtaalta (Boikkarilta) tilannut lentoyhtiö, eivätkä ne ole konetyypin mukaiset, vaan (ekan) käyttäjän systeemeihin sopivat. Toisaalla mediassa ei tätä ole muistettu, vaan kommentoijat arvostelevat Boikkaria huonoista moottoreista.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top