Me halutaan olla vegaaneja

”Ennen kuin alatte jeesustelemaan soijanakeillanne, tutustukaa elintarviketeollisuuteen. Esim. Food Inc-dokkari on suositeltava. Sen jälkeen kukaan ei halua syödä enää mitään. Kaikkein eettisintä syötävää on itse metsästetty eläin. Ja on niin tekopyhää yrittää syyllistää ihmisiä ”eettiseen kulutukseen” kun silti ostellaan muovisia härpäkkeitä, munan keittimiä ja niitä trendijalkineita, joita tehdään lapsityövoimalla Aasian hikipajoilla. Tofulla tätä maailmaa ei pelasteta. Parempi vaihtoehto olisi herätä siitä saatanan itsekkäästä itsestään ja minä-minä-kuplastaan ja vaikka ottaa asioista selvää tofuvihreän kuplansa ympärillä.”

Aloituskappele on omasta muutaman vuoden takaisesta kirjoituksestani, jossa kuppini meni nurin, silloin hartaasti televisiossa pyörineeseen mainokseen, jossa dinosauruspäinen ihmisoletettu pyöri kaupassa haalimassa ihania uusia vegaanituotteita kärryihinsä. Mutta nämä mainokset uppovat valitettavan hyvin kuluttajiin, mikä tietenkin on kaiken mainonnan tarkoitus. Kuluttaa enemmän. Ja ei voi kuin ihailla niitä markkinointikoneistoja, jotka ovat saaneet nämä teollisesti valmistetut lisäainepommit, jotka saattavat sisältää 10% luonnollisenkaltaisia raaka-aineita, kauppojen hyllyille. Ja jotkuthan näitäkin ostavat – valitettavasti. Omin silminkin tulee todistettua, että erityisesti nuoret henkilöt lappaavat näitä ostoskoreihinsa, vegaanisia valmisruokia eli täysin massatuotettuja elintarvikkeita. Jos puhutaan turhakkeista, niin nämä tuotteet ovat aidosti niitä. Ja on melkein kaikkien paradoksien äiti, että nämä tuotteet vielä markkinoidaan terveellisinä, eettisinä, puhtaina, luonnollisina jne. vaikka ehkä mikään ei ole yhtä luonnotonta kuin soijanakki.

Tässä espoolaisen koulun tarjoaman ”perunamuussin” ravintosisältö. Kyseessä siis ilmeisesti ”vegaaninen” muussi, mutta sitä tarjoillaan kaikille. Näistä luonnollisista, eettisistä ja puhtaista raaka-aineista se on valmistettu:

Peruna, kuorittu, soseperuna, hapettumisenestoaine, natriumdisulfiitti E 223, rikkidioksidi, kasvirasvasekoite 15% laktoositon, rypsiöljy, palmuöljy, muunnettu tärkkelys, mono- ja diglyseridit E471, E 472c, E461, E412, natriumsitraatti, sitruunahappo, laktaasientsyymi, aromi.

Ihanan luonnollista! Kuinka kauheaa olisikaan sellainen perunamuussi, jossa olisi vain perunaa, voita, maitoa (tai vettä) ja suolaa – mutta onneksi on nyt sitten tarjolla näin terveellistä vegaanimuussia, eikö? Mutta tuo lisäaineiden ja E-koodien viidakko on juuri elintarviketeollisuuden kylmää ydintä. Eikä elintarviketeollisuus ole mitään muuta kuin bisnestä, jossa valmistetaan tuotteita joita halutaan myydä mahdollisimman paljon.

