Mikä unohtui kouluja avattaessa?

Otsikkokuvaan on upotettu näkymä Hashelomin koulusta, läheltä Jerusalemia. Oppilailla on jotain mitä Suomen koululaisilta puuttuu? Kuva on päivätty 17.05. ja sen julkaisi paikallinen sanomalehti. Sunnuntaina miljoona israelilaista koululaista palasi luokkahuoneisiin kahden kuukauden tauon jälkeen, mutta koulut sopeutuvat nyt uuteen normaaliin.

”Uuteen normaalin” sopeutumiseksi – COVID-19-tartuntojen ja kuolleisuusasteen jatkuvan laskiessa – taudin toisen puhkeamisen mahdollisuuden ohella – kaikkien luokalla 4 olevien ja sitä vanhempien oppilaiden on käytettävä kirurgisia naamioita koko koulupäivän ajan. Lisäksi kaikki luokkahuoneen ikkunat pysyvät auki; oppituntien väliset tauot porrastetaan; ja ulkoilussa vuorotellaan. Lounastauon aikana oppilaiden on noudatettava kahden metrin sosiaalista etäisyyttä koskevaa asetusta.

Varotoimista huolimatta vahinkoja on jo päässyt tapahtumaan: Kaksi henkilökuntaan kuuluvaa on sairastunut ja 35 oppilasta on kotikaranteenissa Rehovotissa, siis vuorokauden kuluessa koulujen avaamisesta.  Maalaisjärjellä tämä olikin odotettavissa, monista suojatoimista ja määräyksistä huolimatta.

Samaan aikaan Suomessa olemme aivan samanlaisten uutisten edessä, mutta ilman suojatoimia? Miten tämä on mahdollista?

Jossain muualla on sentään yritetty: Suojamaskit ovat pakollisia ja oppilaille jaetaan käsidesiä. Suomessa joku Salminen sanoo, ettei lapsiin tartu, vai miten se meni? Media tullee maalittamaan opetusministeriä, kuten mekin juuri nyt teemme. Saadaksemme suhteellisuudentajua, tarkastelemme ilmiötä huoltovarmuus- taudit- kotimainen rokotetuotanto vähän pidemmältä jaksolta.

Jossakin vaiheessa alkoi tippumaan uutisia, tyyliin että Suomen vilja-varmuusvarastointi ajetaan alas, kotimainen rokotetuotanto lopetetaan, ja sairaanhoitohenkilöstön määrä minimoidaan jopa alle laitosten vähimmäistarpeen. Lyhyesti: Vuosikymmenien aikana rakennettu Suomen valtion ja yhteiskunnan kriisinsietokyky ajettiin alas lyhyessä ajassa. Hallituksia tuli ja meni, mutta meininki pysyi samana. Myöskin terveysbyrokraattien ja kansainvälisten mm. rokotteita markkinoille tuovien lääkejättien verkostoitumiset mainittiin mediassa.

Suomessa on tapahtunut jotakin 2000-luvun aikana, eikä se ole ”hevostyttöjen” tekosia. Sopivia syyllisiksi he toki ovat,  ainakin pistävät silmään ja täyttävät tarkoituksen oikein hyvin. Kunhan tartunnat taas ampaisevat nousuun, voimmekin asettaa toivomme kasvottoman lääkekonsernin kokeelliseen rokotteeseen, jota ennen suomalaisia on testattu jo apinoilla.

Päivitys 19.05: Opetusministeri Li Andersson on eilen iltapäivällä kertonut ”suhtautuvansa avoimesti” terveysviranomaisten mahdollisiin suosituksiin kasvosuojien käyttämiseen kouluissa.

2 Comments

 1. Parempi maski katukäyttöön
  18.5.2020 17:35

  Maskit ovat lääketieteellisesti turhia, mutta haitallisia. Niiden tarkoitus on psyykkinen – pitää arat ja heikkoälyiset turhassa paniikissa. Maskit aiheuttavat hapenpuutosoireita, tartuntaa ne eivät estä. Uloshengityksessä CO2 ei poistu kunnolla ja myrkytkin mikrobeineen jäävät maskin sisäpuolelle. Sotilaat ja Trump eivät käytä maskeja, mutta kommarit käyttävät. Jotkut pelkurit saattavat kokea maskin antavan psyykkistä suojan tuntua, vaikkei se fyysistä suojaa annakaan. Maskia tarvitaan leikkauksessa estämään leikkaavien hien ja muiden kasvoneisteiden putoaminen potilaan avohaavaan. Muuten maskeista hyötyy vain maskibusiness. Tässä on hyvä maski sananvapautta, ihmisoikeuksia ja yksilönvapautta kaipaavile: https://pixabay.com/photos/face-mask-v-for-vendetta-anonymous-1478255/

  Vastaa
 2. Mediaharjautus
  18.5.2020 18:28

  Typerää teatteria. Jo vanhoissa ROKOTTEISSA on tietämättömiin, lapsellisen hyväuskoisiin ihmisiin pumpattu lukuisia erilaisia viruksia ja abortoitujen sikiöiden ja eläinten soluja. Koska bioase covid-1984 on monesta muusta vaarallisesta viruksesta (HIV, Ebola,..) koostettu palapeli, saattaa covid-1984 aktivoida jonkun muun kehossa olevan viruksen. Se tauti ei ole se sama covid-1984 tai sen uusiutuminen. Tieteen amatööri voi luulla viruksen tarttuvan vain suun/nenän kautta – se luulo maskin suojauksesta. Kankaat ja N95 maskit naamalla eivät blokkaa yhtään virusta. 500 nanometrin virus mahtuu niistä kuin kärpänen avoimesta ovesta. Happi on virusten, bakteerien ja sienten vihollinen, kun taas maskin aiheuttama happivajaus on niiden ystävä ja turva. Mm. Hydroxychloroquine HCL hapettaa elimistön ja happirikkaassa elimistössä virukset, bakteerit ja sienet tuhoutuvat itsestään. Ottakaa vaan taas uusi tai vanha rokote, jos haluatte sairastua ja kuolla nopeammin. Oletteko huomanneet ko. maan pääministerin vaihtuneen, yhdennäköisyyttä on liekö sukua vai plastiikkakirurgiaa?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top