Minneapolisiin ulkonaliikkumiskielto mustan nuorukaisen ampumisen jälkeen

Poliisin ammuttua vahingossa liikenteenvalvonnassa pysäytetyn 20-vuotiaan miehen sunnuntaina tilanne Minneapoliksessa on ollut hyvin väkivaltainen, mm. viinakauppa ja pelimyymälä on ryöstetty ja kansalliskaarti vartioi järjestystä raskain voimin. 

”Olen julistanut hätätilan Minneapoliksen kaupunkiin, ja vahvistamme sitä ulkonaliikkumiskiellolla, joka alkaa tänään klo 19.00 (2300 GMT) ja jatkuu huomiseen klo 6:00 asti”, pormestari Jacob Frey kertoi lehdistötilaisuudessa.

Ulkomaanliikkumiskielto on voimassa myös naapurikaupungissa St.Paulissa sekä ympäröivissä kunnissa, mukaan lukien Hennepin County, jossa 20-vuotias Daunte Wright sai surmansa poliisin toimesta kiinniottotilanteessa sunnuntaina (11.04.). Poliisi oli erehdyksessä käyttänyt ampuma-asetta aikoessaan hillitä Wrightia etälamauttimella tilanteessa, jossa kiinniotettu pakenee autoonsa ja on lähtemässä liikkeelle.

Wright oli pysäytetty sunnuntaina vähän ennen kello kahta iltapäivällä liikennerikkomuksen takia kun selvisi, että oli olemassa häntä koskeva pidätysmääräys. Wright riistäytyi pidättävän poliisin käsistä, kuten twiitin (avautuu uuteen ikkunaan, emme suosittele katsomista) videolla on nähtävissä, ja tuli ammutuksi. Wright ajoi vielä useita kortteleita autollaan, ennen kuin törmäsi toiseen ajoneuvoon. Hän ilmeisesti menehtyi onnettomuuspaikalle.

Onnettoman kuolemantapauksen pelätään aiheuttavan uuden kierroksen Amerikan kaupungeissa tuhoa aiheuttaneessa ”Black Lives Matter” -ilmiössä.

Mielenosoittajien aiheuttamaa tuhoa ostoskeskuksessa: Mm. tekopyhä ”no justice, no peace!” -slogan näkyvissä.

Wright ei ollut köyhä poika lainkaan, ja oli suuntautunut aseharrastukseenkin:

5 Comments

 1. Anti BLM
  13.4.2021 10:43

  Hyvin näkyy videolla töhry ”BLM” puodin seinässä ja koko videolla näkyvä roskasakki tietysti tota samaa. Ympäristöstä päätellen ovat muuttaneet sen mieleisekseen.

  Mikä tossa niin hirveesti merkkaa? Ne valkoset jotka intoilee ja kimpoilee ton asian puolesta ovat totaalisen hulluja. Noi mustat ja värilliset eivät suurena massana ole koskan yhtään missään saaneet mitää isompaa hyvää aikaan. Toki hyviä yksilöitä niistäkin löytyy, mutta keskimäärin ovat juuri tuhoa ja riehumista.

  Vastaa
 2. pöh
  13.4.2021 12:06

  Yksi jengirikollinen taas vähemmän, ja sen takia ryöstetään ja poltetaan puolet kaupungin kaupoista.
  Siellä varmaan oikein odotetaan jotain tällaista tapahtuvan, sitten saavat ryöstellä ja tuhota vapaasti kaiken eteen sattuvan.
  Viime vuoden ryöstelymellakoistakaan ei taidettu juuri ketään tuomita, vaikka useita kuoli.
  Demokraattien ja julkkisten mainostama BLM ja muut yhdistykset makseli jopa murhaajien takuut ettei tarvinnut edes pidätettynä olla. ”pääosin rauhallisia mielenosoituksia”, sanoo mediat..

  Vastaa
 3. juha II
  13.4.2021 15:56

  Niin. Maailmahan on aina ollut eniten huolestunut Barabbaasta! Kun yksikin näistä kuolee. Merkitsee se aina sellaista menetystä, että maailma vanhenee 100-vuotta yhdessä päivässä. Senhän voi nähdä ympäröivästä Infrastruktuurista, joka on aivan remana!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top