Mummo pistää kaaharit kuriin

64 -vuotias isoäiti Nottinghamista sai tarpeekseen kotikadullaan jatkuvasti ylinopeutta ajavista kaahareista ja keksi omintakeisen idean liikenteen rauhoittamiseksi.

Nottinghamilainen neljän lapsen isoäiti Jean Brooks kyllästyi seuraamaan sivusta ylinopeutta ajavien kaahareiden toistuvasti aiheuttamia vaaratilanteita kotikadullaan. Myös Jeanin kissa menetti yhden jaloistaan jäätyään ylinopeutta ajaneen kuskin alle. Koska liikennepoliisilla ei ole riittävästi resursseja tilanteen rauhoittamiseen, eikä kadunvarteen saatu pyynnöistä huolimatta pysyvää nopeusvalvontatutkaa, Jean päätti itse järjestää paikalle ”tutkan.”

Hän seisoo päivittäin kadunvierellä, kädessään musta hiustenkuivain, jolla hän on mittaavinaan ajonopeuksia, ja homma toimii. Naapureiden mukaan ajovauhti kadulla on hidastunut huomattavasti.
BBC kävi paikalla kuvaamassa Jeanin toiminnan vaikutusta liikenteeseen, ja siinä näkyy kuinka autoilijat jarruttavat havaitessaan kadunvarressa ”tutkaa” pitelevän Jeanin.

”Jos autoilijat eivät tykkää tästä niin se on heidän ongelmansa. Minä asun täällä, ystäväni asuvat täällä ja ystävieni lapset asuvat ja kulkevat täällä, ja heidän on voitava kulkea turvallisesti. Maailma on turvaton paikka, mutta minun ansiostani tämä katu on nyt turvallisempi!” Jean sanoo.

Asiasta kertoi Mail Online 4.6.2017.

2 Comments

 1. Parempi idea
  27.5.2019 15:14

  Ostais oikean tutkan ja laittais nopeuden rekkareineen nettiin näkyviin.

  Tai hankkis ainakin siniset työhaalarit ja mustan lippiksen mustilla laseilla.

  Vastaa
 2. Jussi
  27.5.2019 17:14

  Kunnioitan Jean Brooksin omatoimisuutta ja asia lienee tärkeä myös lapsiperheille. Samaa ideaa on käytetty, ehkä sattumalta, kuulemani mukaan aikoja sitten teekkaripilana Suomessa, siniset haalaritkin päällä ja sininen pingis-maila pysäytyslätkänä parin sadan metrin päässä hiustenkuivaaja-jannun takana.

  Monet nuoret yrittävät kompensoida heikkoja ajotaitojaan kovalla nopeudella alueilla, joilla saattaa hyvinkin pamahtaa lapsi tai lemmikki tielle vaikka pallon perässä tai muuten vaan. Toivottavasti Suomen nuoriso on jo nykyään järki päässä ja ymmärtää että itsekin saattavat saada puuhasta elinikäisen trauman ja ihan turhaan. Kaahailua kilparatojen ulkopuolella ei ihaile juuri kukaan, päinvastoin se herättää just päinvastaisen kuvan kuskista paljastaen epävarmuuden ja heikon itsetunnon.

  Sarivaltion poliiseilla ei riitä resurssit kuskien valvontaan, kun aika kuluu vihapuheen ja viha-kaiken metsästykseen.

  Kyllähän nopeusrajoitukset kameroineen ovat osin turvaavia, mutta tärkeämpää olisi seurata ja sakottaa vaarallista tilannenopeutta vaikka etäkameroiden kautta ruutuja seuraten (tai kyllä ohjelmakin saadaan poimimaan videokuvasta poikkeuksellisen nopeat tai sik-sak liikkuvat ajoneuvot ettei tarvitse tuijottamalla valita seurattavia kohteita), koska tilannenopeudesta se onnettomuusriski enemmän riippuu kuin nopeusrajoituksesta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top