Mielikuvapeli kääntää Persujen-vastaista hyökkäystä persujen syyksi

”Perussuomalaiset ovat flirttailleet äärioikeiston suuntaan jo vuosia”, kirjoittaa Iltalehden politiikan ja talouden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen ymmärtämättä mistä kirjoittaa ja mikä on ns. äärioikeisto. Tarkastelemme.

Iltalehden tämänpäiväinen avaus on nähtävä osana kampanjointia, jolla pyritään kääntämään Perussuomalaisiin kohdistunut poliittinen attentaatti puolueelle julkisuushaitaksi. Lehtonen kirjoittaa pakinassaan:

(Perussuomalainen kuntapoliitikko Pekka) Kataja on kertonut suhtautuvansa erittäin jyrkästi äärioikeistolaisiin liikkeisiin, kuten esimerkiksi Kansallismielisten liittoumaan, jotka viihtyvät Jussi Halla-ahon (ps) johtaman perussuomalaisten lähettyvillä.

Pekka Kataja (ps) on siis Jämsässä heinäkuussa tapahtuneen poliittisen väkivallanteon uhri. Teosta epäillään entistä persua ja ”liittouman” jäsentä. Lehtosen mielikuvapelissä persut ovat ikäänkuin hyökänneet itseään vastaan, ja edustavat itse poliittista väkivaltaa. -Musta on käännetty valkoiseksi, tai toisinpäin. Lukijan ei kuulu huomata jippoa.

En näkisi ”liittouman” väen viihtyvän yhtään paremmin Halla-ahon kuin Katajankaan ympärillä: Perussuomalaisten Jyväskylän puoluekokous, jossa Timo Soini jätti tehtävänsä, ja kokous valitsi hänen suosikkinsa Sampo Terhon sijasta puheenjohtajaksi Jussi Halla-ahon, antoi toiveita niille henkilöille, jotka eivät Soinin aikana olleet päässeet PS:n jäseniksi. -Mutta ovi pysyi lukossa sille joukolle, joka on loistanut mm. ”liittoumassa”. Lehtonen tuokin esiin seikkoja, jotka tukevat Halla-ahon ”öyhöttäjiin” ottaman linjan oikeellisuutta, mutta ei itse osaa tehdä johtopäätöksiä.

Kuvalähde: Il 23.09.2020.

Kuvassa etualalla Jämsässä tapahtuneesta henkirikoksen yrityksestä epäilty Tero Ala-Tuuhonen, ja kuvauspaikka on ”liittouman” kesäleiri heinäkuussa 2019. Toista kuvan henkilöä en tunne, mutta IL väittää hänen liittyvän jotenkin äskettäin KKO:ssa kiellettyyn PVL:ään, mutta palaamme em. kesäleiriin.

Lehtosen löytämä kuva ei ole tietovuoto, vaan on ”liittouman” itsensä jakama ja on yhä nähtävissä sen nettisivuilla. Hetkinen: Kuva on ehdottomasti kompromenttoiva, vahingollista julkisuutta aiheuttava, mutta ne jakaa sen itse?!! -Tästä pääsemmekin avaamaan koko ”liittouman” tarkoituksen, syyt ja luonteen:

Väkivaltaisuuksiin ja niiden lavastamiseen (kuva) syyllistynyt ”liittouma” on PS-vihamielinen disinformaatio- ja kompromaatti-operaatio.

Täytyykö olla IL:n toimittaja ollakseen näkemättä tätä? Että liittouma-taustainen henkilö on epäiltynä persussuomalaisen puolueaktiivin murhan yrityksessä, putoaa nyt oikeaan koloon palikkalaudassa.  Jos ei ole jo lapsena leikkinyt palikoilla ja oppinut laittamaan oikeanmuotoisiin koloihin, sen voi oppia myöhemmälläkin iällä.

”Kansallismielisten liittoumalla” onkin pitkä historia Perussuomalaisiin kohdistuneista julkisuus- ja kompromaatti-operaatioista:

