Mitens kuluttajan ja työssäkäyvän hyvinvointi??!!

Jonkun muinaisen jakeluyhtiön bensamittareissa killui ihan ittensä näköinen punatähti. Mitä lie tarkoittanut, mutta tänään sillä olisi tärkeeä sanottavaa suomalaisille autoilijoille.

Suomen kansan kiistellessä 2-numerolla alkavien polttoaineiden litrahintojen kanssa varapääministeriltä kuulemme (kyselytunnilla 25.11.) painavat sanat:

Meidän hyvinvointimme perustuu myös liikenteestä kerättyihin maksuihin.

-Kylläpä olen ollut tyhmä kaikki nämä vuosikymmenet: Olen luullut että suomalaisten saavuttama elintaso, varallisuus ja kykymme huolehtia heikommista –hyvinvointivaltio– ovat kaikki rankan työntekemisen tulosta, -monen sukupolven ajalta.

Suomen kansan demokraattisesti valitsemat johtajat toki tietävät paremmin, mutta tarkastellaanpa tätä liikennepolttoaineiden verotusta: Viime vuosisadalla annoin vahingossa bensaveroa arvostelevan flaierin jossain parkkipaikalla hyvinpukeutuneen tikkuniskan käsiin. Hän vilkaisi tekstiä, ja ylimielisenä totesi minulle, että ”sinähän et tiedä, paljonko bensanhinnassa on veroa”. Silloin se oli jotain 80 senttiä, minkä kerroinkin.  Olisi lukenut lapun, siellä kerroin.

Muistiin jäi itse näitä asioita säätävän henkilön ylimielisyys rahvasta kohtaan: Me otamme, emmekä kerro teille, edes kuinka paljon otamme. Vielä siihen aikaan kansalle uskoteltiin, että autovero, käyttömaksut, dieselvero ja polttoaineverot kerätään Suomen poikkeuksellisen pitkien teiden rakentamiseen ja kunnostamiseen, mikä meikäläisissä sääoloissa toki maksaa. Eilen torstaina, kyselytunnilla, kuulimme varapääministeri Annika Saarikolta, ettei liikennettä rokoteta liikkumisen mahdollistamiseksi, vaan autoilijoilta ja kuljetusalalta kerättävä potti rahoittaa ”hyvinvointia”.

Kenen hyvinvointia?

Uskon ministeri Saarikkoa. Hyvinvoiviltahan he näyttävät -molemmat. Hyvinvointi (myös) liikenteestä revityillä maksuilla on turvattua 80-luvulla tuplaantuneessa julkishallinnossa työskenteleville tovereille, ”kulttuurialalla” ja nyttemmin myös ministeri Saarikonkin huolen kohteena olleella ”tapahtuma-alalla”.  Pitkien etäisyyksien maaseudulla asuvien hyvinvointia ei ehkä paranna se meininki, että liikkuminen maksaa yhä enemmän, ja kuljetusten kustannukset päätyvät vähittäishintoihin, minkä pienillä tuloilla elävät pian huomaavat.

Suositun sanonnan mukaan ”sosialidemokratia tarkoittaa sitä, että kansalta kerätään rahat veroina pois, ja jaetaan takaisin jäsenkirjojen mukaan.”

Näin ilkeämieliset kansankyynikot osuvat -jälleen kerran- asian ytimeen: Liikkumisen keinotekoinen kustannusnousu tyhjentää maaseudun, ja mummonmökeistä joudutaan muuttamaan taajamiin, jopa palvelutaloihin, -ja liittymään tuensaajien kasvavaan joukkoon. Ja tuen jakaja saa lisää valtaa.

Yrittäminen ja työpaikan vastaanottaminen vähääkään kauempaa vaikeutuu liikkumisen kallistuessa: Maaseutu tyhjenee

Tämä tyhjentää väistämättä maaseudun, ja suuret kiinteistömassat tulevat myyntiin. Kuka ne ostaa? Kuka ostaa rannat ja pohjavedet? -Nekö, jotka voivat ”luoda rahaa” kirjoittamalla nimensä paperiin. ”On sovittu…” -Onko?

Esson baarin taksikuskien pöydässä -jossa ei uskota herroihin kun tiedetään niiden yöjuoksut- kysytäänkin, miksei rahaa jätetä  palkansaajan / yrittäjän tilipussiin, mistä se 100%:sesti päätyy -ja heti- kulutuskysyntään, ja firmat työllistää kun tuote tai palvelu tekee kauppansa. Se olisikin parasta ”tukea” yrittäjille ja kansantaloudelle, että jätetään rahat keräämättä. Ne tekevät työtään asiakkaan taskussa ehkä paremmin kuin jonkin valtiollisen konsortion jakamina… -Taas tulimme kysymykseen jakajan käyttämästä vallasta.

