Ministeri Emma Kari kertoo ilmastotoimista (SUORA 14:30)

Hallitus on tehnyt päätökset taakanjakosektorin ilmastotoimien vahvistamisesta. Ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari kertoo ilmastotoimien kokonaisuudesta tiedotustilaisuudessa.

(Kuva: Eduskunta)

Ministeri Kari avasi mainitsemalla Suomen huoltovarmuuden, mutta jatkoi hiilineutraalius-tavoitteesta vuoteen 2035. Hiilineutraali hyvinvointivaltio tuli mainituksi. Ilmastolaki 2 on tulossa, kertoi ministeri.

Tilanteisiin, joissa polttoaineiden hinnat nousevat voimakkaasti, on tulossa tukimalli. Sähköautojen latausinfraa vahvistetaan. Ministeri mainitsi myös monta muuta realistista juttua.

Biokaasu-ohjelma sai ministeriltä huomiota. 5.7 megatonnin päästövähennys vuoteen 2035 mennessä mainittiin.

Median kysymyksissä IS kysyi jakeluvelvoitteesta: On vaadittu sekä nostamista että laskemista. Ministeri vastasi, että aiemmin linjatut toimet ovat yhä osa suunnitelmaa. Ollaan edelleen tiellä kohti hiilineutraalia Suomea. Jakeluvelvoite siis tarkoittaa biopolttoaineen lisäämistä moottoripolttoaineisiin, millä on polttoaineen pumppuhintaa nostava vaikutus. Tämä näkökulma ei näytä olleen ministerillä mielessä.

IL kysyi mm. jakeluvelvoitteen nostamisesta 30%:sta 35:een. Ministerin mukaan liikenteen puolella on nojattu EU:n politiikkaan, ym. HS kysyi, onko poliittinen sopimus olemassa, ministerin mukaan hallituksessa on yhteisymmärrys tulevista toimista. ”Hallituksen vahva sitoutuminen” mainittiin.

Päästökaupalla ei olisi mitään merkitystä pumppuhintoihin

Yle kysyi Venäjän tilanteen vaikutuksista hakkuisiin. Aikaisemmin tehdyt linjaukset ovat voimassa, totesi ministeri. STT kysyi kansallisesta liikenteen päästökaupasta: Onko laskelmia liikenteen kulujen noususta? -Ei nouse mitenkään, vastasi ministeri. ”Päästökaupalla ei olisi mitään merkitystä pumppuhintoihin”, sanoi ministeri.

Yle kysyi latausinfrasta ja Ukrainan tilanteen vaikutuksista. Ministeri vastasi puhumalla hallituksen sitoutumisesta. Tällä hetkellä fossiilisesta irtautuminen on myös kansallinen turvallisuuskysymys, sanoi ministeri viitaten Venäjään ja Ukrainaan. Infra-kysymykseen vastasi ympäristöministeriön virkamies. Julkinen tuki mainittiin.

IL kysyi ydinvoimasta ja Fennovoimasta. Voidaanko Suomeen rakentaa Rosatomin ydinvoimala? Ministeri Lintilä on jo todennut, ettei hän tule esittelemään asiaa hallitukselle, sanoi ministeri.

Maatalouden kustannuksia ei ole pystytty laskemaan

Ilmastolaki 2:sta tulee kunnille uusia velvoitteita, jotka hoidetaan. Maatalouden kohdalla tavoitteet ovat selvät, mutta kustannuksia ei ole pystytty laskemaan vastasi ministerin puolesta virkamies. Valtio tulee rahoittamaan kuntia. HS kysyi vielä maatalouden tuista. Ministeri kertoi, että hallituksen selkeä linjaus on ettei maatalouteen tuoda lisäkustannuksia, ja jos tuodaan ne kompensoidaan. ”Maataloudelle luodaan uusia tulonlähteitä”, täsmensi ministeri.


Videolähetys: Valtioneuvosto. Tallenne näkyy tilaisuuden  jälkeen.

7 Comments

 1. Muhamed
  18.3.2022 15:31

  🤯 Mistä ****sta näitä ****päitä sikiää? Näkee jo naamasta ettei tiedä mitään mistään, oikein sattuu kun kuvan näkee.

  Vastaa
 2. Ei hyvältä näytä
  18.3.2022 15:36

  Mutta Suomi konkurssissa ennen vuotta 2030.

  Vastaa
 3. Aivot omistava
  18.3.2022 16:18

  Ei voi tajuta miten tuollaiset johtaa tätä maata, on kyllä sairasta.
  Oikeassa maailmassa, kuten viron hallitus taannoin sanoi suomen vastaavasta, että täällä koko hallituksen jäsenistön pitäsi istua vankilassa, sillä jos olisivat virossa, siellä nuo rikolliset olisi.

  Vastaa
 4. on se hullu
  18.3.2022 16:41

  Emma Karin paikka on … eikä päättämässä muiden ihmisten puolesta asioista.

  Vastaa
 5. Afold Retlih
  18.3.2022 16:49

  Kaikki vihreät eduskunnasta, voi jumalauta mitä maa päällään kantaa.

  Vastaa
 6. Obelix
  18.3.2022 17:12

  Siis maatalouden kohdalla tavoitteet ovat niinkuin vesiselvät vai? Vaikka toisaalla kustannuksia ei ole pystytty laskemaan, vastasi ministerin puolesta virkamies?…. Maataloudelle luodaan uusia tulonlähteitä, täsmensi puolestaan ministeri – kaikki tyynni, ihmeellisen mitään sanomattomia täsmennyksiä?

  Maksaako Suomen Valtio ihan oikeasti palkkaa/palkkioita ao. ministerille ja virkamiehelle siitä, ettei kumpikaan heistä ole tehtäviensä tasalla siltä osin, ettei heille näytä olevan hönkäyksen pöläyksen vertaa tietoa siitä, miten heidän suunnitelmansa tulevat vaikuttamaan suunnitelmiensa kohteina oleviin ihmisiin? Näiden tyyppien tyyli on yhtä julman piittaamaton ihmisiä kohtaan, taloudellisessa mielessä, kuin ovat Venäjän mattopommitukset siviilikohteisiin Ukrainassa!

  Ei hyvää päivää sano, ainoa mitä tälläiset vihreät kahelit luovat virkamiehineen = KAAOS!

  Vastaa
 7. Markku Nykänen
  18.3.2022 23:18

  Kiitos Karille. Eihän me todellisuudessa tarvita tämmöistä paskavalitiota, jossa sokea taluttaa sokeaa ja kuurot kuuntelevat mykkiä. Kari voisi kysellä joko faijansa on päässyt linnasta! Hyvä että voidaan liittyä vaikka mihin muuhun…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top