Mediakohu: Vasemmiston politrukki lietsoo väkivaltaa

Vasemmistoliiton lounaissuomalaisen toimitsijan some-kirjoituksista löytyi arveluttavaa sisältöä. Misha Dellinger leimaa viesteissään fasisteiksi useita poliittisesti porvarillisia hahmoja, ja ilmaisee kannattavansa fasistien väkivaltaista kohtelua. Henkirikos on mainittu.

IS on saanut Vasemmistoliitosta vahvistuksen, että väkivaltaa tihkuvien viestien levitystili twitterissä on puolueen toimitsijan Misha Dellingerin avaama. Hän on aiemmin ylittänyt uutiskynnyksen Ruotsin kuninkaallisiin kohdistuneella teloitus-sanaleikillään. Vasemmistoliiton puoluesihteerin Mikko Koikkalaisen IS:lle kertoman mukaan Dellinger on avannut kyseisen some-tilin, mutta sallinut myös muiden henkilöiden kirjoittaa viestejä sen kautta. Otammekin näytteen:

”Lol, väkivalta toimii tosi hyvin. Se on vaikuttavaa.” Tässä kirjoittaja kertoo, että väkivalta toimii hänen mielestään. Seuraavassa hän laajentaa ”fasisti”-määritelmäänsä:

”Well, Huhtasaari erottuu joukosta, koska hän on fasisti valkoinen suprematisti, …”

Kirjoittaja ulottaa pahaenteisen ”fasisti”-määritelmänsä parlamentaariseen oppositioon.  Tämä on jo tarpeeksi huolestuttavaa, ottaen huomioon mitä keinoja hän suosittelee ”fasisteiksi” leimaamiensa kohteluun, mutta jatkoa seuraa:

”Ilmastonmuutoksen kiistäjät tulee ampua.”

Viime aikoina on nähty tiettyjä kiristymisen merkkejä poliittisessa ilmapiirissä, vihapuhetta ja ihmisten maalittamista ja vainoamista. Asiaan on puuttunut presidenttikin, viimeksi haastateltuna Ylen aamulähetyksessä 22.02:

Puhuttaessa vihan ja kahtiajakautuneisuuden kärjistymisestä presidentti muistutti kansalaissodasta, josta on vain 100 vuotta. Alkaneen vihan kierteen katkaiseminen on vaikeaa, korosti presidentti.  Presidentin mielestä Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa, mutta hän muistutti että se ”joidenkin mielessä, ja mielissä, se herättää levottomuutta, pelkoakin”.Presidentin mielestä näihin pelkoihin on suhtauduttava ”keskustelemalla avoimesti ne auki”: ”… On paljon parempi kuin se, että osoitetaan heti sormella yhtä naapuria, että olet väärässä -ja sitten muutama … nimittely perään.” ”Ymmärretään ja pyritään ymmärtämään myös sen vastapuolen lähtökohtia. -Puolin ja toisin.”

Suomessa on siis kaksi keskenään erisuuntaista trendiä: Vastakkaisuuden lietsojat, joihin joudumme lukemaan ne tuntemattomat henkilöt joiden hengentuotteita siteerasimme, vasemmistopuolueen toimitsijan hallinnoimalta tililtä lainattuina. Olemme myös nähneet väkivaltaa kaduilla, poliittisten mielenilmauksien yhteydessä, ja ihmetelleet mistä poliittisesta keskuskomiteasta näitä väkivaltaisuuksia johdetaan.

Suomalaisia vedetään tänään kahteen leiriin, kahteen suuntaan. Mieluimmin toivoisimme tolkun ihmisten kannan voittavan. Puolin ja toisin.

Lisää luettavaa:

Kuvakaappauksia väkivaltatwiiteistä:

5 Comments

 1. jani
  28.2.2020 01:12

  Punavihernatsit elementissään.

  Vastaa
 2. Viracocha
  28.2.2020 04:56

  Kyllä on maailmankirjat sekaisin! Korona leviää maailmalla ja valtamedia kirjoittaa vihervasemmiston murhauhkauksista!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   28.2.2020 07:23

   Jos ei tauti tapa, niin vihervassari?

   Vastaa
 3. Käskyläinen
  28.2.2020 10:32

  Tällä Mishalla tuntuu olevan merkittävä ongelma omassa miehisyydessään: päälakikalju. Takaa pitää kammata hiuksia otsalle jotta kalju/kaljunalku peittyisi.

  Mutta tähän asiaan… Niin, mitä se kertoo ihmisestä joka perustaa feikkitilin ja öyhöttää sielä ja lietsoo riitaa? Ja sitten yllyttää muita tekemään näyttämättä itse esimerkkiä? Ennen vanhaan sellasita sanottiin raukaksi, vellihousuksi tai p****ahousuksi. Nykyään synonyymi taitaa olla Vasemmistolainen. Mutta ehkä tämä on sitä Li Anderssonin ”parempaa väkivaltaa”. Naisen, joka ei osaa edes suomenkielen alkeita:”Täysin ja yksinkertaisen tuomittavia”. Mutta toisaalta, eiväthän politikot koskaan puhuessaan sano mitään.

  Vastaa
 4. Vasemmiston rsaismi
  28.2.2020 12:18

  Tämähän on avointa rasimia valkoista kantaväestöä kohtaan. Omko Vasemmiston rasismi sitä parempaa rasismia?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top