Mauri Peltokangas: Politiikka vahvasti mukana poliisin toiminnassa?

Vieraskynässä on tälläkertaa Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas. Vieraileviksi kirjoittajiksi pyydämme tunnettuja henkilöitä ja mielipidevaikuttajia.

Viime viikkoina olemme saaneet lukea lehdistä lisää järkyttäviä uutisia liittyen maahanmuuttajien tekemiin lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin, eikä näille uutisille näy loppua olevan tulossa.

Helsingin Laajasalossa asuvan ”enoksi” kutsutun Marokkolaistaustaisen lapsisaalistajan rikosnimikkeitä on tähän päivään mennessä kirjattu jo 25, ja juttu on pian menossa syyteharkintaan. Vihjeitä kyseisestä miehestä poliisi sai 80, mutta huomioitavaa on, että vasta sen jälkeen, kun asia tuotiin julkisuuteen 29.7. Mies itse oli vangittu jo maaliskuussa.

Toisen törkeän lapsisaalistajan, median ”Espoolaismieheksi” kutsutun Turkkilaistaustaisen miehen kontolle on kirjattu peräti 52:een eri lapseen kohdistunutta seksuaalista hyväksikäyttöä. Nämä tapaukset ovat sijoittuneet vuosille 18-19. Tämäkin rikosaalto paljastui jo tämän vuoden maaliskuussa, yhden lapsen vanhemman ottaessa yhteyttä poliisiin.

Se, mikä näitä kahta tapausta yhdistää on, että molemmat rikoksista epäillyt pidätettiin jo maaliskuussa 2019 ja saamieni tietojen mukaan vielä samana päivänä, mutta julkisuuteen nämä tapaukset annettiin kuitenkin vasta kuukausia myöhemmin. Herääkin vahvasti epäilys, onko poliisi ja media tietoisesti pimittäneet rikokset kansalta siksi, että niiden vaikutus huhtikuussa pidettyihin eduskuntavaalien tuloksiin olisi ollut kiistaton ja pimittämällä nämä rikokset haluttiin minimoida maahanmuuttokriittisen Perussuomalaisten kannatus vaaleissa.

Perustuslain mukaan poliisin ja oikeuslaitoksen tulee olla poliittisesti täysin sitoutumattmonia. Onko näin?

Kollegani Juha Mäenpään aikaansaama itkupotkuraivari sanasta ”vieraslaji” on suomen historian valossa täysin vertaansa vailla oleva poliisin toiminnan riman alitus ja paljastaa eittämättä viimeistään tässä tapauksessa viranomaisvallan puolueellisuuden ja prioriteetit valitessaan tutkittavat kohteensa, tapaukset ja tutkintaan tulleiden tapausten ”kiireellisyyden”.

Taannoin paljonkin julkisuudessa olleiden kansanedustajien, Sdp:n Al-Taeen, sekä Kd:n Päivi Räsäsen julkiset kirjoittelut eivät poliisin mielestä nähtävästi olleet kovinkaan vakavia, eivätkä vaadi aikaa, sillä ainoastaan Mäenpään osalta tutkinta etenee syyttäjälle. Poliisi mietiskelee vielä kosmeettisesti Räsäsen ja al-Taeen osalta, rajataanko, eli suomeksi sanottuna lopetetaanko koko tutkinta heidän osaltaan. Näin tulee varmasti käymään, kuten nykyisin demareissa vaikuttavan kuntavaltuutetun Husu Husseinin tapaus osoitti. Puolta miljoonaa suomalaista saa haukkua mielin määrin rasisteiksi, jos sanoja ja sanojan aatemaailma on ”oikea”, mutta sanaa vieraslaji ei saa käyttää retorisesti edes perustuslain suojaaman kansanedustajan lausumana eduskunnan täysistuntosalissa.

Jos ja kun kollegani Mäenpään tapaus tulee Helsingin poliisin tutkinnanjohtajan, rikoskomisarion, vihreiden puolueen entisen jäsenen ja vihreiden kuntavaaliehdokkaan Pekka Hätösen toimesta eduskunnan käsiteltäväksi, on lopputulos päivän selvä ja ainoa totuus tästä perusteettomasta tutkinnasta ja kansanedustajan perustuslaillisen oikeuden estämisestä on poliisin jo valmiiksi rajallisten resurssien käyttäminen ja veronmaksajien rahojen tuhlaaminen punavihreän ajatusmaailman hyväksi.

Pystyykö tavankansalainenkaan enää luottamaan poliisiin?

Mielestäni jo Hätösen taustan perusteella on aivan selvää, että kyseessä on räikeä poliittisväritteinen motiivi ja hutkinta. Ihmettelen myös suuresti, jos tällä hetkellä ei ole jo matkalla nipullista tutkintapyyntöjä tämän Mäenpää casen esiin nostaneista virkamiehistä mahdollisten virkavirheiden osalta. Hätösen ja Taposen kaltaisten niin kutsuttujen vihapuhepoliisien on aivan turha kuvitella, että oikea demokratia häviää tästä maasta sillä, että lähdetään nostelemaan syytteitä kansanedustajia vastaan, kun aatemaailma on eri kuin heidän omansa. Mielestäni tällainen toiminta ei ole demokraattista.

Vaikka mies eroaisikin puolueesta virkansa hoitamisen jääviyden vuoksi, ei aate lähde miehestä pesemälläkään, eikä vihreään toimintaan osallistuminen. Mikäli suomen oikeuslaitos tuhlaa aikansa ja rahansa tyhjänpäiväisten asioiden tutkimiseen ja some-keskustelujen kyttäämiseen ei ole ihme, että lasten hyväksikäytöistä lähetetyt 2000 vihjettä ovat jääneet lukematta ja toimenpiteitä vaille, kun tärkeämpää on se, mitä joku sanoi joskus jostain facebookissa.

2 Comments

 1. Nyt tekoja
  20.8.2019 14:56

  Mauri, voisit joskus tehdä aloitteita tai sanoa miten yhteiskunnan pitää toimia jotta syyllisest saavat rangaistuksensa ja tilanne ei uusiudu, sen sijaan että kerta toisensa jälkeen toistat jo tiedossa olevia asioita ja esität omia mielipiteitä.

  Tekoja Mauri, ei sanoja!!

  Vastaa
 2. Äitykki
  21.8.2019 01:04

  Aloite joka kuukausi, jotta tilipussisi ansaitset.💰

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top