Mikko Kärnä: Airistolla jahdattu sukellusvenettä.

Keskustan varakansanedustaja Mikkö Kärnä, kapteeni evp, kertoi tänään medialle, että puolustusvoimien sisältä saadun tiedon mukaan lomakiinteistöyhtiö Airiston Helmeen kohdistuneen talousrikostutkinnan yhteydessä on etsitty myös vierasta sukellusvenettä Turun saaristosta.

Asian kertoi KSML tänään 23.09. klo. 14:57.

Kärnä kertoi lehdelle saaneensa tietoja puolustusvoimien sisältä, ja että tiettyä kalustoa, mm. etsintälentokonetta, ei tilata paikalle ellei ole meneillään sukellusveneen etsintä merialueella. Kärnä kertoi myös käsityksenään, että tutkitun yhtiön taustahenkilöt ovat tiiviisti sidoksissa Venäjän turvallisuuspalveluun FSB:hen.

Median mukaan presidenti Sauli Niinistöä ja pääministeri Juha Sipilää on informoitu Airiston Helmi Oyj:iin liittyvästä tutkinnasta, mikä on tavatonta jos KRP:n antama tieto vain talousrikoksista pitää paikkansa.

Etsinnän kohde on voinut olla pienoissukellusvene (värikuvassa taustalla) tai Venäjän uudempaan Itämerelle sopivaan kalustoon kuuluva Lada-luokan (kaavio) hyökkäyssukellusvene?

KRP: antaman tiedon mukaan suurratsiassa etsitään nimeämättömän suomalaisyhtiön kadonneita kuitteja, Puolustusvoimien lähde on kertonut ex-kansanedustajalle muuta.

Voihan siellä merenpohjassa olla vaikka vanha Lada? 

Päivitys 17:52: Puolustusministeri Jussi Niinistön avustaja Petteri Leino ilmoittaa, etteivät he vahvista Mikko Kärnän lausuntoa.

Venäläisen sukellusveneen karilleajosta Karlskronan sisäsaaristossa kertoi Blekinge Läns Tidning 27.10.2017,
Airiston sukellusvene-jahdista KSML 23.09.2018.

6 Comments

 1. Nestori Lundahl
  23.9.2018 15:11

  Taitaa olla sama sukellusvene jonka minä näin kesällä paikassa 60.14258,24.98959

  Vastaa
 2. Puolueeton
  23.9.2018 16:44

  Natointoilijat levittänevät huhuja.
  Miten sukellusvene pääsisi huomaamatta Airistolle ja turvallisesti takaisin? Jos näin olisi puolustusvoimat ja rajavartiolaitos eivät olisi ajan tasalla. Tunnustaisivat jopa virheensä, jos sellaista nyt Airistolla etsittäisiin.

  Vastaa
  1. Juhani
   23.9.2018 17:54

   ”Miten sukellusvene pääsisi huomaamatta Airistolle ja turvallisesti takaisin?”
   Jos ne laivareitit on auttanut!?
   Vaikea muodostaa vielä asiasta kokonaiskuvaa.

   Vastaa
  2. Pekka Kemppainen
   23.9.2018 19:23

   Mikko Kärnä kertoi siis että siellä on ollut hänen saamansa tiedon mukaan paikalla etsintäkalusto, so. lentokone yms., eli #etsittiin. Ei ole sellaista tietoa, että olisi löydetty.

   Vastaa
 3. Jorma Turunen
  25.9.2018 05:37

  Venäjän turvallisuuspalveluun kuuluvia miehiä on ollut Airistolla? Missäs Suomen turvallisuuspalvelu on ollut silloin? Kuulostaa uskomattomalta!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.9.2018 12:52

   Josko Suomessa priorisoidaan tärkeimmäksi hakea #vihaviestejä somesta? Kuullemma paha sana on jossain sanottu, ei vielä löytynyt missä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top