Miehet joilla oli motiivi: Keiden varpaille Aleksei Navalny astui Tomskissa?

Venäjän poliittisen opposition johtaja Aleksei Navalny on tätä kirjoitettaessa saksalaisessa sairaalassa, koomaan vaivutettuna ja myrkyllä suoritetun attentaatin uhrina. Häntä vastaan iskettiin siperialaisessa Tomskin kaupungissa, jossa hän oli ollut keräämässä tietoja korruptiosta.

Tomskilaiset eivät turhaan kutsuneet Aleksei Navalnyä kuuntelemaan huoliaan: Navalny on korruptiota vastustavan säätiön perustaja, ja ymmärtää näistä asioista. Navalnyn säätiö on nyt julkaissut osan Tomskissa kerättyä raporttia, ja se kertoo varsin erikoisesta kaupungistä, ja presidentti Putinia kannattavan Yhtenäinen Venäjä -puolueen paikallisen tason syvästä sekaantumisesta laittomiin toimiin.

Mm. kaupungin ennen omistamat energianjakelu ja vesijohtoverkosto ovat nyt yksityisiä monopoleja, -ja henkilöt jotka aiemmin valvoivat näitä asioita luottamushenkilöinä tai virkamiehinä, ovat nyt yksityisiä biznes-mehiä, ja käyttävät monopoliensa kaikka suurta valtaa kaupungissa. Tomskilaisen sähkölasku on kohonneen siirtohinnan takia jopa kaksinkertaistunut, -voitteko kuvitella!

Täytyy mennä Siperian perukoille, että jotain vastaavaa voisi tapahtua?

Aleksei Navalny on ilmeisesti joutunut myrkytyksen kohteeksi Tomskin lentoasemalla, odottaessaan lentoa Moskovaan. Arvioiden mukaan vain lentäjän nopea päätös tehdä hätälasku Omskiin pelasti Navalnyn hengen.

Navalnyn Tomskin-aineistoa on nyt julkaistu Navalny.com:ssa.

10 Comments

 1. AO
  3.9.2020 18:53

  Mitäs suomessa tehtiin sähkölle? Myytiin ulkomaille ja nyt siirtohinnat on kokoajan nousseet.

  Vastaa
  1. Luusalmi
   4.9.2020 16:44

   Eikä riitä edes tuplaantuminen.. Sit toisekseen Valko-Venäjä väittää kaapanneen Saksalaisten puhelun jossa kerrottiin ettei tätä ole myrkytetty mut sen ei ole välijä, onko puhelun kaappaus totta vai ei sitä en tiedä mutta sen tiedän että Länsi on jo 10v syyttänyt venäjää järjestelmällisesti siitä mitä on itse tehnyt, mm. ISIS järjestön tukeminen..

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    4.9.2020 17:02

    Tämä ISIS juttu on usein toistettu disinfo.

    Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  3.9.2020 21:44

  Jos lähdetään puhtaalle spekulaatiolinjalle, Euroopassakin on monia tahoja, joilla olisi intressi laittaa Merkel ja Macron ruotuun Venäjä-suhteissa. Tää on kuitenkin ilmeisesti venäläinen juttu.

  Vastaa
 3. Kainuunkonkari
  4.9.2020 02:31

  Niin siis Suomessahan kävi EU:n vaatimuksesta ihan sama. Tästä syystä siis ”iso paha Putin” käytti jo ennenkin tehottomaksi osoittautunutta myrkkyä uudestaan ja päästi vielä miekkosen miehitettyyn Saksaan, NATO maahan hoitoon. Heti kun kuulin sanan Novichok, tiesin uutisen olevan täyttä huttua. Miekkonen ei koskaan ollut hyödyllinen kuin valtamedialle lännessä, joten viimeinen käyttöpäivä kävi ja jos saadaan vetkutettua, miekkosen tuntee luotettavaksi yli 2% venäläisistä. Joopa joo.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   4.9.2020 11:48

   Myrkytys on ilmeisesti todettu tosiasia, mutta syyllinen on vielä määrittämättä. Nalvanyn tietojenkeräämis-matka Tomskiin tuotti nimilistan uusista epäillyistä, joilla on paljon peiissä. Senkin kysymyksen joutuu esittämään, onko Venäjän ylin johto varmasti ollut halukas ottamaan niin suuria riskejä, kuin poliittiseen murhaan sekaantumiseen liittyy. Edellisen oppositiojohtajan murhasta jäi jo suoraan Putiniin osoittavaa syyttelyä, ja Venäjälle pitkäaikainen imagohaitta.

