Meksikossa vietettiin Äitienpäivää perjantaina – Mielenosoituksia useassa kaupungissa kadonneiden lasten puolesta

Ihmiset jalkautuivat perjantaina kaduille osoittamaan mieltään hallituksen kyvyttömyyttä vastaan kadonneiden lasten löytämiseksi. Yli 40.000 tuhatta ihmistä on tällä hetkellä kateissa Meksikossa, ja useisiin liittyy huumekartellien harjoittamaa rikollisuutta ja väkivaltaa.

Mielenosoituksissa ihmiset antoivat äänen kaikelle kokemalleen tuskalle ja raivolle näiden julmuuksien edessä. Rikollisuudet Meksikossa ovat edelleen arkipäivää. Ympäri maata on löytynyt tuhansia kuolleita ihmisiä salaisiin hautoihin maahan kaivettuina. Silti maassa on kymmeniä tuhansia kadonneeksi ilmoitettuja ihmisiä, joita ei ole koskaan löydetty. Monet lapsensa menettäneet vanhemmat haluaisivat enää ainoastaan tietää totuuden, että saisivat rauhan. Toiset toivovat estävänsä tulevia katoamisia puhumalla asioista ääneen.

Presidentti Andres Manuel Lopez Obrador piti aiheeseen liittyen lehdistötilaisuuden sanoen ”ajattelevansa erityisesti kadonneita lapsiaan etsiviä äitejä”.

Joulukuussa valtaan noussut vasemmistojohtaja on joutunut kritiikin kohteeksi, pettäessään vaalilupauksensa rikollisuuden kitkemisestä maasta.
Kuluvasta vuodesta näyttää tulevan pahin vuosi tähän astisista väkivaltatilastojen mukaan; kolmen ensimmäisen kuukauden aikana on murhattu jo 8,943 ihmistä Meksikossa.

Asiasta lisää:

PressTV

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top