Morian leiriläiset vastatuulessa: Kreikka vaatii muuttamista uuteen leiriin, Latvia kieltäytyy ”taakanjaosta”

Latvian Sisäministeri kertoi tänään radiokanavalle, ettei Latviaan oteta Morian leirin tulipalopakolaisia EU:n sisäisenä ns. taakanjakona. Kreikka on pystyttänyt uuden leirin, mutta turvapaikanhakijat eivät halua muuttaa sinne, vaan ovat taivasalla.

Morian pakolaisleiriin Lesboksen saarella oli majoitettu 13 000 Euroopan ulkopuolelta tullutta turvapaikanhakijaa, kun leirissä syttyi keskiviikkona (09.09.) useita samanaikaisia tulipaloja, joita syttyi vielä torstainakin. Kreikka on kysynyt muilta EU-mailta, ottavatko ne vastaan Moriassa majoitettuja. Tänään Lavian sisämisteri Sandis Ģirģens kertoi maansa kannan.

Ģirģensin mukaan naapurimaa Liettua on samalla kannalla. Ģirģens sanoi radiokanavalle, että tämä asenne oli järkevä: ”Tehtävää on paljon, meidän on jatkettava EU:n ulkorajojen turvaamista, vahvistettava Frontexia, tehtävä yhteistyötä kolmansien maiden kanssa, ja luotava tehokas palauttamispolitiikka (pakolaisten) kotimaihin. EU voi käyttää monia välineitä maahanmuuttajakriisin hoitamiseen.” (LSM)

Kreikan viranomaiset ovat pystyttäneet majoituksensa menettäneille Morian asukkaille uuden telttalerin armeijan harjoitusalueelle, myös Lesboksen saarella. Turvapaikanhakijat ovat olleet haluttomia siirtymään sinne, ja on ollut mielenosoituksia. Viranomaisten mukaan uuteen leiriin siirtyminen tapahtuu toistaiseksi vapaaehtoisesti. Noin 300 majoituksensa menettänyt on siirtynyt uuteen leiriin. Loput pitävät kurjuusteatteria liikenneväylillä.

Uutisten mukaan viisi Morian asukasta on pidätetty epäiltyinä tulipalojen sytyttämisestä leirissä.

 • Latvian sisäministerin lausunnosta kertoi LSM 15.09.2020.

Lesboksen tuhopolttajia viedään:

6 Comments

 1. Los6666
  15.9.2020 21:21

  **tun elintasopakolais****päärikolliset *****ttiin!!!!

  Vastaa
 2. Kalergi-suunnitelma
  15.9.2020 22:12

  ”Morian siirtolaisleirin polttaneet afgaanit: ”Näin me menemme Saksaan!””,
  https://www.kansalainen.fi/morian-siirtolaisleirin-polttaneet-afgaanit-nain-me-menemme-saksaan/

  Miksipäs ei myös Suomeen?
  Ohisalo, P.Haavisto sekä muut viherkommunistit ja suvakki-idiootit olisivat varmasti kädet ojossa toivottamassa tervetulleiksi nämä ”hädänalaiset” elintasopakolaiset – nauttimaan suomalaisten veronmaksajien ulkomaanvelallaan kustantamaa anteliasta sosiaaliturvaa!

  Vastaa
 3. Kalergi-suunnitelma
  15.9.2020 22:13

  Viherkommunistisesta, suomalaisvihamielisestä sisäministeri Ohisalosta paljastuu yhä rumempia piirteitä:

  ”Kaikki merkit viittaavat siihen, että tulossa on taas korkean tason poliittinen virkanimitys. Siitä kertovat KRP:n päällikön viran hakuilmoituksen muotoilut ja poliisihallinnon ulkopuolelta tulevan Niina Mitikan ilmaantuminen hakijoiden joukkoon.

  Sisäministeri Ohisalon ohjauksessa laaditussa hakuilmoituksessa painotetaan tällä kertaa asioita, joista voi lukea, että tehtävään voidaan valita kuka vaan, siis vaikkapa vastaanottokeskuksen johtaja…” – https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a7ab402b-0043-433f-a8e9-ddace9f3530d

  Haiskahtaa siltä, että Ohisalo haluaa KRP:n päällikön nimityksellään lisätä kantasuomalaisten alempiarvoisuutta lain edessä verrattuna maahantunkeutujiin, johon jo eräs toinenkin lakihanke tähtää:

