Menovinkki: Maamme ensimmäinen ilotulitus järjestettiin Turussa vuonna 1648

Turussa jätetään tiistaina 31.12. juhlalliset jäähyväiset vuodelle 2019 ja samalla koko 2010-luvulle. Uudenvuodenaaton ohjelma alkaa iltapäivällä lasten Seikkailupuistossa ja huipentuu perinteiseen kaupungin ilotulitukseen Samppalinnanmäeltä klo 24.

Vuodenvaihteen juhlimisella rakettien paukkeessa ja loisteessa on pitkä perinne. Maamme ensimmäinen ilotulitus järjestettiin Pietari Brahen toimesta Turussa vuonna 1648.

Turussa nähdään tänäkin uutenavuotena kaikkiaan kolme yleistä ilotulitusta: Kupittaalla klo 18, Varissuolla klo 20 ja Samppalinnanmäellä klo 24. Katso alta, mitä kaikkea ohjelmaa uudenvuodenaattona on tarjolla.

Lasten uusivuosi Kupittaalla

Lapsiperheet toivottavat uuden vuoden tervetulleeksi perinteisessä lasten uudenvuoden tapahtumassa Kupittaanpuiston alueella. Klo 15–17.45 Kupittaan urheiluhallissa on avoinna Lasten liikunnan ihmemaa ja ihmemaan kanttiini sekä Seikkailupuiston lumityöpaja urheiluhallin edustalla.

Klo 15–18 Kupittaan paviljonki on avoinna ja tarjoilee kahvia ja kaakaota lämmikkeeksi ja muita kahvilatuotteita herkutteluun. Samaan aikaan kirjastoautot palvelevat kaikenikäisiä asiakkaita Seikkailupuiston nurkalla ja Kupittaanpuiston Koivukujan päässä.

Klo 18 ihaillaan lapsiystävällistä ilotulitusta. Ilotulitus ammutaan maauimalan tontilta ja se näkyy laajalti Kupittaanpuiston alueella. Parhaimmat katselupaikat eivät ole ihan maauimalan aidan vieressä vaan hieman kauempana. Ilotulituksesta on jätetty kovemmat paukut pois, mutta suosittelemme herkkäkorvaisille kuulosuojaimia.

Uudenvuoden ohjelmaa lapsille

Uudenvuodenaaton Sointu-konsertti

Perinteinen Uudenvuodenaaton Sointu-konsertti järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2000. Juhlavuoden kunniaksi Turun konserttitalon lavalle nousee 1920–30 -lukujen rytmimusiikkia soittava Aninkaisten Sävel. Solisteina esiintyvät Markus Allan ja Aulis Kotaviita sekä Aninkaisten Sävelen Sanna Vartiainen, Sabina Hadzibulic ja Elias Aarnio.

Tervetuloa viihtymään iskumusiikin sävelten tahtiin!

Varissuon ilotulitus

Perinteinen ilotulitus Varissuon kentällä järjestetään perheystävälliseen aikaan klo 20. Turvallisuussyistä paikalla ei saa ampua omia raketteja. Osallistujien kannattaa huomioida myös, että pienet lapset ja lemmikit voivat pelästyä ilotulitusta.

Tarkempaa tietoa Varissuon ilotulituksesta

Uudenvuoden vastaanotto Tuomiokirkossa

Vuoden 2019 viimeiset hetket vietetään Tuomiokirkon portailla valtakunnan ykköskuusen katveessa. Sitä ennen hiljennytään klo 23.00 hartaushetkeen Tuomiokirkossa. Puheen pitää kappalainen Miika Ahola ja urkurina toimii Markku Hietaharju. Muusta musiikista vastaa Mieskuoro Laulun Ystävät, joht. Juha Järvinen sekä Laivaston soittokunnan soittoryhmä.

Väki siirtyy klo 23.30 Tuomiokirkon portaille vastaanottamaan vuoden 2020. Puheita pitävät Tuomiorovasti Heimo Rinne ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jukka Vornanen

Uudenvuoden vastaanoton koko ohjelma

Samppalinnanmäen ilotulitus

Vuosi ja vuosikymmen vaihtuu klo 24 Tuomiokirkon kellojen lyöntien myötä. Ilotulitus Samppalinnanmäeltä käynnistyy heti lyöntien jälkeen. Parhaat katselupaikat ilotulituksen seuraamiseen ovat jokirannassa ja sen läheisyydessä.

Kirjastosilta valaistaan niin ikään sinivalkoiseksi klo 18 alkaen.

Löydät kaikki uuteenvuoteen liittyvät tapahtumat tapahtumakalenteristamme.

Turun kaupunki toivottaa ilontäyteistä uutta vuotta 2020!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top