Menkää suojaan, lauma! Pääministeri kertoo hybridistategiasta (SUORA)

Pääministeri Sanna Marin vastasi valtioneuvoston youtube-striimissä hybridistrategiaa koskeviin avoimiin kysymyksiin, omalla tavallaan.

Pääministeri määritteli hallituksen hybridistrategiaa koronapandemian torjumisessa jo ennenkin kuulluilla sanoilla. Taudin uusi aalto syksyllä tuli mainituksi. Hallitus ei sido toimiaan mihinkään R-lukuun, ilmaantumiskertoimeen.

Ylilääkäri Taneli Puumalainen  täsmensi pääministerin kertomaa.  Hänen mukaan Suomen strategia on ”menestynyt”. Ruotsin tilanne on ”erilainen”, ruotsalaisten tapaa ei moitittu. Suomessa epidemia on ”hidastunut”, mikä mahdollistaa rajoitusten purkamisen. Kuten Marin, ei Puumalainenkaan käytä sanontoja taudin tukahduttaminen tai tartuntojen pysäyttäminen. Meneillään oleva spektaakkeli on ilmeisesti järjestetty sen julkisuudessa huomatun käsityksen torjumiseksi, ettei hallituksen hybriditemppu olisi sama kuin ”laumasuoja”. Käsitys olisi helposti ollut torjuttavissa noiden sanojen käytöllä.

Ruotsin kuolleisuuspiikki mainittu. Se johtuu Puumalaisen mukaan hoivakotien tilanteesta.

Median kysymykset:

MTV-Uutiset kysyi tehohoito-paikkojen kokonaismäärää, ja milloin tilanne on kriittinen?

Liisa-Maria Voipio-Pulkki vastasi aivan muuta.  Sanna Marin vastasi toimittajan kysymykseen, mikä R-luku aiheuttaa rajoituksiin palaamisen, ettei asia ole näin yksinkertainen. Rajoituksiin palataan joustavasti, kertoi pm. ”Emme tuijota mihinkään lukuun.” Kokonaisarviointi mainittu. Rajoituksista on haittaakin, kertoi Marin.

STT kysyi myös R-luvusta ja sairaaloiden kuormittumisesta. Marin vastasi että  jos R-luvun tai tehohoidossaolevien määrä kasvaisi, olisi aika reagoida.

Helsingin Sanomat kysyi virkamiesnäkemyksestä, että ”epidemia hidastuu liikaa”. Marin vastasi saivartelemalla immuniteetista.”Meidän toimenpiteemme perustuvat siihen että pyrimme estämään ihmisten sairastumisen. Taloudelliset seuraukset otetaan huomioon. Hallitus ei tavoittele laumaimmuniteettia.”

Iltalehti kysyi testauskapasiteetista, ja miksi mm. hoiva-alalta kuullaan ettei halukkaita aina testata. Marin vastasi, ettei näin pitäisi tietenkään olla. Testauskapasiteettia on kasvatettu. Puumalainen vastasi hoivakotien kohdalta. Hänen mukaan testauksia käytetään silloin laajasti jos hoivakodissa esiintyy tartunta.

Ilta-Sanomat kysyi STM:n maskienkäyttö-määräyksestä. Voipio-Pulkki vastasi että kirurgiset maskit ovat sairaaloiden käyttöön.

Maaseudun Tulevaisuus kysyi R-luvun alueellisesta seuraamisesta. Voipio-Pulkin mukaan se on mahdollista. Marin kommentoi rajoitusten alueellista käyttöä. Hän mainitsi ravintoloiden sulkemisen koko maassa, vaikka tartuntatilanteet olivat erilaisia. Uudenmaan sulkemisella pyrittiin hoitopaikkojen riittävyyden varmistamiseen.

Reuters kysyi mobiilisovelluksesta, sovelluksen toimittajasta. Marin vastasi reunaehdoista ja yksilönsuojasta, muista yksityiskohdista kertovat asiantuntijat. Tapani Puumalainen puhui karanteeniin ohjaamisesta.

Yle-Uutiset kysyi hybridistrategiasta, onko tavoite nolla? Toinen kysymys koski hoivakotien ohjeistusta, voidaanko tehdä höllennyksiä? Marin vastasi selittämällä ”estämisestä”. Rajoitustoimenpiteet ovat yhä se sana. ”Haluamme ettei yhtään virusta ole.” ”Samalla pitää olla realisti.” ”Suomen kansalaisilla oikeus lähteä ja palata maahan.”(??!!)  -Marin siis ampui alas oman nollataso-”tavoitteensa”. Toinen aalto taas mainittu. ”Testaa-jäljitä-eristä-hoida” mainittu, mutta heti perään ”tauti hallinnassa”. ”Pitää löytää tasapaino….”

Kaikkia kysymyksiä ei ehditty ottaa.

Selostustilaisuus ei siis antanut vastausta kysymykseen pyrkiikö hybridistrategia hävittämään taudin Suomesta, vaiko rajoittamaan sitä. Käytetyt sanonnat tukivat kumpaakin tulkintaa, ja tarkemmin katsoen sulkivat taudin tukahduttamisen pois.  Monen toimittajan kysymysten taustalla näyttääkin olleen juuri tämä epäselvyys.

(Uutista on päivitetty tilaisuuden aikana.)

