Mitä EU-rahalla saamme: Väkivaltasanasto

Euroopan Unionin nettomaksajina olemme tietty kiinnostuneita siitä, mitä meillä rahoitetaan EU:n kautta kierrätetyillä varoilla. THL on yksi onnellinen, jolle pennosia on herunut.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) väkivallan ehkäisytyön asiantuntijat ovat laatineet väkivaltakäsitteiden sanaston. Väkivaltakäsitteiden sanasto sisältää määritelmät suositeltavimmille väkivallan vastaisessa työssä käytettäville käsitteille. Jos väkivaltailmiön käsitteitä ei ole yhteisesti määritelty, emme välttämättä ymmärrä toisiamme, vaikka puhuisimme samasta asiasta.

Sanasto on kattava. Kahlasimme sen lävitse, ja totesimme asian. Väkivallan ehkäisyssä lienee tärkeää käyttää oikeaa sanaa.

6 Comments

 1. Pölhölän asukki
  10.2.2020 22:29

  Saitteko selville, kuin paljon veronmaksajien rahaa tähän on upotettu? Jos, ette, niin siinä teille rasti. Kenen kansalaisen pitää maksaa, että joku pölhökerho saa moisia tuotoksia aikaan?

  Vastaa
 2. Harry
  11.2.2020 08:20

  Eli kun sinua puukottamaan tullut rauhan mies tulee iholle, niin sano ”pööperihööperi” ja joudut ottamaan rikastetta vain pyllyyn, sitä ennen voi tosin sanoa ”welcome to aids club”.
  Kuka antais 160 000 mulle tästä….varmaan Riku ja Tunna tietää.

  Vastaa
 3. Jaaha
  11.2.2020 09:04

  Toiset rakentelee ja keksii uutta ja toiset pyörittelee sanoja ja tekee kuvauksia muiden keksinnöistä ja tekemisistä ja keräävät sitten kaiken maailman ”kansainvälisiä” palkintoja niistä. Näin on ollut kautta historian ja eihän historia oikeiden tekijöiden tekemisiä paljoa opetakaan, ellei sitten esimerkkinä jostakin pahasta tai huonosta.

  Vastaa
 4. Puolueeton
  11.2.2020 09:37

  Postmodernia näennäistiedettä!
  Se siitä seuraa, kun tiedettä johtaa politiikka, joka palkkaa harjoitettuun politiikkaan sopivia professoreita. Ollaan jo pitkällä tällä harhapolulla.

  Vastaa
 5. LissuX
  11.2.2020 11:17

  Ettekö te sit mitään hyötyä näe tollasessa sanastossa?
  Mä en aikoinaan meinnannu päästä ulos suhteesta jossa tuli niin sanotusti turpaan usein ja kovaa. Uhkailu vaan piti mut pitkään hiljaisena. Kun lopulta asiaa pääsin käymään läpi ammattilaisen kanssa niin olin ihan lukossa. Ei mulla ollu sanoja millä kokemaani oisin kuvaillut. Sain kuiteski eteen sellasen kakspuolisen paperin missä oli sanoja ja kuviakin jotka kaikki liitty siihen mitä ihminen voi toiselle tehä. Kun tajusin senkin että muutkin on kokenu samaa ja monelle jutulle on nimikin niin se auttoi eteenpäin monella tapaa. Enkä pitänyt sitä minään ”sanojen suuhun laittamisena”. En nyt kyl tiiä paljon se papru sit oli maksanut.

  Vastaa
 6. Juha
  11.2.2020 12:34

  Eiköhän nuille THL puudeleille tule kohta muita kiireitä kun coronavirus iskee Suomeen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top