Mihin ajankohtaan työllisyystavoitetta verrataan: -Onko yli 60 tuhatta uutta työpaikkaa taas uusi ”vappusatanen”?

Hallituksen tiedotustilaisuudessa tiistaina (02.06.) kuulimme valtionvarainministeri Katri Kulmunilta mm. tavoitteista uusien työpaikkojen luomisessa:

”Ensimmäisenä tuikitärkeänä toimena sovimme, että hallitus asettaa budjettiriihessä työllisyystavoitteen, joka on suurempi, kuin nykyinen 60 tuhatta. Uusien työpaikkojen luominen on entistäkin tärkeämpää koronan jälkeisessä ajassa.” (20:30 alkaen videolla)

Hallitusohjelman erilaisten kunnianhimoisten tavoitteiden joukossa ehkä hieman kalpenee tämä 60 000 lisätyöpaikkaa, joka otettiin maaliviivaksi hallitusneuvotteluissa, Antti Rinteen regiimia perustettaessa. Silloin jokainen ymmärsi, että lisätyöpaikkoja tavoitellaan sillä hetkellä olemassaolevien päälle. Toukokuussa 2020 kaikki on toisin.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson toteaa videolla (37:50 eteenpäin):

”Siksi hallitus tuleekin asettamaan budjettiriihessä uuden työllisyystavoitteen, joka on suurempi kuin 60 000 uutta päätösperusteista työpaikkaa.”

Tämän jälkeen Henriksson puhui tutkimuksesta ja innovaatioista.

Jos rinnastammekin mahdollisia työllistämissaavutuksia esm. meneillään olevaan toukokuuhun, -lomautusten ollessa vielä koronasulkujen jättämässä tilassa, hallitusohjelmaan kirjattua tavoitetta korkeampikin alkaa näyttää mahdolliselta. Temppu ei ole siinä, mitä lupaa, vaan mihin vertaa.

Valtioneuvoston videolähetys 02.06.2020.

Videointi: Valtioneuvosto.

Soutamisesta ja huopaamisesta, ja oikeammassaolemisesta kertoo myös Elokuu-yhtye.

3 Comments

 1. Lissu
  4.6.2020 00:30

  Demarit on tuohon kikkailuun syyllistyny ennenkin. Tais olla 90 luvun lamalla, tai jopa aiemmin. Esittivät ”toimivia” toimia, kun ensin kyykytettiin kansa polvilleen ja kerättiin hillot omille.

  Vastaa
 2. Edes joskus realismia
  4.6.2020 10:00

  Kunhan edes yksi hallituksemme olisi rehellinen ja asettaisi tavoitteen siihen että ilman valtion tukia ei yhtään työpaikkaa menetettäisi sen kaudella. Siinä olisi tavoitetta kerrakseen.

  Nytkin Kiinalaista laivateollisuutta tuetaan sellaisilla summilla että olisi halvempaa maksaa ne kavereille kotiin työttömyyskorvauksina. Ja aina niistä joku jotain tuottavaa keksii, Mutta ei.

  No, me olemme maksaneet kalliisti tästä näytelmästä jossa meillä on eturivin paikat. Joten, nautitaan nyt siitä koko rahan edestä.

  Vastaa
 3. Amatöörien, petturien Suomen suurtuho 2020
  4.6.2020 14:43

  Hallitus yrittää hypätä suoraan vastuunsa yli – ehei – ei se niin mene. Katsomme ensin taaksepäin ihan rauhassa ja pikkutarkasti tapahtumat ensin 2020 koronaharha ja sitten taaksepäin. Terveiden karanteenin työttömät ja konkurssit ovat hallituksen aiheuttamia. On aika alkaa takavarikoida heidän omaisuuttaan ja tulojaan. Pravdan sisällöstä vastaavat mukana. Pelkkää Suomen tuhoa aikaansaaneet amatööri-maanpetturi-yhdistelmät on syytä pitää erossa työllisyydestä ja verovaroista. Miksi? vain negatiivisia tuloksia todistuksessa ja numerot suuria.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top