Murentuuko ennakkotuomio Trumpin syyllisyydestä yhä useamman vasemmisto-aktiivin löytyessä Capitoliin hyökänneestä joukosta

Median ja myös sosiaalista mediaa ylläpitävien teknojättien ennakkotuomio presidentti Donald Trumpin syyllisyydestä Capitolilla tapahtuneeseen laittomaan mellakkaan kuultiin jo ennenkuin kongressi ja senaatti ehtivät ottaa pöydälleen kysymyksen virkarikossyytteestä presidenttiä kohtaan. Onko asiassa ehkä kiirehditty?

Jo tuoreeltaan presidentti Donald Trumpin kannattajat jakoivat kännykkävideoitaan tapahtumista Capitol-rakennuksen sisällä. Ne todistivat ilkitöistä, rikkomisista ja epäasiallisesta käyttäytymisestä, mutta myös rauhanomaisesta kanssakäymisestä vartijoiden kanssa. Dramaattisimmat tapahtumat kuvattiin istuntosalin ovelta, jossa yksi mielenosoittaja, Ashlyn Babbitt, sai kuolettavan osuman poliisin ampumasta laukauksesta. Eräs traagisen tapauksen videoija oli John Earl Sullivan, kotoisin Sandystä Utahista. Hänet on nyttemmin pidätetty kotikaupungissaan.

John Sullivan on monen kapinan veteraani: Hän on esiintynyt mm. BLM:n mielenilmaisuissa, pitäen ”sytyttäviä” puheita, jotka täyttäisivät väkivaltaan yllyttämisen kriteerit. Trumpia tukevat konservatiiviset mediat ovat löytäneet Capitolin kuva-aineistosta muitakin henkilöitä, joilla on historiaa äärivasemmiston toiminnassa, ja myös Trumpin vastaisissa aktioissa. Asioista kirjoittavat kysyvät, miksi nämä henkilöt olivat paikalla presidentin puhetilaisuudessa Ellipse-aukiolla Valkoisen Talon edustalla, ja miksi he kulkeutuvat Capitol Hillille, ja osallistuivat tunkeutumiseen rakennukseen. Kysymys onkin hyvin aiheellinen.

Nimimerkillään ”Jayden X” Sullivan oli aiemmin ja jopa juuri ennen 06.01. agitoinut Trumpia vastaan, mainiten juuri päivämäärän 06.01:

”Kick these fascist out of DC january 6th, 2021”, ei tue selitystä että Sullivan olisi ollut Capitolilla vakoilemassa ”trumpisteja”: Hän tehtävänsä liittyy johonkin vakavampaan, -ehkä tilanteen kärjistämiseen mellaksi.

John Sullivan ei ole kertonut heränneensä äkisti Trumpin kannattajaksi, vaan selittää menneensä mukaan tarkkailemaan. Paikallaolleet väittävät hänen toimineen Capitolilla yllyttävästi. Myös viime kesällä Provossa Utahissa Sullivan oli silloinkin näkyvästi läsnä, kun ihmistä kohti ammuttiin laukauksia käsiaseella. Noin sadan henkilön joukko, jota hän paikallislehden mukaan johti, esti liikennettä ja pyrki kolhimaan autoja. Eräs Jesse Taggart joutui syytetyksi ammuttuaan kaksi laukausta kohti autoilijaa, joka pick-upillaan yritti karkuun mielenosoittajilta. Sullivanin, joka myös oli silloin pidätettynä kapinan lietsomisesta, rooli tilanteessa oli hyvin aktiivinen, ja tilannetta dominoiva.

Missä tämä henkilö on, siellä ammutaan ihmisiä, -ja lähietäisyydeltä. Sullivanin roolia näissä vasemmiston sessioissakin tulisi ehkä tarkastella lähemmin?

Capitolilla mellakka-päivänä olleista on pidätetty myös vasemmisto-yhteyksiä ja demokraattien jäsenkirjan omaava Aaron Mostofsky, joka Sullivanin ohella on otsikkokuvassamme. Mostofsky, jonka sukulaisilla on tärkeitä asemia, on vapautettu pidätyksestään odottamaan oikeudenkäyntiään 100 000 USD takuita vastaan. Mostofskyllä kuvissa näkyvä mellakkakilpi ja luotiliivi on lehden mukaan varastettu Capitolilla tilanteen aikana.

