Mies uhkasi räjäyttää kilon dynamiittia poliisiaseman pihalla

Keskisuomalainen mies ilmoitti perjantaina 16.04.2021 kello 22.55 hätäkeskukseen, että hänellä on autossaan dynamiittia ja hän on matkalla Jyväskylän poliisiaseman pihaan tarkoituksenaan räjäyttää ne.

Poliisi sai paikannettua miehen ajoneuvon nopeasti. Hänet tavoitettiin Keuruuntieltä Ruokkeen ja Killerin liittymien väliltä. Mies ei tehnyt kiinniottotilanteessa poliisille vastarintaa vaan oli yhteistyöhalukas.

Miehen autosta löytyi useita dynamiittipötköjä, joihin osaan oli kiinnitetty nallit. Dynamiittia löytyi yhteensä noin kilo.

Poliisi eristi alueen auton ympärillä ja sulki Keuruuntien liikenteeltä. Poliisi joutui myös pysäyttämään junaliikenteen alueella useaksi tunniksi. Paikalle kutsuttiin räjähteisiin erikoistunut ryhmä, joka aloitti räjähteiden vaarattomaksi tekemisen kello viiden aikaan aamulla. Noin aamuseitsemältä räjähteet oli saatu vaarattomaksi. Poliisi avasi liikenteen kello 7.30.

Epäilty saatiin nopeasti kiinni ja tilanne saatiin purettua erinomaisen poliisiyhteistyön ansiosta. Tutkinta jatkuu lauantain aikana kotietsinnällä ja kuulusteluilla. Miestä epäillään tällä hetkellä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta sekä räjähderikoksesta. Tekoon ei toistaiseksi epäillä liittyvän miehen lisäksi muita henkilöitä, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

1 Comment

  1. juha II
    17.4.2021 16:47

    YLE: ”Äääääääärrrrrrrrioikeisto!!!”

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top