Milla Arosen kuolema tuottamuksellinen, tekijälle 2 vuotta 8 kuukautta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Milla Arosen kuoleman aiheuttaneen mieshenkilön kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä kuolemantuottamuksesta ja muista rikoksista.

Syyttäjän hakema syyte murhasta siis kaatui käräjäoikeudessa. Vaihtoehtoisena tuomiona syyttäjän hakema törkeä kuolemantuottamus jäi siis käräjäoikeuden ratkaisuksi.

Syyttäjä ei haasteessaan hakenut vaihtoehtoisena tuomiota taposta, jonka minimirangaistus olisi ollut 8 vuotta vankeutta.

Rikoslaki 1 § (21.4.1995/578) Tappo: Joka tappaa toisen, on tuomittava taposta vankeuteen määräajaksi, vähintään kahdeksaksi vuodeksi.

Näinollen tuomio annettiin seuraavista rikoksista:

 • Törkeä pahoinpitely,
 • törkeä kuolemantuottamus,
 • törkeä petoksen yritys,
 • maksuvälinepetos,
 • hautarauhan rikkominen.

Tekijä vapautettiin istunnon jälkeen. Hän on istunut tutkintavankeudessa 9 kuukautta. Käräjäoikeus perustelee vapauttamista:

Vastaaja on ollut tutkintavankeudessa vapautensa menettäneenä lähes
yhdeksän kuukauden ajan. Vaikka vastaajalle tuomittu rangaistus on yli kaksi vuotta vankeutta, käräjäoikeus katsoo, että syyksilukemiseen nähden hänen vangitsemistaan asian käsittelyn tässä vaiheessa on pidettävä kohtuuttomana hänen vankeinhoidollinen ensikertalaisuutensa huomioon ottaen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

1 Comment

 1. Oikeuslaitoksen puhdistukselle heräsi tarve
  11.6.2020 20:59

  Ahaa, heti vapaaksi ja murhasta saa linnassa pyörähdyksen. Tuoretta tuttua vielä toistaiseksi demarijohtoisista osavaltioista. Kaiken katutasossa särkevät ja kaupat tyhjiksi putsaavat eri kaupungista / osavaltiosta palkatut ja rahdatut termiitit saavat työrauhan. Muodon vuoksi pidätettävätkin Tuomari päästää seuravaaksi päiväksi jatkamaan. Näin toimii globaalia kommunistista diktatuuria muille tavoitteleva, joka luulee finaalissa kuuluvansa lain yläpuoliseen elittiin, mutta putoaa välierissä itsensä tarpeettomaksi tehneenä. Paitsi että päätyy ennen välieriä sotaoikeuteen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top