Mielenosoittajat vallanneet Minskin kadut, mellakkapoliisi vartioi presidentin palatsia, ja Lukashenkan tiedottaja jakaa arvoituksellisen kuvan

Valkovenäjän presidentin Aleksander Lukashenkan tiedottaja, Natalya Eismont, vastasi erikoisella kuvalla toimittaja Aleksei Novoselovin kysymykseen, mitä presidentti aikoo tehdä.

Valkovenäjän presidentin Aleksander Lukashenkan lehdistösihteeri Natalya Eismont jakoi minulle kuvan presidentistä rynnäkkökiväärin kanssa Itsenäisyyden Palatsin edustalla, kun kysyin häneltä, mitä presidentille kuuluu, kertoo Sputnik Newsin uutisessa Aleksei Novosylov.

Kuvan arvellaan otetun joskus muulloin, kuin tänään. Asiasta kertoi hetki sitten Sputnik News.

Useita viikkoja jatkuneissa mielenilmaisuissa Valkovenäjän pääkaupungissa Minskissä, ja myös useissa muissakin kaupungeissa, protestoidaan epäuskottavaa presidentinvaalien tulosta vastaan, ja myös opposition ja mielenosoittajien kohtelussa tapahtuneista asioista.

Kaduilla on ollut mielenosoittajien lisäksi myös runsaasti raskasta kalustoa. Uudelleenvalittu presidentti Aleksander Lukashenka on ilmoittanut tapaavansa lähipäivinä venäläisen kollegansa Vladimir Putinin. Keskustelun aiheista ei ole tietoa, mutta heillä lienee kuitenkin puhuttavaa.

Mobiilipuhelin-operaattoria on uutisen mukaan neuvottu hidastamaan tiedonsiirtoa ja kaventamaan nettikaistaa Minskin keskustan alueella. Mellakkapoliisit ovat estäneet mielenosoittajien pääsyn joihinkin osiin kaupungin keskustaa. Henkilöitä on myös pidätetty.

Lukashenkalla on tänään 60-vuotis syntymäpäivä.

Minskiä seuraavat mm:

2 Comments

 1. murre riepunen
  31.8.2020 09:34

  Lukasenko marssii uuteen ammattiin, paikallisen traktoritehtaan portille, on saanut pestin renkaiden paistouunin hoitajana, mutta varmuuden vuoksi ottanut rynnäkkökiväärin, muutaman kranaatin mukaan, on ilmennyt työntekijöiden keskuudessa murinaa Lukasenkoa kohtaan, varma on varmaa, vastaa toimittelijoiden kysymyksiin iloinen entinen pressa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   31.8.2020 11:21

   Tyylikäs lappuhaalari diktaattorilla, eikö olekin?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top