Mauri Peltokangas: Myrkyn vihreä ekoterrori

Vuonna 2015 Pariisin ilmastokokouksessa 195 maata sitoutui vähentämään hiilidioksidipäästöjään. Aikarajaksi otettiin vuosi 2030, johon mennessä esimerkiksi autojen hiilipäästöjen olisi sanktioiden uhalla laskettava 40%. Nämä ylevät ja varsin kapeakatseiset tavoitteet ovat jo nyt aiheuttaneet suoranaisia ekokatastrofeja, joista läntinen maailma on hiljaa ja joista ei minkään maan uutisissa mainita. Tieto vesittäisi koko vihreän nykyideologian ja ilmastonmuutoksen varjolla tehtävän bisneksen.

Suomen tavoitteet ilmastoraivossa ovat vielä kunnianhimoisemmat kuin muun läntisen maailman, sekin on tullut kaikin tavoin selväksi alkaen hallitusohjelmasta ja päättyen EU:n koronaelvytyspakettiin ja kaikkeen siltä väliltä, mutta tärkein kysymys vihreän sosialismin jyllätessä on, että mikä tulee olemaan sen kunnianhimon hinta, ei ainoastaan Suomelle ja Euroopalle, vaan koko maailmalle.

Jotta eurooppalainen cityvihreä voisi paukutella henkseleitään edelläkävijänä vihreän uusiutuvan energian käyttäjänä, joudutaan sille tekopyhyydelle uhraamaan suuri osa neljän maanosan luonnosta, eläimistä, vesistöistä ja ihmisten terveydestä. Tarkoitus kun vihreässä sosialismissa pyhittää aina keinot.

Ilmastonmuutoksesta ja sen aiheuttajasta ollaan myös montaa mieltä mutta valtavirtana meille syötetään, että ellemme nyt tee jotain radikaaleja toimia heti, koko maailma tuhoutuu. Omat lapsemme on peloteltu koulun, median ja poliitikkojemme toimesta mielenterveyspalvelujen suurkuluttajiksi, eikä lasten ja nuorten ilmastoahdistuksesta ota kukaan vastuuta. Lapsia ja nuoria on surutta käytetty poliittisen ideologian välikappaleina välittämättä seurauksista.

Maailman tuhoutumista on meille syötetty vuosikymmeniä, eikä ilmasto jostain syystä olekaan lämmennyt niin kuin on alun perin väitetty, eikä pallo ole vieläkään poksahtanut. Kaikista epätavallisista myrskyistä ja katastrofeista syytetään ilmastonmuutosta, eikä ajatustakaan suoda sille mahdollisuudelle, että ilmasto on muuttunut maapallon olemassaolon aikana sykleittäin aina. Suomikin on ollut jään peitossa kokonaan ja maa paljastunut elämälle miljoonia vuosia ennen minkäänlaista teollistumista tai ihmismassojen aikaan saamia hiilipäästöjä. Millä nämä ilmastojeesustelijat tämän selittää. Ei millään, sillä eivät he selitä. Se ei sovi ilmastofanaatikon pirtaan.

Hallitus haluaa täyttää Suomen sähköautoilla ja hihkuu innoissaan päästönegatiivisuudesta vuoteen se ja se mennessä. Mieleen ei putkahda ajatustakaan siitä, kuinka paljon saastetta sen auton pelkkä suunnitelma paperilla on jo maapallolle aiheuttanut. Kuinka Kongossa lapsityövoimalla kaivetaan käsipelillä kobolttia. Kiinassa kokonaisia vuoria kaivetaan alas pohjaveteen saakka grafiitin takia. Teknisesti vanhentuneet jalostamot syytävät raskasmetallipölyt ilmaan ja puhdistamattomat jätevedet muodostavat Kiinan tasangoille tekojärviä, josta ne rauhassa saavat imeytyä maaperään ja sitä kautta jokiin ja valtameriin. Sitten ihmetellään, miksi kaloissamme on elohopeaa. Chilessä käytetään 2000 litraa sekunnissa vettä kuparin jalostamiseen, eikä puhdasta vettä ihmisten käyttöön enää riitä ja kaikki tämä vain siksi, että eurooppalaiset ekososialistit kärsivät tekemällä tehdystä, mutta olemattomasta ilmastoahdistuksestaan.

Että haaveillut määrät sähköautoja saataisiin liikkumaan metriäkään, pitää energiatuotanto vähintään triplata, kantaverkko vahvistaa ja uutta sähköntuotantoa lisätä. Suomi onkin jo saksalaisten tuulivoimalobbareiden tiukoissa pihdeissä ja joka niemen kärkeen ja notkelmaan ollaan vähintään jo kaavoittamassa satoja uusia uljaita jättitripodeja eläinten ja veronmaksajien silmänruoaksi. Ei väliä, että tuhansia hehtaareja metsää tullaan näiden pömpeleiden tieltä hakkaamaan alas ja maapohjat pilaamaan valtavilla betonialustoilla. Luonnontilassa olevat maa-alueet muutetaan suurteollisuusalueiksi keskelle ei mitään ja kuitenkin joidenkin ihmisten takapihoille.

