Mika Niikko eroaa

Eduskunnan ulkoasiain valiokunnan puheenjohtaja Mika Niikko eroaa tehtävästään valiokunnan seuraavassa kokouksessa.

Kansanedustaja Mika Niikko (PS) kirjoittaa tänään facebookissa:

”Myönnän avoimesti, että tänä aamuna julkaisemani twiitti oli huolimattomasti muotoiltu. On itsestään selvää, että puolustan Ukrainan suvereniteettia ja Suomen ulkopoliittista linjaa. Jokaisella maalla on itsenäinen oikeus päättää, hakeeko NATO-jäsenyyttä vai ei.

Pohjimmainen huoleni on, onnistutaanko täysimittainen sota välttämään diplomatialla. Huolimattoman twiittini vuoksi eroan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä huomisen valiokunnan kokouksen yhteydessä ja jätän paikan eduskuntaryhmämme täytettäväksi.

(Kuva: Eduskunta/Mika Niikko)

3 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  8.2.2022 21:22

  Puheenjohtajuuden jättäminen valiokunnassa oli Mika Niikolta vastuullinen ja rohkea teko. Kunnioituksemme!

  Vastaa
  1. Pah
   8.2.2022 23:40

   Rauhaa ja sopua hakevien ja hieman nolojen mielipiteiden esitykset olivat Mika Niikolta erityisen vastuullinen ja rohkea teko. Ehkä nolo mutta sitäkin vastuullisempi.

   Mies pääsi julkisesti teilattujen mielipiteidensä kanssa laakista historiaan vastuunsa tuntevien suurten valtiomiesten Paasikiven ja Kekkonen seuraan. Pienille kansakunnille sopuisat suhteet suuriin naapureihin ja tosi-asioiden tunnustaminen on kuitenkin edelleen kaiken viisauden alku ja juuri. Pienen velkaisen maan olemassa-olon suoranainen edellytys.

   Konservatiivinen politiikka (vallitsevien olojen säilyttämistä kannattava, uudistuksia vierova, vanhoillinen) sotaa kammoksuva linja joutui tälläkertää valitettavasti väistymään Natoa ja sotakiimaa potevien nuorten punavihreitä ajatuksia kannattavien rämäpääpolitiikkojen moitteiden säestämänä.

   No. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Odotellaan vaan miten tässä vielä käy ja löytyykö sille terveelle itsesuojeluvaistolle vielä kysyntää. Pahaa pelkään että vastaavia varovaisesti suuriin linjamuutoksiin suhtautuvia Niikon kaltaisia politiikkoja tulee vielä kova ikävä. Tuntuu pelottavalta ajatellla mihin sotasotkuihin nämä rämäpää-idiootit ovat nuoriamme vielä viemässä.

   Vastaa
   1. Puolueeton
    9.2.2022 10:58

    Putkahti mieleen, mitä jos Venäjä ostaa Suomen velat globalistien pankeilta. Silloin Venäjä voi esittää vaatimuksiaan Suomelle. Joudumme jälleen ikään kuin sotakorvauksiin.
    Siitä ei ehkä olisi haittaa, vaan hallitus vaihtuisi ja saataisiin hallitus, joka panisi suomaliset töihin ja alkasi taas hyvä nousukausi kuin alkoi 1950 luvlla. Kaameat sotavelat oli maksettu 1972 mennessä ja maassa voitin erinomaisesti. Oikeastaan nyt kärsitään niistä ajoista, kun sen ajan rikkauden johdosta olemme EU-ssa nettomaksaja. Vaikka todellisuudessa kuulumme EUn köyhimpiin maihin kolmea kaupunkiseutua lukuunottamatta. https://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/Kokeelliset_tilastot/Kokeelliset_tilastot__vamuu_koke/koeti_vamuu_pxt_12ng.px/chart/chartViewLine/

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top