Media ja FBI spekuloi Trumpin kannattajien mielenosoituksilla 20.1., vasemmistohuligaanit ovat jo kaduilla

Media on tänäänkin näkyvästi uutisoinut varautumista mahdollisiin levottomuuksiin, joita aiheuttaisivat eroavan presidentin Donald Trumpin kannattajat vallanvaihdon päivämäärän lähestyessä. Huomiotta on sensijaan jääneet Trumpin vastustajat, BLM ja ”Antifa”, joita konservatiiviset kansankettuilijat nimittävät ”Biden-Jugendiksi”: Nämä ovat jo kaduilla, ja poliisi on jo joutunut puuttumaan ainakin San Diedgossa.

Lauantaina (09.01.) noin sata mustiinpukeutunutta ”anti”fasistia hyökkäsi Trumpin kannattajien jo aiemmin ilmoitetun katukoontumisen kimppuun San Diegossa, poliisin joutuessa tekemään pidätyksiä: Kolme ”anti”fasistia pääsi pahnoille.

Tapauksesta kuvattu video näyttää ”anti”fasistien riemuitsevan Ashli Babbittin kuolemasta perjantaina (06.01.) Capitol-rakennuksessa Washington DC:ssä. Babbit, 35-vuotias perheenäiti ja armeijan veteraani, oli rakennuksessa presidentti Donald Trumpia tukeneiden(?) mielenosoittajien mukana, ja hänet ampui poliisi tilanteessa, jossa ampuja ei ollut uhattuna. ”Matter”-reaktioita ei ole kuulunut.

Myöskin ”anti”fasistien uhkaava käyttäytyminen Trumpin kannattajia kohtaan on merkillepantavaa. Se toistaa niitä pahaenteisiä esiintymisiä, mitä BLM (=löyhä kaveripiiri) toteutti viime toukokuun jälkeen useita kuukausia jatkuneessa kampanjassaan. Sunnuntaina (10.01.) New Yorkissa  ”Antifa” marssi sotilaallisessa järjestyksessä, letkueen kärjen sonnustauduttua mellakkavarusteisiin, kilpiä myöten. Video twiitissä:

Kehitys ei vaikuta kovin lupaavalta: Kun vastuulliset politiikan toimijat, mm. Hawaijia kongressissa aiemmin edustajat Tulsi Gabbard (demokraatti) varoittavat amerikkalaisten jakautumisesta kahteen mielipideleiriin, on ilmeisesti myös niitä jotka tietoisesti ja suurin ponnistuksin pyrkivät juurikin siihen.

Huolestuttavaa kehitystä Trumpin kaudella

Donald Trump istui Yhdysvaltain presidenttinä nyt päättyvän nelivuotiskauden. Tänä aikana oli havaittavissa median suurten toimijoiden kääntyminen hänen politiikkaansa vastaan, ja näiden alkavan tehdä haittaa presidentin ja hallituksen toimille. Viime viikosta alkaen sosiaalista mediaa kontrolloivat yhtiöt sulkeutuivat presidentin ja myös miljoonien konservatiivisesti ajattelevien mielipiteenilmaisulta ja tietojen jakamiselta.

Puolet amerikkalaisista suljetaan kaiken mielipiteen-ilmaisun ulkopuolelle?

Edellä kerrottu on sinänsä jo hyvin suuri vaara demokratialle, mutta seuraava levelli on jo näkyvissä: Joe Bidenin kauden USA:n toisinajattelijoilta saatetaan estää myös katujen käyttäminen mielenilmaisuun. Videoilla nähdään väkivaltaisten extremistien harjoituttavan joukkojaan, ja näyttäytyvän lähes sotilaallisessa muodostelmassa, ikäänkuin ilkkuen tavallisille amerikkalaisille, että ”poliisi ei tee meille mitään”.

Mahdolliset hallituspolitiikan vastustajat voivat odottaa kohtaavansa mieltään ilmaistessaan sen luonteista vastatoimintaa, kuin Trumpin kannattajat lauantaina San Diegossa, mutta paljon suuremmassa mittakaavassa. Kansankyynikon heitto, ”Biden Jugend”, ei ehkä ole niin vitsikäs, kuin miksi se oli tarkoitettu.

Luettavaa:

3 Comments

 1. Loppuispa tää sairaus
  13.1.2021 11:30

  Niin ja ovat olleet jo viime keväästä lähtien..niin ihkut antifa ja BLM. Oikeet meidänkin vasemmiston ja vale valtamedian lemmikit.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   13.1.2021 12:14

   Biden-Jugend on tälläkin viikolla riehunut mm. Portlandissa, mellakoiden ja yrittäen polttaa rakennuksia. Tähän ei media ole kiinnittänyt huomiota.

   Vastaa
 2. seant
  13.1.2021 16:18

  Kun nämä yli 70 milj. kannattajaa lopettaa ostamisen esim. Amazon verkkokaupasta ja twitterin käytön eiköhän kalossin kuva käy aika ahkerasti ko. yrityksissä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top