Missä ovat eurooppalaiset arvot?, kysyi Liettuan ulkoministeri

Euroopan Neuvoston puheenjohtajuutensa viime metreillä ulkoministeri Timo Soini ehti saada sekä Venäjän kiitokset että eurooppalaisesta arvopohjasta kiinnipitävien maiden moitteen: Asiana oli Venäjän päästäminen takaisin neuvosto toimintaan täysivaltaisena.

Euroopan Neuvosto pidätti taannoin Venäjältä äänioikeuden sanktiona Krimin niemimaan annekdointiin. Tyytymättömyyttä Venäjää koskevan päätöksen purkamiseen ilmaisivat mm. Ukraina ja Liettua.

Meillä ei ole varaa Venäjän paluuseen ilman ehtojen noudattamista. Asiassa ei ole toimittu arvojen ja periaatteiden mukaisesti. Venäjä ei ole muuttanut mitään teoissaan eikä edes sanoissaan, ja jatkaa aggressiota Ukrainaa vastaan. Eurooppalaiset arvomme eivät merkitse kovinkaan paljon, ellei niitä puolusteta.

Euroopan Neuvoston puheenjohtajan nuijan jättävä Timo Soini onkin oikea henkilö suhautumaan liettualaisen kollegansa kannanilmaisuun.

Euroopan Neuvosto kokoontui ulkoministeritasolla Helsingissä.

2 Comments

 1. Jussi
  17.5.2019 21:25

  Sehän onkin turva jos Venäjä on siellä, koska sekä Pudding että Huuliharp ovat Globalismin vihollisia ja vielä toisian kunnioittavia huippuälykkäitä taitavia johtajia. Eurooppalaiset arvot eivät EU:ssä ole näkyneet. Outo sattuma että kritiikki tuli Globarien taholta. Ukrainan kriisi on Globarien etukäteen askel askeleelta suunnittelema ja globarimedian vääristämä kehitys, joka onneksi päättyy Globarien tappioon Poroerottelussa. Enpäs usko että Liettuan rautarouvan 10 vuotinen kausi ja itseluottamus oli pelkästään luonteen ja Karaten ansiota, vaan mukana roimasti piilotukea ja -turvaa verhon takaa ohjeita kuiskivilta pääglobareilta Lusseus Fergusonia ja Obelix Syllos Famboolia palvovine salaseuroineen. Näin sananvapautta kunnioittavassa patrioottien vapaassa mediassa vanhan mustavalkoisen valokuvan kolmesta naisesta kasvot rinnakkain, kuvatekstin mukaan he ovat Enkeli Perkkel, Liettuan Rautarouva ja saarivaltion Mei ja kuva otettu massamedia-aivopesun huippuinstituutin Tavistock kursseilla … hmmm kolme globarien Suursmurffia ”kommunismia muille” koulutuksessa. Mei yrittää vielä epätoivon vimmalla 4:n tai 5:n kerran saada Brexit peruttua taas uudella äänestyksellä, ja perustaa toivonsa samana päivänä olevan Huuliharp:in vierailun aiheuttamaan hämminkiin tai sille päivälle on suunniteltu joku yllättävä ”sattuma” sekottamaan äänestystilannetta. Brexit-ajatus herättää Globareissa suurta pelkoa, koska maa saattaakiin menestyä ulkopuolella hyvin ja matto nykäistään tuhoennusteita kaakattavan Mei:n jalkojen alta. Sen pituinen se.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.5.2019 13:48

   Globarien luomus Neuvoztoliitto kaadettiin samojen porukoiden toimesta, kuin ketkä sen loivatkin. Putte on katkera, sillä hän aikoi johtajaksi jo silloin, ja neukkulan mukana meni puolet johtajan herkuista. Nykyisessä korvikevirassa joutuu lotraamaan poloniumilla, eikä voi ammuttaa vastustajia torilla, ja useimmiten perhekin täytyy jättää henkiin. Neuvostoliitto tuli tarpeettomaksi, kun internationaali 2.0, EUvostoliitto, perustettiin.

   Ketkä uskoivat Neuvostoliittoon, niitä höylättiin kakkoseen, ketkä uskoo EUvostoliittoon, ne ottaa poskeen. Globarit on sillai ovelia. Suuri Kylmä Sotakin oli vain reviirien varmistamista, ja alistettujen alistamista. VaIkka Stalin rikkoa Koreassa tehtyä isojakoa, McArthur ei saanut lupaa muuttaa vanhaa demarkaatiolinjaa. Suomi on yhteismaaa, jossa kaikki saa häslätä, paitti suomalaiset. YYa:n tilalle tuli EU, eikä mikään muuttunut. Ti ponimaitte?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top