5 Comments

 1. Juha
  15.5.2020 11:29

  tarkoitus on pitää tautia yllä, että koko kansa voidaan rokottaa. näin hyvää tilaisuutta rahastaa ei voida antaa valua sormien läpi.. GSK on rahoittanut (lue lahjonut) niin paljon THLn toimia että nyt on aika korjata potti. eilen Trump nimitti GSKn ex puheenjohtajan kansallisen korona rokoteohjelman johtajaksi.. lienee selvää että GSK tulee valmistamaan koronarokotteen jolla koko väestö rokotetaan ensin USAssa ja hyvin pian Suomessa.. ja kaikki tullaan rokottamaan.. jokaikinen.. STM kertoi eilen että rokotetta hankitaan koko väestölle ja se on ilmainen.. rivien välistä voi lukea että se tulee olemaan pakollinen kaikille.. koska laumasuoja.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   15.5.2020 11:36

   On kuultu sanottavan: ”Suomi on hyvä paikka kokeilla rokotetta.” Onko siis jo sovittu? Siksi taudin leviäminen ei saa liikaa hidastua, vai mitä sanoo Salminen? Paha ottaa tänne puolivalmista *kokeellista* rokotetta, kun Intiaan ei ilmeisesti pääse sellaista levittämään? Intialla on karvaita kokemuksia. Paljonko on saatu sponssia? Ikävää todellakin, jos ei kuole tarpeeksi vanhuksia jotta suomalaiset kauhuissaan hyväksyvät epämääräiset pakkorokotteet. Nyt pitäis kansan tehdä kapina?

   Vastaa
 2. VALMIIN LÄÄKKEN PIMITYS ON MAANPETOS
  15.5.2020 14:44

  Suomalaisia harhautetaan ja pahasti omien epäluottamusnaisten ja -miesten taholta. Aloittamalla halvan ja tehokkaan hydroxychloroquine yleislääkkeen käyttö olisi elämän voinut ja voi edelleen palauttaa normaalia paremmaksi ilman viivettä. Monille paremmaksi, koska se parantaa myös muita vakaviakin sairauksia. Sekä ennaltaehkäisevän että parantavan lääkkeen saiailijat ml. Puneli Taamalainen eivät aja suomalaisten eivätkä maamme etua. Tallettakaa jokainen todisteet lausunnoista, koska pöydät tulevat kääntymään ja ”asiantuntijat”/päättäjät joutuvat vastuuseen aiheuttamistaan terveydellisistä ja taloudellisista vahingoista sekä turhista kuolemista. Paljastukset ja pidätykset etenevät rinnakkain ympäri maailmaa, tietysti mediamme ulkopuolella. Bioterrorikehityksen ekspertti ja USA:n lääketieteellinen harhaanjohtaja Fauci on jo pidätettynä ja kuulusteltavana maanpetoksista, kiristyksestä ja lahjuksista. Fauci ehti salailla tuntemaansa yleislääkettä ainakin 15 vuotta, hänen johtamansa organisaatio oli julkaissut sen tehoavan koronatyypin viruksiin jo v. 2005, mutta sen jälkeen vaiennut koko lääkkeestä. Hän ei historiansa viimeiseksi jäävissä esiintymisissään ollut oikeasti valkoisen talon luottama asiantuntija, vaan hänen annettiin romuttaa itse lausunnoillaan julkisesti kansalaisten luottamus itseään ja edustamiaan korruptoituneita vale-tiedettä tehtailevia organisaatioita kohtaan (WHO,CDC,Kill Kates Foundation,..). Siinä hän tahtomattaan onnistui erinomaisesti, jos hahmotatte show:n kokonaiskuvion ja tulkitsette myös rivien välistä. Samassa roolissa on mm. Puneli Taamalainen nyt. Koronan testauskin on turhaa ajan ja rahan tuhlausta, koska yleislääkettä voi käyttää ennaltaehkäisevänä jatkuvana lääkityksenä turvallisesti tauotta vuosia. Suomalaisen maanpetturin juuri lupaama turha ilmeisesti satojen miljoonien rahoitus turhan mutta vahingollisen korona-rokotteen kehitykseen on syytä jäädyttää heti. Turvallinen-tehokas-halpa lääke on ja on jatkuvasti ollut saatavilla – mitään rokotetta ei tarvitse eikä pidä kehittää. Puolustusvoimien ja meidän reserviläisten tukea maan turvamiseen myös sisäiseltä viholliselta saatetaan tarvita kuten USA:ssa parhaillaan. Tiesittekö että Pirbright instituutti (kuninkaalliset, Kill Gates, .. ) olivat patentoineet CV19 virukseen rokotteen jo marraskuussa 2019 ennen tartunnan massalevitystä, mutta paniiikki puuttui. Mediapaniikilla on tarkoitus saada suurimmat ihmismassat ottamaan vapaaehtoisesti populaation supistukseen johtava rokotemyrkky – varokaa sitä ja vaatikaa vanhakin sensuroitu rokotetodellisuus julki. Oletteko jo anoneet korvauksia jo tapahtuneista läheistenne autismista, dementiasta, azlheimerista, halvantumisista ja kuolemista rokotteen seurauksena?

  Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  16.5.2020 02:44

  Meillä on hallituksessa bimbot jotka ei tajuu mitään.

  Vastaa
  1. Kiitos Pekka - täsmälleen
   17.5.2020 00:47

   Kiitos Pekka, niin sen voi yhdellä lausella kiteyttää. Sain mielestäni mielenkiintoisen loogisen selityksen toiseen asiaan. Miksi kommarimaat joutuvat hankkimaan huipputieteensä kopioimalla soluttautumalla maailman tutkimuksen ja koulutuksen laitoksiin? Syy ei ole geneettinen luovuuden puute. Sen sijaan
   yksilön luovuus tukahtuu kommunismissa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top