Ministerin käsikirja 2019 on juuri julkaistu

Valtioneuvoston kanslia on tänään julkaissut uudistetun Ministerin käsikirjan, joka tarjoaa kattavan tietopaketin valtioneuvoston toiminnasta.

Se on ensisijaisesti tarkoitettu työn tueksi ja avuksi tulevan hallituksen ministereille ja heidän avustajilleen, mutta siinä on paljon tietoa valtioneuvoston toiminnasta ja käytännöistä myös muille kiinnostuneille.

Ministerin käsikirjaan on koottu tietoa valtioneuvoston organisaatiosta ja sen toiminnasta. Kirjassa kerrotaan valtioneuvoston jäsenen roolista valtioneuvoston jäsenenä sekä ministerin osallistumisesta asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon samoin kuin ministerin osallistumisesta eduskunnan työhön sekä ministerin vastuusta.

Kirjasta löytyvät myös kuvaukset valtioneuvoston keskeisistä valmisteluprosesseista sekä valtioneuvoston ja eduskunnan yhteistyöstä. Kirjassa kuvataan Euroopan unionia ja kansainvälistä toimintaa ja ministerin roolia näissä. Lisäksi käsikirjassa on myös tietoa ministerin palvelusuhteesta, tukipalveluista ja turvallisuusjärjestelyistä sekä valtiosihteerien ja ministerin erityisavustajien asemasta.

Käsikirjan pääsee lukemaan tämän linkin kautta http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/161646

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top