Ja edelleenkään kellekään ei tule mieleen, että yhteen tuulivoimalaan tarvitaan jopa tuhat kiloa aikaisemmin mainittuja harvinaisia maametalleja, keskimäärin 20 tonnia alumiinia ja 500 tonnia terästä. Mistään pikkutuuliviireistä ei todellakaan siis ole kyse, vaan kolmeensataan metriin kohoavista kolkoista jättiläisistä. Tuottaahan se jättiläinen lopulta vihreää energiaa siellä missä sattuu tarpeeksi tuulemaan, vaikka sen tuottamiseen tarvitaankin litra, jos toinenkin fossiilista öljyä. Tarkoitus pyhittää edelleenkin ne keinot.

Kun muu maailma saastuu saastumistaan ja ihmiset sairastuvat eurooppalaisen tekopyhyyden alttarilla, unohtuu sekin tosiseikka, että ilmasto on globaali. Se ei pysähdy minkään maan rajoille, ja mitä enemmän me vihreää teknologiaa kumarramme, sitä varmemmin saastepilvet meidätkin saavuttaa, kunnes vihreästä siirtymästä tulee myrkyn vihreä maailmanlaajuinen ekofloppi ja silloin taitaa olla jo liian myöhäistä. Toisaalta maailmassa on liian paljon ihmisiä. Ehkä tarkoitus onkin uhrata heistä osa eurooppalaiselle ekoterrorille.

Hallituksen ilmastopolitiikka on vailla järkeä.

Mauri Peltokangas

5 Comments

 1. rm
  25.3.2021 12:45

  Niinpä. Vihreät haluavat kaikkialle metsiin, järviin ja meriin valtavia satoja hehtaareja betoni- ja teräsrakennelmia. Samalla joku Satu Hässi on ottanut kärkihankkeekseen saada aikaan laki joka kieltää grillien käytön ja nuotiotulien käytön missään kallioiden päällä. Siksi että luonto pysyisi koskemattomana eikä pilaantuisi. Satua vai totta.

  Vastaa
 2. Herätys tilanteeseen on oleva raju
  25.3.2021 12:52

  Myrkynvihreä hyvinkin. Vihreä hurmos pilaa kaiken ja etenkin naiset tässä hurmostilassaan eivät sitä edes tajuu, kun pitää ajatella positiivisesti tulevaisuuden suhteen ja muutenkin pitää olla kaikkee kivaa ja ihanaa.

  Vastaa
 3. Tarkkuutta faktoihin
  25.3.2021 12:59

  ”Ja edelleenkään kellekään ei tule mieleen, että yhteen tuulivoimalaan tarvitaan jopa tuhat kiloa aikaisemmin mainittuja harvinaisia maametalleja, keskimäärin 20 tonnia alumiinia ja 500 tonnia terästä.”

  Tässä on asiavirhe. Näitä ei saisi tulla. Teräs koostuu yli 95%:sti raudasta ja loppu on hiiltä. Se on teräksen peruskaava. Sitten siihen toki voidaan sekoittaa muita metalleja – myös maametalleja, mutta niiden osuus on aina suhteellisen pieni. Vai onko tilanne toisin näiden myrkyn vihreiden tuulipropellien osalta.

  Rautahan ei ole mikään maametalli vaika maasta sekin kaivetaan:)

  Vastaa
  1. Kainuunkonkari
   25.3.2021 18:43

   ”Tuuliviirit” vaativat isot akut ja sähkömoottorit kääntymiseen ja lapojen säätöön. ”Tuuliviiri ei lähtökohtaisesti tuota tasaisesti sähköä, vaan se täytyy harmonisoida samalle taajuudelle kantaverkon kanssa, johon se syöttää virtaa. EM. Palikat vaativat myös harvinaisia maametalleja, muuten paukkuu sulakkeiden sijaan myös sähkölaitteet. Teollisuusmuuntajat kantaverkon sähkön käytön mahdollistamiseksi, ovat teknologiana kalliimpia. Koska viirien käyttöikä on naurettava ja sekin veronmaksajien rahoista riippuvainen, mennään sillä, millä saa lyhyessä ajassa suurimman hyödyn. Kuka sitä nyt ilmaiseksi typerehtisi selvinpäin?

   Vastaa
  2. SariaKoo
   25.3.2021 20:15

   Teräs on terästä, oli sen koostumus sitten mitä metallia hyvänsä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top