Matkustusrajoitukset purevat yhä Tallinkiin: 2500 lomautusta, -1200 Suomessa

Tallink-konsernissa alkavat ensi viikolla irtisanomis-neuvottelut Viron ja Latvian henkilöstön kohdalla, Suomessa tehdään lomautuksia.

Suomen Tallink Silja Oy:ssä on meneillään sekä meri- että maahenkilöstöön kohdistuvat lomautusmenettelyt, joiden piirissä ovat konsernin kaikki suomalaiset työntekijät. Suomen lipulla on kaksi yhtiön alusta: Silja Serenade ja Baltic Princess. Lomautukset voivat olla koko- tai osa-aikaisia, ja toimenpiteitä arvioidaan tilannetta seuraten. Suomen ja Ruotsin väliset matkustusrajoitukset muuttavat keväällä tehtyjä suunnitelmia yhtiön koronan-jälkeisistä toimista.

”Alueemme pandemiatilanteen viimeaikainen paheneminen, kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat matkustusrajoituksiin ja matkustusohjeita koskeva sekalainen viestintä, ovat kaikki vaikuttaneet kielteisesti lipunmyyntiin viimeisen kolmen viikon aikana. Koska päätöksiä valtioiden tukitoimista ei ole vielä tehty eri maissa, on se vienyt meidät pisteeseen, jossa meidän on optimoitava liiketoimintaamme nopeasti yrityksen taloudellisen kestävyyden varmistamiseksi”, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Suomen henkilöstön lomautusten laajuus ja kesto ovat täysin riippuvaisia mahdollisista Suomen merenkulun tukipaketeista”, Nõgene lisää. Tallinkin tiedote tänään muistuttaa mm. Saksassa tehdystä palkkatuki-ratkaisusta, joka ulottuu vuoden 2021 loppuun. Lomautusten tai irtisanomisten piirissä on yhteensä 2500 Tallinkin työntekijää, joista siis 1200 Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top