  ”Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, sanoo perustuslain 6 §. Tämän asian painottamiseen olen käyttänyt erinäisiä palstametrejä varsinkin silloin, kun on ollut puhetta maahanmuuttajien saamista tuista. Nyt kuitenkin näyttää ikävästi siltä, että pelkkänä virkamiestyönä valmisteltu lakimuutos aikoo vesittää tämän periaatteen. Muutosesityksellä mahdollistettaisiin sekä ulkomaalaisia että ulkomaalaisviranomaisten toimintaa koskevien tietojen salaaminen nykyistä helpommin, kertoo Helsingin Sanomat [”Salailua ulkomaalaisten asioiden käsittelyssä ollaan lisäämässä. Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen henkilötietojen käsittelystä maahanmuuttohallinnossa. Sen sivutuotteena julkisuuslakia muutettaisiin niin, että ulkomaalaisten asioita suojattaisiin paremmin kuin suomalaisten vastaavia asioita…”, https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006250214.html?share=a18ee344827574268f6abb8c1e47b113&fbclid=IwAR0hjCbmc_0mtynrqE4x4h3vC6CnzqDXK0g9zEog5EAebw72U8OZnNpKDmQ%5D.

  Kyseessä on siis lakihanke, jolla kahdessa eri laissa olevat maahanmuuttoa koskevat salassapitosäännökset yhdistettäisiin yhteen lakiin. Tällä hetkellä niitä on julkisuuslain lisäksi ulkomaalaisrekisteriä koskevassa laissa. Perustuslakivaliokunnan mukaan kaikki salassapitoa koskevat määräykset pitäisi koota julkisuuslakiin.” – https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2019/09/26/sama-laki-kaikille-2/

  Vastaa
 4. Kalergi-suunnitelma
  15.9.2020 22:15

  Erityisen kuvottavaksi Ohisalon/viherkommunistien toimet tekee seuraava:

  ”Vihreät 2009: Poliittiset nimitykset eivät kuulu demokratiaan
  21.01.2020

  Maria Ohisalon esitys on ristiriidassa puolueen aiempien linjausten kanssa.

  Sisäministeriön kansliapäällikön hakuprosessi on nähty esimerkkinä tapauksesta, jossa hakijan poliittinen tausta nousee kokemusta tai osaamista painavammaksi valintatekijäksi.

  Iltalehden mukaan vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo olisi esittämässä tehtävään yhdenvertaisuusvaltuutettuna toimivaa Kirsi Pimiää, joka on puoluetaustaltaan vihreä.

  Ohisalon kanta poliittisista virkanimityksistä oli huomattavasti tiukempi vielä vuonna 2016, jolloin hän totesi Uudelle Suomelle pitävänsä niitä ”ongelmana”.

  Vihreät on linjannut aiheesta myös puoluekokouksissaan. Vuoden 2009 puoluekokous hyväksyi aloitteen, jonka mukaan poliittiset virkanimitykset eivät kuulu demokratian vaatimuksiin. Aloite vaati käytäntöjen muuttamista oikeudenmukaisempaan suuntaan. Sen vastauksessa vaaditaan avointa ja julkista keskustelua silloin, kun joku nimitetään puoluepoliittisesti tehtävään.

  Vuonna 1994 vihreiden puolueohjelma linjasi tiukasti ”poliittisten kähmintöjen” estämisestä.

  – Poliittisista virkanimityksistä on päästävä eroon. Virkoihin on valittava ansioituneimmat hakijat poliittisista näkemyksistä riippumatta. Tätä valvomaan tulee asettaa valtakunnallinen, tasa-arvovaltuutetun kaltainen viranomainen, ohjelmassa todetaan.

  Samoilla linjoilla oli vuonna 2015 puolueen silloinen puheenjohtaja Ville Niinistö.

  – Politisoituneista virkanimityksistä on välttämätöntä päästä eroon. Nimitykset on tehtävä aidosti pätevyyden perusteella, Ville Niinistö sanoi Helsingin Sanomien kyselyssä.”
  https://www.verkkouutiset.fi/vihreat-2009-poliittiset-nimitykset-eivat-kuulu-demokratiaan/#a22f6607

  Vastaa
 5. Kalergi-suunnitelma
  16.9.2020 13:41

  Kyllä Ohisalon johtamilla viherkommunisteilla tulee riittämään moraaliposeerattavaa ”hädänalaisten” pyromaani-loisten auttamisella, suomalaisten veronmaksajien kustannuksella:

  ”Nyt palaa Vathyn leirillä – Kreikan viranomaiset varoittavat siirtolaisten ”Moria-taktiikasta””,
  https://www.kansalainen.fi/nyt-palaa-vathyn-leirilla-kreikan-viranomaiset-varoittavat-siirtolaisten-moria-taktiikasta/

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   16.9.2020 13:53

   Haaviston ilme on kuin Mikkihiirellä: Naminamia luvassa!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top