Mies myi huumeita netissä 270 000:lla

Nimimerkkejä H1R0LL1NG ja Mr.Vantaa käyttänyt 1990-syntynyt mies jäi kiinni mittavasta huumekaupasta. Aineita on myyty Tor-verkon kautta, ja kaupankäynnin volyymiksi arvioidaan jopa 270 000 euroa.

Rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2015 – 2018, Helsingissä ja Vantaalla. Miestä epäillään seitsemästä törkeästä huumerikoksesta. Epäilty on helsinkiläinen. Kauppaa on käyty subutexista, amfetamiinista ja LSD:stä, ja huumaavista lääkkeistä. Myyntikanavana tekijä on käyttänyt Silkkitie-sivustoa, ja maksuksi on hyväksytty bitcoinit. Huumeensa tekijä on myös hankkinut nettiyhteyksien kautta, että varsinainen virtuaali.

Epäillyn luona asuneet ulkomaalaiset ovat lisäksi lisäksi korvanneet majoittamisensa huumaavilla lääkkeillä: Rivotril-tabletteja on käytetty vuokranmaksuun useita tuhansia kappaleita. Tekijä on myös itse maksanut apulaisilleen huumeilla. Apua hän on tarvinnut postittamiseen, paketoimiseen ja nettiasioiden hoitelemiseen. Tutkintovankeudessa hän oli kesäkuusta 2018 lokakuun puoleenväliin.

Asia on nyt päätekijän osalta syyteharkinnassa, asiakkaiden kohdalla tutkinta jatkuu huumerikos-epäilyjen osalta.

1 Comment

 1. Nikander. Uolevi Nikander.
  22.3.2019 16:59

  Ei pidä kaapata logistiikkaketjusta liian isoa palaa itselle. Pitää verkostoitua. ”Maailmalla” huumeen välitys on pilkottu hyvin pieniin erillisiin osiin. Niin pieniin,
  — että kunkin eri tekijän suorittama yksittäinen teko ei itsessään ole rikos,
  — että välitys­ketjussa yhden lenkin pettäminen ei kenellekään toiselle ole kovin suuri vahinko vaan tuo petollinen toimija aiheuttaa lopulta itselleen suurimman vahingon menettäessään tulo­lähteen.

  Esi­merkkinä ketjun yhden osan toiminnasta olkoon vaikkapa huumeen annos­pakettien piilottaminen julkisessa ympäristössä ja kaikkien saatavilla oleviin paikkoihin. Sen jälkeen sitten myydään tietoa siitä, mitä puita halaamalla saa Saturnuksen siunauksen elämälleen, Marsin antama siunaus maksaakin jo paljon enemmän.

  Samalla peri­aatteella toimii pakolaisten sala­kuljettaminen. Onhan siinäkin kyse logistiikasta, kauppa­tavaran siirtelystä paikasta toiseen. Sala­kuljetuksen logistiikasta on myös julkisia kertomuksia tuomio­istuinten pöytä­kirjoissa.
  — Tullakseen siirtoketjun hyvä­palkkaiseksi toimijaksi on vain ostettava itselleen yksi pieni tehtävä. Kun tehtävä on ensin ostettu, vasikoiminen poliisille aiheuttaa vain harmia itselleen: rahat menevät ja päälle saa syytteen ihmis­sala­kuljetuksesta.

  Kaikenlaiset hörhöt ne ryhtyvätkin tuohon hommaan!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top