Valtarakenne on se mikä maksaa

Työllä ja yrittämisellä tuotetusta arvonlisästä huomattava osa katoaa johonkin, mitä emme näe. Se ei tuota julkisia palveluja tai hyvinvointivaltion toimintoja, sillä nämä asiat me näemme arjessamme. Jos joku ottaa vahingossa puheeksi verojen leikkaamisen, reinkarnoituu keskusteluun heti Sari Sairaanhoitaja, tuo virtuaalihahmo jonka selän taakse on hyvä piilottaa vaikkapa leegio turhia hallintovirkoja. Sairaaloiden, varhaiskasvatuksen, opetuksen, jne. jne. henkilöstövajeen teki vuoden 1991 keinotekoisen laman jälkeen silloisen valtionvarainministeri Iiro Viinasen (kok)  suosikki Raimo Sailas (?). Suuret joukot suomalaisia hyvin koulutettuja ja briljantisti osaavia hoitajia lähti töihin ulkomaille, -eivätkä tulleet takaisin.

Julkisen sektorin suorittava osa on jo leikattu ja supistettu, -jopa alle minimin

Jäljellä ovat hallintohimmelit, virkapöhö, turhat paperinvääntäjät ja muu puolueiden virkaläänitysten väki. Modernina milleniaalisena lisänä maksutaakkaamme on tämä kulttuurin ja muiden härpäkkeiden ympärillä siipeilevä bailujengi. Bai tö vei, tarkoittaako milleniaali sitä ettei osaa puhua miljoonaa pienemmistä summista, -eikä tiedä sitäkään, mitä ne käytännössä tarkoittavat.

Jää vaikutelma, ettei ministeri Saarikko ei näe muuta rahan t. arvon lähdettä, kuin kansalta pakolla kerätyt maksut. Siinä hän ei poikkea joukostaan. Kun hän kyselytunnilla 25,11. vaati Perussuomalaisilta vastausta, mistä nämä aikoivat ottaa korvaavat rahat heidän ehdotuksensa mukaisesti menetettäville bensavero-kertymille, olisko vastaus hänen kysymykseensä tässä:

Polttoaineiden ja liikkumisen verottamisen keventämiseen löytyy pelivaraa, kun leikataan pois valtion budjetin vapaamatkustajat: Tarpeeton hallinto, julkistalouden rönsyt, ja kaverille suhmuroinnit? -Ja tietty megalomaaninen järjestöjen ja yhdistysten viidakko. Ketähän siellä: Etteivät olisi puolueiden kavereita.

Ideaa saa käyttää, ihan kuka ehtii.

Mikä Suomessa maksaa?

6 Comments

 1. pöh
  26.11.2021 04:40

  Polttoaineiden hinnankorotus ei koske vain niitä joilla on auto ja pakko liikkua autolla.
  Se vaikuttaa aivan suoraan kaikkiin hintoihin.
  Köyhänä ikäväkseni todettava että vähät ruokaostokset joutuu nykyään tekemään lidlissä.
  Jos on 3 euroa rahaa niin sillä saa saksan kaupasta kattilallisen nakkikeittoa ja ruisleivän, kun muista kaupoista sillä ei saa enää muuta kun keiton ilman nakkeja.

  USA:ssa muuten kun Biden otti hätä öljybarellit käyttöön hinnan laskemiseksi, niin se vaarantaa koko maan.
  Ensin tyyppi sulki ilmastonmuutoksen takia ”pipe linenit”, ja sitten ottaa käyttöön hätätilanteisiin tarkoitetut öljyt.
  Mutta ei siinä kaikki, vaan suurin osa hätäkäyttöön tarkoitetusta öljystä joka nyt markkinoille laskettiin, menee KIINAAN.

  Vastaa
  1. Muiden yäpuolella
   26.11.2021 08:28

   Hmm… miten niin ”joutuu”? Itse olen käynyt LIDL:issä jo silloin kun asuin Saksassa, paljon ennen kuin ketju tuli Suomeen. Saksassa on myös Aldi, Heka, Norma ja NettoNetto. Kaikista saa alkoholista siivousaineisiin ja juuri leivottuihin (ei sulatettuihin ja lämmitettyihin) viljatuotteisiin. Suomessa ikävä kyllä Lidl:in tuotevalikoima on kutistunut saksalaisten tuotteiden osalta merkittävästi. Ja siksi sen hintatasokin alkaa olla jo lähellä kahta suurempaa ketjua.