   Siperialaisia oligarkkeja on jo osoitettu sormella, ja kysytty heidän osuuttaan, mutta odotellaan ja katsotaan.

   Vastaa
   1. Kainuunkonkari
    4.9.2020 12:09

    Ainoa intressitaho, jonka etuun Navalnin tapaus sopii, on Nordstream projektia vastustava euroatlanttinen klikki. Venäjällä Navalnin suurin ongelma on, ettei hän ole tunnettu, toisin kuin länsimaisessa valtamediassa. Venäläisittäin miehen vaikutusvalta on olematon. Miksi kukaan valitsisi epäluotettavaksi osoittautuneen myrkyn tai jättäisi homman viimeistelemättä uhrin ollessa avuttomana sairaalassa, mikäli haluaisi ”viestittää” kanssaihmisille? Nyt kannattaa muistaa, että valtaosa ”uus’eurooppalaisista” saapuu alueilta, joissa yli puolet avioliitoista solmitaan lähisukulaisten kesken ja EU hallitukset peräänkuuluttavat tasa-arvoa sukurutsaisten äpärien kanssa. Sivistyksen kulmakivi on sukusiitoksen vastustaminen ja kenenkään ei tulisi tunnustaa insestisiä suhteita avioliitoksi. Sukurutsa on yksiselitteisesti sukurutsaa. Geneettistä rapauttamista sukusiitoksen keinoin edistävien tahojen argumentit on syytä asettaa omaan lokeroonsa, vaikka välillä mukaansatempaavilta kuulostaisivatkin.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     4.9.2020 14:54

     Ainakin Tomskin ”yhtenäinen-Venäjä” -mafialla olisi intressiä eliminoida Navalny. Toisaalta, Venäjällä oppositiojohtajilla on yleensä huono ennuste eliniän suhteen.

     Vastaa
 4. Orang Utang
  8.9.2020 02:06

  Tässä vallan erinomainen analyysi Navalnyn tapaukseen

  Ei ole juuri nyt resursseja kääntää tätä artikkelia, mutta laita G-käännöksen sellaisenaan:

  Myrkytetty Sotilas

  Elokuun alussa kaikki valmistautuivat vaaleihin Valko-Venäjällä – Valko-Venäjällä, Venäjällä ja EU-maissa. Oli uhkapelitaistelu ja kaikki löivät vetoa ehdokkaastaan.

  Mutta minun on varoitettava sinua heti, että sinä ja minä olemme havainneet vain jäävuoren näkyvän osan, eivätkä kaikki tunteneet alavirtauksia.

  Moskova ja Minsk riitelivät riitavasti, kiroivat toisiaan ja vetivät toisiaan viikset, luoden illuusion täydellisestä katkaisusta suhteissa. Se oli tarpeellista!

  Tyytyväinen ja rento Eurooppa hieroi kätensä ja kuvitteli jo, että lähitulevaisuudessa potkaisi “viimeisen diktaattorin”, istuttaisi Valkovenäjän Guaidón Minskiin ja saisi maukkaan palan.

  Vaalit pidettiin. Kaikki pysähtyi.

  Odottamatta tuloksia, puolan provokaattorin NEXTA:n signaalilla valkoinen-punainen-valkoinen oppositio ryntäsi taisteluun.

  Aluksi kaikki sujui suunnitelmien mukaisesti. Väkijoukkoja kaatui kaduille, uhkasi poliisia, virkamiehiä ja toimittajia, ja alkoivat yhteentörmäykset ja lakot. Valkovenäjän suurlähettiläät Slovakiassa ja Espanjassa tukivat mielenosoittajia ja “asettuivat kansan puolelle”. Tämä oli myös välttämätöntä.

  Näytti siltä, että vain vähän enemmän, vain vähän enemmän, ja Lukašenko putoaa.

  Mutta sitten Moskova tuli peliin.

