Merkelin maahanmuuttopolitiikan uskottavuus hiipuu

Angela Merkelin luottamus ja muotoilemansa maahanmuuttopolitiikka ei menestynyt tuoreessa mielipidemittauksessa. Ei-luottavia on yhä täpärästi alle puolet, mutta Merkeliin luottamuksensa säilyttäneitä on heitä vähemmän.

  • 49% vastaajista ilmoittaa ”ei luota”,
  • 42% luottaa,
  • 9% ”ei tiedä”.

Tutkimus kysyi myös, miten tulee suhtautua Saksan rajalle tulleisiin turvapaikanhakijoihin:

  • 54% lähettäisi turvallisista maista tulevat turvapaikanhakijat takaisin, ilman että hakemusta tutkitaan. (Dublin 3 -sopimus)
  • 34% pitäisi rajat edelleen auki.

Turvapaikkashoppailun, so. hakemuksen esittämisen useassa maassa peräjälkeen, lopettamiseksi laadittua Dublinin sopimusta ei yleensä ole noudatettu, vaikka se antaa mahdollisuuden lähettää hakija ensimmäiseen allekirjoittajamaahan, jossa hakija on oleskellut tai vaatinut turvapaikkaa.

Kaikki EU-maat, mm. Ruotsi, on allekirjoittanut Dublin-asiakirjat, jotka sekä oikeuttavat kieltäytymään turvallisesta maasta tulevan henkilön turvapaikkahakemuksen vastaanottamisesta, että velvoittavat ottamaan ”Dublin-tapaukset” vastaan, jos toinen maa niitä palauttaa.

Suomi on vastaanottanut Keski-Euroopasta palautettuja täällä tp-hakemuksen jo jättäneitä. Suomi ei ole sensijaan palauttanut ketään ensimmäisen hakemuksen jättömaahan.

Tutkimuksen on tehnyt Emnid, ja tilaaja oli Bild Zeitung. 

Deutsche Wirtschaftsnahcrichten 10.06.2018.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top