Mielipide: Keskinäinen kunnioituksen puute syynä siihen, että asiat ei etene?

Allekirjoittanut on saanut ilon ja etuoikeuden seurata erilaisissa ryhmittymissä erästä jännää ilmiötä nimeltä riitaisuus/kunnioituksen puute. Tämä vaikuttaisi olevan pääsyy siihen, että asiat ei etene?

Olen nimittäin huomannut, että vaikka jossain ryhmittymässä/vähemmistössä näyttäisi päältä katsoen olevan yhtenevät agendat, niin tavoitteet jää usein saavuttamatta sisäisten riitaisuuksien vuoksi.

Vaikka esim. SETA:n ”sallitaan kaikki”-asettelusta olisi muutoin mitä mieltä tahansa, niin on se ainakin tehokasta. Ryhmittymän sisällä suvaitaan lähes mitä tahansa riemunkirjavaa erilaisuutta kaikissa sateenkaaren väreissä ja työskennellään määrätietoisesti yhteisten tavoitteiden eteen. Näkemäni perusteella tästä olisi syytä muiden ottaa mallia. Vaikuttaa nimittäin siltä, että vaikka etsisit kuinka löyhällä haravalla, ei tahdo löytyä esim.kristittyjen parista vastaavaa ryhmittymää, päinvastoin: Heillä on meneillään semmoinen noitavaino talikot vinossa ihan keskenään, että muuhun ei riitä aikaa. Jo rauhallinen rinnakkaiselo näyttää olevan ylitsepääsemätön haaste.

Sama ilmiö vaikuttaa olevan niin voimakasta myös maahanmuuttokriittisten keskuudessa, että väkisinkin tulee välillä mieleen myös heidän, kuten kristittyjen veljieni joukossakin, että onkohan nämä nyt oikeasti tosissaan? Siis jos oikeasti oltaisiin niin huolissaan esim.hallitsemattomasta maahanmuutosta, kuin annetaan ymmärtää, niin eikös silloin pyrittäisi pitämään mölyt mahassa, jotta yhteistyö muiden tahojen kanssa on mahdollista?

Käsittääkseni kun uhoaminen ja väkivalta eivät lisää muuta kuin rajoituksia ja vastustusta, niin ajattelisi heidän keskittyvän enemmän kannattajien kasvattamiseen (vaikka sitten epätodennäköisten liittolaisten voimin), jotta tulisi muutos siihen ainoaan, joka todellisuudessa voi esimerkiksi hallitsemattoman maahanmuuton muuttaa:

Politiikkaan.

Semmoisia mietteitä tälle erää. Ja jotta tämä ei nyt menisi pelkäksi SETA:n kehumiseksi, niin kritisoin heitäkin kahdesta asiasta: Toinen on se, että voisivat käyttää edes osan hanakasta vaikuttamisestaan myös vaikka näihin kaikkein huutavimpiin ongelmiin yhteiskunnassamme, kuten vanhusten kotihoidon asiat, huostaanottobisneksen (kutsutaan myös lailliseksi lapsikaupaksi) lopettamiseen, asunnottomuuteen, päihderiippuvaisten kohteluun ja mitä näitä nyt on… Niin ja toinen juttu on se, että kyllä SETA:n porukan pitäisi ymmärtää, että tällä ”sallitaan kaikki paitsi kristityt”-ideologialla tehdään tie tasaiseksi islamisaatiolle.

Ja vaikka kuinka muita kulttuureja ja uskontoja kunnioitankin, voin vakuuttaa, että esim.homoseksuaalisten yhteisö ei halua islaminuskoista Suomea. Ei todella.

-Kati Kämäräinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top