Mitään eettistä, luonnollista ja puhdasta näissä ei ole. Ja ihan jo pelkkä sanakin on hämmentävä: elintarvike. Mikä on elintarvike? Ruoka on ruokaa, mutta elintarvike on teollisesti tuotettua ruuan kaltaiseksi tehtyä kemiallista ja prosessoitua huttua.
Mutta käydään hieman vegemuussin aineita läpi. Mitä ihmettä on kirnumaito? Kirnupiimä tiedetään, mutta kirnumaidosta ei ole kukaan koskaan kuullut, koska sitä ei ole olemassa. No, ei takerruta tähän, mennään eteenpäin. Rikkiyhdisteet E223: aiheuttavat keuhko-oireita, ärsyttävät limakalvoja ja vatsaa. Kaikki E:t ovat sakeuttamisaineita, joiden on todettu sekoittavan suoliston bakteeriflooran ja aiheuttavan suolistotulehduksia, esim. Crohnin, immuunihäiriöitä, insuliiniresitenssiä, ylipainoa ja masennusta. Bon appetit!

”Miksi kaikki mistä pidän aiheuttaa hiirillä syöpää?”

Tämän sinällään ihan hauskan lausahduksen, jota olen useasti siteerannut, kuulin joskus jo 2000-luvun alussa ja sen lausui terveydenhuollon tohtori Markku Myllykangas. Kaikkien teollisesti tuotettujen ”elintarvikkeiden”, myös vegaanisten, pakkauksissa voisi lukea: valmistusaineet aiheuttavat hiirillä syöpää. Ennen kuin minusta tuli rasisti, natsi ja väärinajattelija, suuret viholliseni olivat elintarvike- ja lääketeollisuus. Meidät syötetään ja lääkitään sairaiksi.

Mikään tässä vegaani-buumissa ei ole eettistä tai terveellistä, siinä mielessä jos käytetään vain teollisia vegaani-tuotteita. En ole terveydenhoidon tai ravitsemuksen ammattilainen, mutta sen verran olen aihepiiriä tutkinut, että rohkenen sanoa teollisen vegaani-ruokavalion olevan varma resepti pahoihin terveydellisiin ongelmiin. Missään tapauksessa kehittyville lapsille ei pitäisi tarjota näitä tuotteita. Vaan aivopesu ja vegaaniuden markkinointi on onnistunut niin hyvin, että vegaanista dieettiä yritetään saada kouluissa läpi kaikille.  Miten ihmeessä tämä voi olla mahdollista? Lapsemme alkavat olla vaarassa koulussa. Onneksi olkoon, elintarviketeollisuus ja bisnes kiittävät!

Kaikki tieto mitä media julkaisee ravitsemuksesta, ei ole vakavasti otettavaa tiedettä, vaan se on näennäistiedettä, jonka ainoa tarkoitus on ohjata kulutustottumuksia ruokateollisuuden suuntaan. Terveyden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Prosessoitu ruoka on ongelmavyyhti. Ruokateollisuudella on käytössään jopa 10 000 erilaista kemikaalia, joista jatkuvassa käytössä jokapäiväiseen leipäämme on ainakin 3000. Ja nämä myrkyt ovat lobattu ravintoympyräämme niin, etteivät viranomaiset valvo niitä millään tavalla, vaan ainoastaan teollisuuden oma ilmoitus riittää. Kaikkia lisäaineita ei ole edes testattu saati niiden yhteisvaikutuksia. Kuluttajat toimivat jatkuvasti näiden tuotteiden elävinä koekaniineina.

Kanadassa joukko lääkäreita julkaisivat vetoomuksen ruokasäännösten muuttamiseksi. Kyseisten, ravitsemukseen perehtyneiden lääkäreiden mielestä koko ruokatutkimus on täysin korruptoitunutta. Mitä tapahtui? No, heidät jyrättiin täysin. Ja uudet ruokasuositukset ovat lähes vegaanisia. Koko korruptoitunut elintarviketeollisuus yrittää nyt lobata vegaanista ruokavaliota kaikille. Järjestelmä on siirtynyt pelottelusta syyllistämiseen, vedoten luontoon ja eläimien kärsimyksiin. Ihanan eettistä!
Myös täällä meidän Suomessa valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) koostuu jäsenistä, jotka edustavat käytännössä pelkkästään ruokateollisuutta. Suomessa virallista ravitsemustietoa vastaan lähes ainoana kapinoiva, erikoislääkäri Antti Heikkilä on sanonut: ”Olemassaolevan tutkimustiedon ja oman kliinisen kokemukseni perusteella voin sanoa, että VRN tuottaa epäterveyttä ja se pitää lopettaa.” Heikkilä on astunut herhiläisen pesään, sillä koko valtamedian koneisto on jyrähtänyt ja aloittanut massiivisen mustamaalauskampanjan häntä kohtaan. Ja senhän tietää, että se koira älähtää, johon kalikka kajahtaa.

