Mitä Yle ei kerro: Valkoihoisten BLM-mielenosoittajien päälle Seattlessa ajanut autoilija on musta mies

Yksi mielenosoittaja on menehtynyt sairaalassa, toinen on teho-osastolla, ja päälleajaneen auton musta kuljettaja on pidätettynä Seattlessa Yhdysvalloissa perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtuneen välikohtauksen seurauksena.

Tapahtumapaikka oli moottoritien osuus, jolle BLM-mielenosoittajat olivat tunkeutuneet estämään liikennettä, tarkoituksenaan protestoida erään Mr.Floydin kuoleman johdosta, joka oli tapahtunut 25.05. Autoilijan, joka on tunnistettu seattlelaiseksi Dawit Keteleksi, oletaan päässeen moottoritielle kiertämällä poliisin rampeille asettamat esteet poistumisrampin kautta. Dawit Kelete on tietojen mukaan opiskellut yliopistossa ja hänellä on hyvä työpaikka.  Mediassa on väitetty hänen olevan ”White Suprematist”, mikä väite ei ole uskottava.

Ketelen Jaguar-merkkisen auton töytäisemiksi joutuivat seattlelainen Summer Taylor, 24v, ja portlandilainen Diaz Love, 32v.  Molemmat toimitettiin Harborview Medical Center -sairaalaan Seattleen. Sairaala on ilmoittanut Taylorin menehtyneen, ja Diazin olevan yhä tehohoidossa. Molemmat naiset ovat valkoihoisia. Portland Oregonin osavaltiossa on myös kärsinyt paljon BLM-mellakoista.

Kelete on edelleen poliisin hallussa, ja hänen pidätyksensä jatkamisesta päätetään maanantaina.

Mielenosoitus oli tukkinut valtatie Interstate-5:ttä yli tunnin ajan, ennenkuin yliajo tapahtuui klo.01:36 (01:40) paikallista aikaa. Perjantai-lauantai yö oli kaikkeen 19. yö, jona BLM-mielenosoittajat estävät liikennettä Interstate-5:llä Seattlen ulkopuolella.

Dawit Keleten auto heti yliajon jälkeen: Kelete lähtee uudelleen liikkeelle kun kuuluu ainakin kaksi laukausta. Toinen auto lähtee seuraamaan. Tiedon mukaan tämä pysäytti Keleten noin puolen mailin päässä kiilaamalla. Toisen tiedon mukaan Ketele pysähtyi turvalliseksi katsomaansa paikkaan odottamaan poliisia, jonka mukaan Ketele näytti järkyttyneeltä, ja kysyi useaan kertaan ”miten jalankulkijoiden kävi?”.

Kuvassa Dawit Keleten auto:

Asiasta kirjoittivat mm:

Someaktiivi kommentoi:

Keleten lynkkamista vaaditaan? Mediassa käytetty kuva Dawit Keletestä on antirasistien löytämä.

Utah, USA: Antifa-mielenosoittaja ampui autoilijaa (VIDEO)

3 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  5.7.2020 17:15

  Videolla näkyy, kuinka Kelete yrittää ohittaa mielenosoittajat suurella vauhdilla, ja hidastaa yliajon jälkeen. Ymmärtää kuitenkin jatkaa matkaansa eikä jäädä mahdollisen väkivallan kohteeksi.

  https://twitter.com/RealTimeRedPill/status/1279526597314449415?s=20

  Vastaa
 2. Los6666
  5.7.2020 17:34

  ei oo värillä bäliä, ku alkaa BLM-vajakkien perseily riittämään… ei olis haitannu ketään, vaikka olis kaikki anarko-piip- jyrätty kerralla

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.7.2020 11:04

   Kuski on etiopialainen maahanmuuttaja, ajoi kallista autoa. Luulenkin, että hän vain halusi vähän hurjastella tyhjällä moottoritiellä, ja yllättyi kun jengi juoksi auton eteen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top