   Mutta että hallituksemme on huolissaan kolmansien maailmoiden ihmisistä ja syytää sinne miljardeja rahaa. Aiheuttaen sellaisen vauvabuumin jonka soisi syntyvän suomalaisista. Mutta todellakin, työtätekevälle kansaosalle ei riitä minkäänlaista armoa eikä ymmärrrystä. Työntekijöitä verotetaan verottamisen ilosta ja eläkeikää nostetaan vuosi vuodelta. Sitäkään ei ole uskallettu vielä virallisesti kertoa että eläkeikä nostetaan minimissään 73:een ikävuoteen.

   Sadistiset psykopaatit nauttivat kun saavat aiheuttaa muille kärsimysstä ja tuskaa.

   Vastaa
  2. seant
   26.11.2021 12:13

   Ei olisi Bidenillä, mistä tyhjentää, jos Trump ei olisi korona alkuvaiheessa täyttänyt niitä, kun öljyn hinta oli kolmasosa nykyisin olevasta hinnasta. Tätäkin täyttöä Kamala Harris haukkui, että Trump asettaa etusijalle suurten öljy-yhtiöiden pelastamisen.

   Vastaa
 2. Snif
  26.11.2021 09:43

  Tämä ei pidä paikkaansa, ”demokraattisesti valitsemat johtajat”.
  Kuka äänesti esimerkiksi vihreät hallituksseen, kertokaapa se.
  Sillä noiden ei pitäsi olla ollenkaan päättämässä kansalaisten asioista.

  Vastaa
 3. Obelix
  26.11.2021 17:55

  ”Valtarakenne on se mikä maksaa”….kyllä, tämä väite on niin kauhistuttavan totta!

  Persujen esittämää polttoaineveron 25%:n alennusta ei tulla ikinä näkemään punavihervasemmistolaisessa Suomessa, joka on pyhittänyt kaiken vallan oikealta vasemmalle ja on polvillaan kontaten ojentanut – vapaaehtoisesti – kaikki liikenevät rahat _väliltä_ polttoainevero / kehitysapu, tälle valtarakenteen alttarille…. Ellei sitten mallia haluta ottaa ruåtsidemokraateista, mutta tuskin!

  Ruotsissa tilanne lienee tämä: Ruåtsidemokraatit vastaan kaikki muut! Poliittinen tilanne on tällöin äänestäjien kannalta 100 X parempi, kuin Suomessa, koska silloin kaikki nykymenoon totaalisesti kyrsiintyneet ruåtsalaiset voivat äänestää valtionhoitajapuolueeksi sen yhden ainoan, nykymenosta täydellisesti poikkeavan vaihtoehdon, eli ruåtsidemokraatit.

  Ps. Suomessa vastaava oppositio – ilmeisesti perinteisen konsensuksen hengessä haaveilee pääsystä hallitusvastuuseen, kompromissihakuiseksi apupuolueeksi, ettei ko. tarkoin varjellun valtarakenteen asema vain horjuisi milliäkään!

  Vastaa
 4. Obelix
  27.11.2021 02:02

  Extrauutiset kirjoittaa:

  ”Uskon ministeri Saarikkoa. Hyvinvoiviltahan he näyttävät -molemmat.” Mutta kysymykseen, keiden muiden hyvinvoinnista ministeri Saarikko on huolissaan, niin siihen avautunee rehellinen vastaus seuraavaa joukkoa scannaamalla: Jäljellä ovat kaikki alfa-hallintohimmelijengit, virkapöhö, turhat paperinvääntäjät ja muu puolueiden virkaläänitysten väki / kerallaan väki, joka näiden tarjoamista palveluista hyötyy. Modernina milleniaalisena lisänä maksutaakkaamme on tämä kulttuurin ja muiden härpäkkeiden ympärillä siipeilevä bailujengi, jonka nettopalkka / joille yhteiskunnan suorittamat käteiskorvaukset huitelevat siinä 5000 – 6000€/kk tietämillä – on siinä boomereilla ja monilla muilla henkilökohtaisista talousahdinko-handicapeista kärsivillä pureskeltavaa!

  Ts. Suomeksi: (Poliittinen)-yhteiskuntarauha on rakennettu tämän 5000 – 6000€/kk vähintään _käteen_ ”tienaavan”, lue; varmistetun, salamavaloissa viihtyvän hunniporukan privilegioiden varaan, näkeehän sen jo siitäkin, MITEN he virka-asemistaan tai yms. korokkeiltaan käsin kohtelevat kaikkia muita vähemmän onnekkaita kanssaihmisiään.

  Ps. Tälle yllä mainitulle poruralle on varattu, se kansan kustantama kuuluisa hyvinvointivaltio!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top