Vegaanisuusbuumin ajamisessa ei ole kyse mistään muusta kuin globaaleista yrityksistä, jotka määräävät marssijärjestyksen. Heikkilä kuvailee tätä nykyajan imperialismiksi (siis globaaleja yrityksiä). Tästä kirjoituksestani muodostui hieman erilainen kuin alkuun ounastelin. Tämän piti olla enemmän sarkastinen ja hieman irvailla tofu-ulvojille, joka oli otsikko kirjoituksessani jota tähän siteerasin. Mutta sanotaan se nyt vielä kerran tähän loppuun mistä tässä kaikessa on kyse:

BISNEKSESTÄ. Vegaaniuden ajaminen on pelkkää bisnestä. Se haluaa vain rahasi, terveydestäsi se ei välitä hevon helvettiä. Mainokset ovat valheita. Mutta tämä koneisto toimii kauhistuttavan hyvin, koska sen korruptoituneet rattaat ovat valelleet koko systeemin. Jätä nyt hyvä ihminen ne vegaaniset einekset mätänemään sinne kauppojen hyllyille, ne ovat jätettä. Jos haluaa olla vegaani, tee kaikki itse tuoreista raaka-aineista. Ja tarjoa ainakin kasvuiässä oleville lapsille maitotaloustuotteita.

Lapsia ei pidä pakottaa vegaaneiksi, antakaa heidän itse päättää tarpeeksi vanhoina ja kun aivot ovat kehittyneet, millaisen ruokavalion he haluavat. Lapsia ei pidä syyllistää ruokavaliostaan, antakaa heidän olla lapsia ja syödä. Täällä Suomessakin on lapsia, jotka menevät nälkäisinä nukkumaan, koska ovat köyhiä ja ruokaa ei ole. Se on sydäntä särkevää: ihmisten kärsimys. Tietenkin myös eläimiä ja tuotantoeläimiä on kohdeltava eettisesti, mutta täällä kotimaassamme, nämäkin asiat ovat niin hyvällä mallilla kuin ne vaan voivat olla. Tämä planeetta ei tuhoudu maito- tai lihatilallisten toimesta.

Minun äitini oli kasvissyöjä kultaisella 80-luvulla. Hänellä vegetaristinen ruokavalio alkoi laihduttamisesta, hänellä oli paino-ongelmia ja pitkään niiden kanssa kamppailtuaan ja oltuaan Painonvartijoissa, hän siirtyi kasvissyöjäksi. Meille muulle perheelle, isälleni, veljelleni ja minulle, hän kuitenkin valmisti liharuokia. Hän halusi olla vegetaristi, mutta hän ei vaatinut samaan koko perhettä. Ja tätä omaa taustaani vasten, minun on hyvin vaikeaa ymmärtää niitä vegaaniuteen fanatisoituneita vanhempia, jotka haluavat rankaista omia lapsiaan tiukan vegaanisella ruokavaliolla ja sen lisäksi sitten vaatia lastensa koulujen muuttuvan kokonaan vegaanisiksi. Tämä on ainoastaan itsekkyyttä. Aikuiset voivat valita mitä haluavat, mutta lapsille pitää tarjota terveellistä sekaravintoa, johon kuuluu sekä maito että liha.

