Matti Putkonen: Ylellä valeuutinen, teollisuusinvestointi vaarassa

Ylen eilinen pääuutinen ”Uusi laskelma: Suomessa suunnitellaan jopa 18 miljoonaa kuutiota enemmän metsien hakkuita kuin EU sallii” on valeuutinen, sanoo Matti Putkonen. Valeuutinen vaarantaa myös Metsä Groupin Kemin tehtaan investoinnit. Onko IPCC ottanut Suomen Yleisradion tausta-sanelijana CCCP:n paikan, kysyy työmies Putkonen.

Ylen uutisointi perustui yksittäisen tutkijan Sampo Soimakallion EU-asetuksen soveltamiseen liittyvään tulkintaan, jolla ei ole tieteellistä eikä muutakaan todellisuuspohjaa Suomen ja EU:n välisistä näkemyseroista.

– Tällainen uutisointi vain kertoo sen, ettei Yle pyri ilmastopoliittisessa uutisoinnissaan totuuteen vaan ottaa poliittisen osapuolen roolin, paheksuu perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.

– Yle pääsi eilisellä valeuutisella poliittiseen tavoitteeseensa. Hallitusneuvottelujen keskeisin neuvonantaja, Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori Markku Ollikainen vaati välittömästi, että Ylen jutussa esitetty arvio on otettava tosissaan. Samaan kuoroon yhtyivät tietenkin Suomen luonnonsuojeluliitto ja Greenpeace.

Jäitä hattuun Säätytalolla

– Säätytalolla hallitusneuvotteluissa on laitettava jäitä hattuun, eikä pidä lähteä laukalle Ylen valeuutisoinnin perässä. On annettava metsävarannon käyttöä selvittävälle Luonnonvarakeskus Lukelle työrauha. Heidän selvityksensä valmistuu vielä toukokuun aikana. Sen jälkeen saadaan asiassa kunnollinen tieteellinen pohja päätöksenteon tueksi.

– On vaarallista, että uutiskenttää dominoivasta Ylestä on tullut teollisuusvihamielinen vihervasemmiston ilmastopolitiikan pää-äänenkannattaja. Ylen asema puolueettomana uutisväittäjänä on ennenkin ollut kyseenalainen. Muutamia vuosikymmeniä sitten Ylen toimitus kävi kysymässä CCCP:ltä, mikä on oikea ja vastuullinen uutinen. Näyttää siltä, että Yle ei osaa vieläkään toimia itsenäisenä, vaan nyt käydään kysymässä IPCC:ltä.

Näin kirjoitti tänään perussuomalaisten Matti Putkonen.

Julkaisemme vieraskynässä sovitusti eri yhteiskunnallisten vaikuttajien kirjoituksia ja kannanottoja.

Yle:n uutinen: Uusi laskelma: Suomessa suunnitellaan jopa 18 miljoonaa kuutiota enemmän metsien hakkuita kuin EU sallii – Miten käy sellutehdashankkeiden? Jos nämä metsät säästettäisiin, ne voisivat niellä kaksi kertaa Suomen tieliikenteen kaikki hiilidioksidipäästöt.

3 Comments

 1. Jakke Paasinen
  22.5.2019 19:09

  Muun muassa tämän takia YLE-vero on epäoikeudenmukainen.

  Yle syyllistyy yhä enenevässä määrin agendajournalismiin ja uutisten ’värittämiseen’ vihervasemmiston näkökantoihin sopivaksi.

  Haen uutiseni muualta, haen säätietoni muualta, en katso viidettä kertaa uusintoina tulevia keskinkertaisia ulkomailita ostettuja sarjoja, mutta silti joudun maksamaan YLE-veron.

  Mielummin maksaisin vastaavan summan yksityisille mediantuottajille, joillekin nettimedioille olen jo rahaa lahjoittanutkin.

  Vastaa
 2. Kemisti
  22.5.2019 19:21

  Ei pidä jyrätä kemiläisten omaa mielipidettä. Lähes 55 % äänistä meni vihervasemmistolle.
  Viimeinen sosiaalitoimiston virkailija sammuttaa valot ja irroittaa potilaiden letkut – vaikka sekin on siinä vaiheessa tarpeetonta.

  Näihin kuviin ja tunnelmiin Pohjois-Suomesta.

  Vastaa
 3. Pekka ja Pätkä
  23.5.2019 00:00

  Tottahan Ylenkin pitää saada oma Eskon puumerkkinsä hallitusohjelmaan. Ehkä neuvottelutilanne vaatii jonkin osapuolen peesaamista juuri nyt.

  Näissä valeuutisten tulkinnoissa pitää ottaa huomioon myös ja nimen omaan uutisen julkaisuajankohta: mihin välittömään ja konkreettiseen asiaan uutisella pyritään vaikuttamaan? Usein tällaiset valeuutiset ovat hyvinkin vanhoja; ne vaan tuodaan valitulla hetkellä kirkuvin otsikoin julkisuuteen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top