Mikko Kärnä sanoo: Professori Tuomas Ojanen kelvoton perustuslakivaliokunnan asiantuntijaksi

Keskustan kansanedustajan Mikko Kärnän mukaan perustuslakivaliokunnan ei pidä käyttää professori Tuomas Ojasta toistaiseksi asiantuntijana valiokunnan kuulemisissa. 

(Kuva: Arkistokuva Mikko Kärnä 20.10.)

Valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen on tehnyt Mikko Kärnää (keskusta) koskevan rikosilmoituksen. Ilmoitus on nyt edennyt syytteeksi asti. Kärnä oli julkisesti epäillyt Ojasen olleen mukana tekemässä Vihreiden vastalausetta ulkoministeri Pekka Haavistoa koskeneessa asiassa.

”Ojanen ei voi toistaiseksi toimia perustuslakivaliokunnan asiantuntijana”

”Katson, että Ojanen ei voi toistaiseksi toimia perustuslakivaliokunnan asiantuntijana. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että julkisessa virassa toimivan ja politiikkaan vahvasti kantaa ottavan Ojasen toimintaa tai motiiveja ei voi Ojasen tai syyttäjän mukaan kyseenalaistaa ilman syytettä (kyseenalaistajaa kohtaan). Tällainen rajoittaa merkittävällä tavalla kansanedustajan perustuslaillista oikeutta käydä yhteiskunnallista keskustelua. Aion käydä tämän oikeusprosessin läpi loppuun saakka ja pidän saamaani syytettä absurdina”, kirjoittaa Mikko Kärnä. ”Muuta kommentoitavaa asiaan minulle ei tässä vaiheessa ole.”

Kärnä kertoo lähettäneensä tänään asiasta viestin eduskunnan puhemiehelle ja perustuslakivaliokunnan puheenjohtajalle. Edustaja Kärnä on itse perustuslakivaliokunnan varajäsen.

 • Lähde: Mikko Käenän tiedote 03.11. 2021.

3 Comments

 1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  3.11.2021 21:14

  Nokkiiko korppi korpin silmää? Olen ymmälläni ….

  Vastaa
 2. pöh
  3.11.2021 21:39

  Vaikea sanoa kummasta on enemmän haittaaSuomelle, kepusta vai vihreistä?

  Vastaa
 3. juha II
  4.11.2021 00:04

  Tämä mies, joka ei ole vielä edustaja -taaperruksensa aikana ollut kertaakaan puheilleen ja ne puheet ja välihuudot eduskunnassa, joita hen on jaellut. Ovat papukaija luokkaa olevia hokemia ja puhkikuluneita vakio juttuja, joita herjoiksi sanotaan poliittisille vastustajille.

  Muistaakseni tämä parlamentaarikko on läheyellyt ……. Sääli ettei niihin kaiketi enää saa sellaista ”pähkinää purtavaksi” kuin matopeli.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top