 • 11.03.2017 myöhemmin perustetun ”liittouman” ydinjengi oli järjestämässä väkivaltaista mellakkaa Helsingin Rautatientorille tuomalla agitoimaansa väkeä turvapaikanhakijoiden protestileirin sivulle, ja jättämällä agitoidut omilleen. Yritys epäonnistui. Poliisi ei muuten eristänyt mielenosoittajajoukkoja toisistaan, vaikka oli läsnä vahvoin voimin. Onnistuessaan yritys olisi antanut todisteen äärioikeiston väkivaltaisuudesta.
 • Heinäkuussa 2019 ”liittouma” järjestää paljon julkisuutta saaneen ”kansallisen ampumaleirin”, jossa tähdätään (kuva) tunnettujen suomalaisten poliitikkojen kuviin.
 • Joulukuussa 2019 ”liittouman” johto-oletettu Terhi Kiemunki tuo Tampereen kaupunginvaltuuston pikkujouluihin avecinaan kuvassa kivääriä pitelevän henkilön, ja purjehtii perussuomalaisten valtuutettujen pöytään. Päivystävä vihreä ottaa asiasta slaagin, ja media toitottaa hetken aikaa persujen äärioikeistolaisuutta.
 • Heinäkuussa 2020 ”liittoumaan” kuuluvat Tero Ala-Tuuhonen ja jyväskyläinen Teemu Torssonen ovat epäiltynä murhayrityksestä.

Provokaatioiden välillä on aikaa puolesta vuodesta vuoteen, ja niitä edeltää yleensä persujen mitatun kannatuksen nousu. On loogista päätellä, että tarkastelemme tilattuja tekemisiä.

”Liittoumalla” on toki myönteisiäkin aikaansaannoksia: Turussa 18.08.2017 tapahtuneen terrori-iskun muistotilaisuuksien järjestäminen. Tapahtuma on ollut asiallinen, hyvien tapojen mukainen, mutta ikäväkyllä joudun toteamaan senkin negatiivisen funktion. Iltalehtikin mainitsee kansanedustaja Mauri Peltokankaan käyttäneen puheenvuoron yhdessä näistä muistotilaisuuksista, -jättäen kertomatta tilaisuuden luonteen.

Peltokangas on ollut ehdottomasti hyvällä asialla: Kunnioittamassa suomalaisia terrorismin uhreja. ”Liittouman” järjestämänä tämäkin tapahtuma vääristyy. Se ei voi muodostua turkulaisia yhdistäväksi, vaan suppeaa poliittista lahkoa palvelevaksi. Gate-keeperit vielä valvovat, että mukaan pääse ketään jota näkyvyyttään mustasukkaisesti vahtiva ”liittouma” ei hyväksy.

Muistotapahtuma palvelee ”liittouman” hämäriä tarkoitusperiä myös ”hunaja-ansana” johon se houkuttelee rehellisiä poliitikkoja, -ottamaan kompromaattia päälleen. Siis tämäkin tapahtuma liittyy ”liittouman” PS-vastaiseen agendaan.

Iltalehdellä on toki oma agendansa, johon ei mahdu perussuomalaisiin kohdistuvan mielikuva-hyökkäyksen tunnistaminen. (-Mitä muuten tämänpäiväinen olikaan?)

Ääriliikkeet oikealla ja vasemmalla ovat osa monipuoluejärjestelmän siunausta tai kirousta. Negatiivinen puoli ilmiössä on eräänlaisen ääriryhmien varjomaailman muodostuminen: Politiikasta innostuneet henkilöt, yleensä nuoret, tuhlaavat aikaansa toisen laidan yhtä höynähtäneiden ”vastustamiseen”, ymmärtämättä ettei touhuamisella ole suoraa vaikutusta oikeaan politiikan tekemiseen, jossa pöydällä ovat hinnat, palkat, vuokrat ja verot.

On helppoa ja houkuttelevaa tarttua meneillään olevaan persu-vastaiseen mediaoperaatioon etsimällä syntejä Vasemmistosta. Aivan varmasti niitä siellä(kin) on, mutta onko etsijä yhtä etäällä realismista, kuin ääriryhmät itse?

Joku persu on nähty natsi-larppaajien kanssa samassa torikokouksessa. Entäs sitten? Joku muu kaivelee tähän Li Anderssonin kuulun läppärinkansi-tarran, -en toki minä.  Li:llä oli hankaluuksia viime keväällä, kun avustajajoukosta tai puoluetyöntekijöistä pongattiin väkivaltaisia kielikuvia twiiteissä käyttänyt eräs Dillinger. Samoilla viikoilla Jussi Halla-aho joutui suhtautumaan ”etnonationalisteihin” puolueen nuorisojärjestössä. Kumpaakin tapausta hoidettiin erottamalla ja sanktioimalla ihmisiä. Ikävää, mutta niin oli ilmeisesti pakko tehdä.

Poliittisen kentän laidoilla olevien puolueiden tehtävänä on ääriryhmiin erehtyneiden deradikalisointi

Reunimmaisilla puolueilla poliittisessa kentässä on demokratian kannalta erityinen vastuu: Niiden on pystyttävä rekrytoimaan nämä ääriryhmiin lipuvat, ja paimennettava heidät yhteisiin kansanvaltaisiin pelisääntöihin sitoutuvaan mainstriimiin. Nämä äärioikeistolaiset ja äärivasemmistolaiset olivat juuri siellä, missä heidän kuuluikin olla: Lähinnä sopivassa puolueessa. Deradikalisoiminen nyt vain tälläkertaa epäonnistui.

