Mikael Jungner kysyy: Kannattaako hallituskumppani-vaihtoehtoja sulkea pois jo ennen vaaleja?

Sosialidemokraattisen taustan omaava mielipidevaikuttaja Mikael Jungner on huolissaan vaalien jälkeisestä hallituspohjasta: Miten saadaan koalitio kasaan, jos kaikki dissaavat toisensa jo ennenkuin päästään neuvottelupöytään?

Demarit ei halua hallitukseen Kokoomuksen kanssa ja sama toisinpäin. Persut ei halua vihreiden kanssa eikä kukaan persujen kanssa. Kiva tietää, mutta ehkä ei hirveästi kannata sulkea hallitusvaihtoehtoja pois ennen vaaleja? Ihmiset nyt vaan on eri mieltä. Ei se synti ole.

Ei politiikassa voida olla kuin kakarat, -tai paremmalla rinnastuksella: Ruotsalaiset. Toki Kekkosen aikana selvittiin hallituspula-tilanteistakin, mutta silloin olikin olemassa vahva johtajuus parlamentin ulkopuolelta käsin. Nykyiset presidentin valtaoikeudet eivät siihen riitä, -jos rahkeetkaan.

2 Comments

 1. Juuso
  26.2.2019 18:35

  Junkerilta tulee harvoin mitään fiksua ulos suustaan. Eikä tämä ole poikkeus.

  Kaikki tajuavat mistä on kyse. Älä sinä vaivaudu tuota äänestämään, se ei saa voittaa, koska se ei saa jatkossa kumppaneita. Se toinen ei myös saa olla suurin ja valita kumppaneitaan, koska me poissuljemme yhteistyön. PS.ää kohdellaan juuri näin. Halutaan ihmisten ajattelevan, että ei kannata heitä äänestää.

  Ainut edes suht. iso puolue joka jotain muutosta voisi yrittää saada aikaan.
  Tosin aito muutos tulee vain, jos jokin isänmaallinen pienpuolue tulisikin suurimmaksi ja vanhat isot jäisi oppositioon.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.2.2019 19:25

   Tää on ensimmäinen julkinen avaus siihen suuntaan, että persujen dissaamisessa ei ole sillai järkeä. Muitahan ei ole #syrjitty: ”Me ei leikitä ton kanssa…” Jungner on oikeassa siinä, että käsien sitominen jo ennen hallitusneuvotteluja vie neuvottelijalta kortteja kädestä: Sillä voi suostutella mahd. hallituskumppania, että ”kysyn persuilta jos et tähän suostu…”, Viisas neuvottelija pitää kaikki kortit käytössään.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top