Mies kuoli omatekoisen raketin maahansyöksyssä Kaliforniassa (VIDEO)

Amerikkalainen ilmailupioneeri Daredevil ”Mad Mike” Hughes sai lauantaina (22.02.) surmansa hänen omatekoisen rakettinsa syöksyessä maahan. Hughesin tarkoitus oli päästä niin korkealle, että voi todistaa maan olevan litteä.

Hughesin lennon tavoite oli tavoittaa 5000:n jalan (1 525 metrin) korkeus, ja laskeutua turvallisesti laskuvarjon avulla. Videolla on nähtävissä, että varjo aukeaa ja tuhoutuu jo lähdössä.

San Bernardinon piirikunnan sheriffinviraston mukaan virkamiehet kutsuttiin seuraamaan raketin laukaisutapahtumaa lauantaina noin klo 14.00 paikallista aikaa (klo 22.00 GMT). Lopulta jäi paikallisen coronerin tehtäväksi todeta lentäjä kuolleeksi.

Mad Mike ja hänen avustajansa rakensivat kotitekoisen raketin takapihalleen sijoittaen siihen noin 18 000 dollaria. Raketin reaktiovoima tuli suuttimen läpi työntyvästä höyrystä.  

 

2 Comments

 1. Oma
  28.2.2020 08:18

  Niin tätähän on spekuloitu, mutta lennon tarkoitus ei ollut todistaa sitä, että maa on litteä. ”MAD” oli tosin litteän maateorian puolella, mutta nämä rakettilennot olivat ihan vaan fiiliksen hakemista yms. Eli tällä lennolla ei ole mitään tekemistä sillä, että maa olisi litteä ja litteän maan olisi saanut paremmin todistettua sillä, että lentää lentokoneella korkealle.
  Vielä linkkin space.com artikkeliin asiasta: https://www.space.com/mad-mike-fatal-homemade-rocket-launch-flat-earth-theory.html

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   28.2.2020 08:37

   Fiilistelyynkin voi kuolla?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top