Loppuun sitaatti kirjoituksestani Tofu-ulvojille:

”Tällainen ehkä hauskaksi tarkoitettu mainos aiheuttaa vaan raivokohtauksen, koska nämä vegaanit ovat yleensä itse niin perseeseen ammuttuja karhuja, ettei heillä ole minkäänlaista huumorintajua, vaan ovat todella Vegaani Hitlereitä. Nämä tuotteet jos mitkä ovat absoluuttisen turhia, täysin teollisesti valmistettua huttua täynnä pelkkiä kemikaaleja eikä mitään luonnollista. Mikään massatuotettu elintarvike ei ole eettinen. Myös niiden valmistaminen, pakkaaminen ja kuljetus rasittavat ympäristöä ihan yhtä paljon kuin lihatuotteiden. Mitään eettistä, maapalloa suojelevaa tai ympäristöystävällistä näissä tuotteissa ei ole. Maku on lisäksi myös saatanan paha. Jos joku haluaa kiduttaa itseään näillä tuotteilla, niin siitä vaan! Mutta kaikki tässä vegaanisuuden tuputtamisessa on pelkkää mielikuviin perustuvaa huttua! Lisää turhia tuotteita hyllykilometreihin turhia tuotteita! Emme tarvitse myöskään miljoonia erilaisia lihaleikkeleitä, jugurtteja ja aamiaismuroja! Kaikkea on jo aivan helvetisti ja vähän päälle ja nämä tuotteet ovat myös osaltaan tuhoamassa planeettaamme, joka toimisi erittäin hyvin dinosauruksilla, mutta ihmiset eivät saa kuin tuhoa aikaan.”

Elina Louko

Jälkisanat: Suosikaa suomalaista, lähituotettua ruokaa, luomua ja pientuottajia, se on eettisin ja myös terveyden kannalta paras vaihtoehto.
Lähteenä kirjoituksessa olen käyttänyt Antti Heikkilän blogikirjoituksia

10 Comments

 1. Aappa
  3.11.2020 23:22

  Rankkaa tekstiä, mutta näinhän meitä jatkuvasti manipuloidaan asiassa sun toisessa. Ruokavalion suhteen on aika helposti testattavissa voiko paremmin eineksillä vai vähemmän prosessoidulla ruualla.

  Vastaa
 2. Kokemuksella prosessoituun ravintoon
  3.11.2020 23:35

  Kun lopetin ostamasta kaupan tiskiltä leivän ja aloin leipomaan itse, niin ikuiset vatsavaivat katosivat. Lääkäri sanoi,että minulla ei voi olla keliakiaa, YES!

  Vastaa
  1. errno
   4.11.2020 00:06

   me ei haluta olla veganistejä

   Vastaa
 3. Soijapavut sekoittavat sukupuolihormonit?
  3.11.2020 23:42

  Sukupuolisekaannusta ajavat elämän jatkumisen vastustajat haluavat syöttää kansalle soijapapuja, joiden on havaittu sekoittavan sukupuolihormoneja sekä naisilla että miehillä. Miehillä kasvavat rinnat ja naisilla pukkaa partaa. Laktoosi-intoleranssi johtuu ilmeisesti maidon pastöroinnista eikä itse maidosta. Luonnollisella lehmänmaidolla suoraan tilalta oireiden pitäisi hävitä.

  Vastaa
  1. Kalergi-suunnitelma
   4.11.2020 12:52

   Samoin tekee muovisista juomapulloista, elintarvikepakkauksista ja -astioista sekä säilyketölkkien muovisista sisäpinnoitteista irtoava bisfenoli-A.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    4.11.2020 13:12

    Poistin teflon-astiast, kun joku jenkki varoitti.

    Vastaa
 4. Samuel
  4.11.2020 00:21

  Juon pelkkää kolmos-olutta, vettä en laisinkaan ja ruokana sipsejä.
  Harvoin on ollut nälkä tai jano

  Vastaa
  1. Nyttenhän sulla on kasvisruokavalio:)
   4.11.2020 11:05

   Vaihda sipsit makkaraan.