  Vaalien tunnustamisen jälkeen se alkoi tukea Lukashenkoa organisatorisesti, informatiivisesti ja taloudellisesti.

  Euroopan on lisättävä painetta. Mutta miten?

  NEXTA kaatoi itseään ihmisten jätteisiin ja pyysi oppositiota lisääntymään, mutta zmagarit eivät voineet ottaa valtaa. Osoittautui heikosta mielessään svidomoveliään vastaan.

  Ja sitten Navalny myrkytettiin onnistuneesti.

  Tai niin se tuntui joillekin.

  Saksan ulkoministeriön työntekijät, jotka suhtautuvat myötätuntoisesti sosiaalidemokraattiseen puolueeseen (Schroederin puolue), ottivat yhteyttä Yuliya Navalnajaan ja tarjosivat Alekseyn sairaalahoitoa saksalaiseen klinikkaan.

  Yuliya suostui. Ja kääntyi Putinin puoleen.

  Sen jälkeen Saksan ulkoministeri tuli Bundeskanzlerin toimistoon ja laittoi jokerikortin pöydälle: “Siinä kaikki, voimme viedä Navalnyn hoitoon. Jos Moskova puuttuu asiaan, aiheutamme kovan skandaalin. Saamme hänen ruumiinsa ja sitten päätämme kuinka pelata sitä.”

  Merkel piti tätä tarjousta houkuttelevana ja suostui epäröimättä.

  Moskova ei vastustanut.

  Kun Navalny tuotiin Saksaan ja vietiin 12 auton moottoripyörällä Charitén klinikalle, äiti Angela soitti Moskovaan ja ilmaisi vaatimuksensa: Venäjän on kieltäydyttävä tukemasta Lukashenkoa, muuten ilmoitamme, että Navalny myrkytti Novichok.

  Moskova kieltäytyi ja lisäsi tukeaan Lukašenkolle julistaen, että se oli muodostanut kohteliaiden ihmisten varauksen. Tulipalon sattuessa.

  Seuraavana päivänä Berliini sanoi, että testien tulokset osoittivat myrkytystä koliiniesteraasin estäjällä. Se oli punainen pilli. Tätä seurasi toinen puhelu ja varoitus, että seuraavan kerran ”Novichok” havaitaan.

  Moskova vastusti ja kieltäytyi jälleen. Ja samana päivänä se lupasi Minskille miljardin dollarin.

  Berliinin kärsivällisyys loppui, ja Navalny siirrettiin sotilassairaalaan, josta Novichok löydettiin heti hänestä. “Novichokia” oli mahdotonta löytää Charitéssa, koska toimittajat ja varajäsenet voivat pyytää testien tuloksia, mutta sitä oli mahdotonta pyytää sotilasairaalalta. Salaisia tietoja!

  Mutta edes ”Novitšok” ei voinut pakottaa Moskovaa lopettamaan Minskin auttamista. Mishustin tuli käymään Lukašenkon luona.

  Tätä seurasi Merkelin CSU:n varajäsenen Herr Friedrich Merzin yritys painostaa Nord Stream 2: ta, mutta saksalaiset kaasuputken rakentamiseen osallistuneet yritykset antoivat hänelle niin paljon kipua korvissa, että hän ryömi nopeasti takaisin hän tuli, valittaen ja vihellessään.

  Ja sitten kova pähkinä Lukashenko yhtäkkiä kehittyi salakuuntelun muodossa, joka koski puolalais-saksalaisia suunnitelmia myrkyttää Navalny, tarkoituksellisesti vilpittömästi kuvattu “Belarusfilm” -elokuvassa.

  He istuvat nyt Varsovassa ja Berliinissä eivätkä tiedä miten reagoida tähän elokuvaan – kumota se tai teeskennellä, etteivät huomanneet sitä. Dilemma!

  Tämän seurauksena tilanne osoittautui seuraavanlaiseksi: Navalny on elossa ja terve, istuu hiljaa saksalaisessa sotilassairaalassa ja kysyy aika ajoin: “Milloin voin mennä kotiin?”

  Ja koti hänelle ei ole nyt pian.

  Nyt, vuosi ennen vaaleja, Saksan parlamenttivaalikampanja alkaa.