Il 23.09: Halla-aho on saattanut joskus todeta, että perussuomalaisissa ei ole sijaa ääriaineksille, mutta käytännössä asialle ei ole tunnuttu tehdyn ihan hirveästi, äärioikeistoa tutkinut Tommi Kotonen Jyväskylän yliopistosta sanoo Iltalehdelle.

Kotonen ei taida ymmärtää, miten politiikkaa tehdään? Ei puolueen tehtävä ole miellyttää tutkijoita tai hienohelmoja, vaan kasvattaa niistä ihmisistä, joita pystyy tavoittamaan, poliittisesti valveutuneita ja kansanvaltaan sitoutuneita kansalaisia.

Somessa loppuunkaluttu läppärinkansitarra-ceissi onkin rohkaiseva esimerkki: Henkilö pystyy oppimaan ja kasvamaan, -ja tulee osaksi suomalaista systeemiä. Voinemme siis unohtaa poliittisen arkeologian, ja keskittyä akuutteihin asioihin. On totta, että perussuomalaisissa on henkilöitä jotka ovat näyttäytyneet pahisten seurassa, ja toiset ovat menneet hyväuskoisesti puhumaan tilaisuuteen jonka kaikki ulottuvuudet eivät ole näkyvissä. Nämä eivät kuitenkaan ole syy keskinäiseen kivenheittosotaan, jossa ikkunoita särkyy molemmin puolin.

Toivon, että poliittiset puolueet saavat työrauhan rekrytoida oman harkintansa mukaan väkeä myös äärilaidoilta, pois sieltä epävakautta lisäävästä ääriryhmien maailmasta. Toki esimerkkejä epäonnistumista on nähty, mutta myös menestystä, josta jo kerroinkin.

Iltalehti 23.09.2020: Analyysi: Saat mitä tilaat – perussuomalaiset ovat flirttailleet äärioikeiston suuntaan jo vuosia ja nyt se on ongelma.

5 Comments

 1. puolueeton
  23.9.2020 19:15

  Puolueitten kannatuksesta tapellaan kynän kanssa. Persujen kannatus on nousussa ja sitä totuutta ei-kansallismieliset haluavat muuttaa. Kuten tutkija sanoi, perussuomalaiset ovat ainoa kansallismielinen puolue. Joka pitää suomalaisuutta arvossa, hänen on seuraavissa vaaleissa mietittävä ketä äänestää. Jos tietää Ruotsin olot, ei välttämättä tarvitse olla edes kansallismielinen valitessaan puoluetta, joka pyrkii estämään ruotsalaisen politiikan vahingot kansalle.

  Vastaa
 2. Jos Ilmulehti kirjoittaa, niin turha edes lukea
  23.9.2020 20:05

  saatikka vielä maksaa siitä. Sama sen pääsisällöltä kosmeettisesti muokattu kopio Iltasadut tms, ja muiden asiasisällöltään (jos sitä on) keskenään kopioiden hesarit jne. Samat tärkeät asiat ja todellisen tieteen saavutukset sensuroitu samoin myös aikakausilehdistä, kuten valetieteen kuvalehti, jonka ”tieteelliset” lähteet ovat aina jossain piilossa, ettei niitä saa muut kurkkia ellei viitata muihin globalistien kaappisatanistien äänitorviin.

  Vastaa
 3. Jaaha
  23.9.2020 22:14

  Yks tarinaukko ja konkari koijari horisee omiaan ja keksii milloin mitäkin syitä tapahtumalle, jonka tosiasialliset taustat ovat vain arvailujen varassa ulkopuolisille… En menisi vetämään asioista johtopäätöstä, että on ollut mitään puoluetta vastaan suunnattua hyökkäystä. Perussuomalaiset puolueena tuskin liittyvät asiaan sen enempää kuin väitetyt hyökkääjätkään.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   23.9.2020 22:44

   On samalta porukalta ainakin neljäs hyökkäys persuja vastaan. Kuin moneen peräkkäiseen sattumaan pitäis uskoa? -Jos ei päätellä mitään, vaan tehään ennuste: Heinäkuusta ½-1 vuosi, tekee että seuraava provokaation on alku-talvesta, tai viimeistään kesällä.

   Vastaa
 4. pöh
  24.9.2020 02:32

  Iltalehdet, iltasanomat, hesarit ym on naurettavia, mutta samalla vaarallisia.
  He kun väittävät olevansa puolueettomia, sitoutumattomia faktamedioita, vaikka ovat kaikkea muuta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top