   Vastaa
 5. Puolueeton
  4.11.2020 09:31

  Suomalaista (tai ruotsalaista) ruokaa (elintarvikkeita) ostaessa on aina tutkittava suurennuslasilla lisäaineluettelo. Jos ostaa Lidlistä saksalaisia säilykkeitä, se ei ole välttämätöntä. Voita pikku leipomon leivän päälle margariinin sijasta jne.

  Suolaa on lisättävä ruokiin riittävästi. VRN suosittelee suolan vähäistä käyttöä, koska uskoo sen aiheuttavan verenpainetta. Kokeile hanki verenpainemittari (ei apteekista, jossa hinta on moninkertainen, laite on mekaanisesti yksinkertainen, halpakin toimii) ja tutki itse. Omalla kohdallani verenpaineeni aleni normaalisksi suolan kohtuullisesta käytöstä.
  Sydänflimmereistä puhutaan nyt paljon ja moni syö niihin verenohennuslääkkeitä, joista uudet ovat patenttilääkkeitä ja kalliita. Ovat välttämättömiä, jos flimmeri on pysyvä, koska eteiseen voi muodostua verihyytymä, joka sitten aiheuttaa aivoinfarktin. Jos sinulla on lisälyöntejä, kokeile suolaa lääkkeeksi. Sydän lihaksien rytmitoimintaa ohjaa hermoja pitkin kulkevat sähköimpilssit. Kun sydämessä ei ole metallijohtoja, joita pitkin elektronit liikkuvat, tarvitaan ioneita siirtämään sähköimpulsseja. Suola, varsinkin merisuola, koostuu ioneista, joita ilman sydän pysähtyy, vaikka sen toiminta onkin monin tavoin varmistettu. (Moni maratoonari on kuollut suolan puutteeseen.) Liian vähäinen ionipitoisuus aiheuttaa varmasti dydänmen rytmihäiriöitä, koska sähköimpulssien liike häiriintyy.
  Kiitos hyvästä artikkelista.

  Vastaa
 6. juha.
  4.11.2020 22:09

  On yksiselitteinen tutkittu totuus, että kasvit ja ja esim. juurikasvitkin ”huutavat” kärsimyksestä kun ne repäistään pois maasta tai rikotaan niiden rakenne! Tämä on kemiallinen ”stressireaktio”. Yhdysvaltalainen tutkimuslaitos on tullut tutkimuksissaan edellisen kaltaiseen loppupäätelmään.

  Kasviravinto jalostuu lehmän maitoon ja lihaan tavalla, jotka prosessoivat ihmiselle elintärkeitä aineita, joita ihminen tarvitsee eikä voi mitenkään saada niitä laiduntamalla kuin lehmä. Kun alkuihminen siirtyi käyttämään ravinnossaan myös lihaa. Merkitsi tämä ihmisen aivojen koon kasvun, mikä vaikutti suoraan älykkyysosamäärän nousuun, joka mahdollisti liharuuan avulla laskeutua puusta alas… ja tässä sitä nyt hakataan näppistä!

  Vegaanit ovat vegaanisuudessaan niin hulluja, että aiheuttavat vaikeita suolisolmuja koirilleen ja kissoilleen syöttämällä niille kasvisravintoa, Tämä on vielä pientä sen rinnalla, että Ruotsissa vegaani vanhemmat ovat saattaneet pikku vauvansa kuoleman porteille kasvisravinnolla aliravitsemustilaan niin, että vain ihme on pelastanut vauvan hengen sairaalan teho-osastolla!

  Puolestani vegaanit saavat syödä vaikka nokkosia joka päivä kunhan tämä kuten kaikki muutkin marginaaliryhmät nykypäivänä alkavat diktatoorisesti määräämään meidänkin enemmistöläisten elämää ja sitä mitä me syömme!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top