  Merkelin CDU / CSU-puolueella on jo alhainen tuki äänestäjiltä, jotka ovat jo valmiita ottamaan valtakunnan paljain käsin ja istuttamaan lippunsa siihen, ja sitten on niin ruma tarina “Novichok”: lla!

  Jos julistetaan, että vuosisadan rikos on tehty, että Venäjän suuri oppositiojohtaja on myrkytetty julmasti “Novitšokilla”, on yksinkertaisesti velvollisuus katkaista kaikki suhteet “veriseen hallintoon” ja esittää todisteita.

  Mutta ei ole, eikä tule olemaan.

  Ja kukaan ei salli jäädyttää putken rakennetta. Muuten saksalaiset yritykset, jotka ovat sijoittaneet Nord Stream 2: een, ottavat Reichstagin ja nostavat lippunsa siihen jo ennen raivostuneita porvaria.

  Yleensä tässä tapauksessa vaalit hävitetään.

  Jos kaatuu selällään, kumartuu ja palaa Navalny kotiin anteeksipyynnöllä, viitaten valitettavaan väärinkäsitykseen, ja kaikkia Merkelin kehittäjiä rangaistaan Saksan lainsäädännön täysimääräisesti, tämä ei pelasta joko tilanne.

  Äänestäjät eivät anna anteeksi Saksan auktoriteetin menettämistä kansainvälisellä areenalla, vaikutusvallan menettämistä Euroopassa ja täydellistä epäpätevyyttä ulkopolitiikassa, ja tässä tapauksessa vaalit ovat myös tappiota.

  Siksi hänen täytyy istua jonkin aikaa ja syleillä kaksi tuolia pallonpuoliskollaan – syyttää Venäjää Novichokin käytöstä ja samalla rakentaa Nord Stream 2.

  (Tässä vaiheessa taksinkuljettaja selitti esimerkinomaisesti, että on mahdotonta istua kahdella istuimella – kuljettajan ja matkustajan, vaihdetikku on liian traumaattinen keholle.)

  Ei ole poissuljettua, että äidin, Angelan, eroaminen tapahtuu aikaisin, eikä hän voi toistaa ennätystä Bundeskanzlerin tehtävässä pysymisestä, jonka entinen pomo Helmut Kohl, joka johti hallitusta 16 vuotta.

  Entä Gerhard Schroeder?

  Gerhard Schroeder, joka on Nord Stream 2:n hallituksen puheenjohtaja, ja hänen SPD-puolueensa ovat luottavaisia ja optimistisia tulevaisuuden suhteen.

  Joka tapauksessa CDU / CSU tyhjennetään vaaleissa, ja SPD vahvistaa asemaansa Bundestagissa ja itsenäisesti tai muiden puolueiden kanssa käytävässä koalitiossa johtaa johtajansa Bundeskanzlerin virkaan.

  Ja useita vuosia pysähtynyt Nord Stream 2 valmistuu ja saavuttaa täyden kapasiteettinsa mahdollisimman lyhyessä ajassa.

  Kun saavuimme talooni, taksinkuljettaja kysyi:

  “Etkö pelaa shakkia?”

  Nyökkäin: ”Joskus”.

  “Shakissa tätä tekniikkaa kutsutaan” myrkytetyksi sotilaksi “. Vastustaja, jaettuaan etua kappaleina, ottaa tällaisen soturin, putoaa ansaan ja väistämättä häviää.”

  Lopulta noustessani autosta, hieman romahtaneena, kysyin taksinkuljettajalta, mistä hän sai kaikki nämä tiedot.

  Taksinkuljettaja hymyili Bill Murrayn surullisen hymyn ja vastasi:

  “Veljeltään, joka asuu Saksassa ja työskentelee myös taksinkuljettajana.”

  Tässä vaiheessa tajusin, että taksinkuljettajat tietävät kaiken.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   8.9.2020 17:01

   Jaa että Schröder (SPD) on Nordstream-mies kuten Pavlik Lipponenkin (SDP), -ja molemmat EU-federalisteja. Jännää, eikö olekin? Eikös muuten Putte ollut joskus (Itä)Saksassa, mutta ei kuljettanut taksia? Voi silti tuntea paikallisia taksisuhareita.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top