Havainnoksemme siis jää, että 06. tammikuuta Capitolilla vilisi demareita, BLM-aktivisteja ja äärivasemmitolaisia kuin Vilkkilässä kissoja. Mitä ovat nämä muut senaatin ja kongressin tiloissa örveltäneet? Osa näyttää olleen elämäntapa-mielenosoittajia, kuten ”Jake Angeli”, joille kelpaa aihe kuin aihe, -kunhan saavat kiljaista intiaanien sotahuudon, -tai oman käsityksensä siitä. Osa voi olla provokaattoreita, joilla oli alunperinkin aie muuttaa mielenosoitus mellakaksi. Heidän tapauksessaan äärioikeistolainen tai äärivasemmistolainen cover menettää merkityksensä tarkastelussa. (Muistetaan tämä myös kotimaisissa ceisseissä.)

Joukossa oli kaikesta huolimatta myös aitoja Trumpin kannattajia, joista kertoo nimimerkki Emma Right:

”Joo! Trumpin kannattajat yrittivät lopettaa ikkunoiden rikkomisen useammin kuin kerran – jopa he päättyivät taistelemaan heidän (rikkojien) kanssa. Olin siellä katsomassa  ja nauhoitin!”, kirjoitti Emma Right.

Tiedämme, että Valkoisen Talon luona noin miljoonalle kannattajalleen puhunut eroava presidentti Donald Trump kehoitti ihmisiä marssimaan Capitolille, mutta häiriöt siellä alkoivat jo ennen hänen puheensa päättymistä. Trump myös twiittasi rauhanomaisuuteen ja poliisin tottelemiseen kehoittaen, -heti kuultuaan häiriköinnistä. Tämä ei ole estänyt fataalin ennakkotuomion antamista, mihin ovat yhtyneet jopa isot some-palvelut ja -tämä on mielenkiintoisinta- pankit.

Oliko jokin republikaaneista ja presidentistä riippumaton taho mukana mellakoinnissa, ja kenties aloitteentekijänä? Tähän kysymykseen ei ole vielä vastausta.

Olisiko tarvetta painaa jarrua, ja odottaa että kongressi ja senaatti saavat koolle tämän päättämänsä tuomioistuimen käsittelemään Trumpiin kohdistuva virkasyyte? Trump onkin ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka on kerännyt peräti kaksi virkasyytettä virkakaudellaan. Bai tö vei, mihin se edellinen syyte johti?

Luettavaa:

 • New York Post 15.01. 2021: Who is John Sullivan, accused provocateur charged in Capitol riot? ,
 • The National Pulse 15.01. 2021: Screenshots from a Discord chat channel allegedly hosted by John Sullivan – a far-left, anti-Trump activist who appears to have incited violence at the U.S. Capitol while posing as a journalist – reveal he and his followers infiltrated the January 6th Save America March in Washington, D.C.,
 • The Epoch Times 09.01. 2021,
 • The Gateway Pundit 14.01. 2021: Another Violent Leftist Arrested at US Capitol Protest: Registered Democrat and 34-Year-Old Son of a New York Judge,
 • Valley News 12.01. 2021 (kirjoittaa Aaron Mostofskystä),
 • Desert News 10.07. 2020, Sullivanin pidätyksestä BLM-mellakassa Utahissa.
 • Gateway Pundit 07.01. 2021: Not Making Headlines – Trump Supporters Pulled Violent Protesters Away from the Capitol Building When They Started Damaging It – Who Were These People?,

6 Comments

 1. Juha
  15.1.2021 20:45

  ”Banaanivaltio on halventava nimitys pienestä poliittisesti epästabiilista korruptoituneen klikin hallitsemasta valtiosta.. banaanivaltiolla tarkoitetaan usein Amerikan valtioita, joissa yhteiskuntarakenne noudattelee kolonalistiselta ajalta peräisin olevaa mallia, jossa maata hallitsee pieni ja etuoikeutettu eliitti. Banaanivaltioissa on usein huonosti laadittu infrastruktuuri, heikko talous ja rikkaiden ja köyhien kansalaisten välinen leveä elintasokuilu.

  Hintojen noustessa valtio saattaa kohdata rahayksikkönsä inflaation, kansalaisten elintason laskemisen tai jopa koko maan talouden romahtamisen. Banaanivaltiolla voidaan myös viitata valtioon, jossa ulkomaalaiset valtiot ja yhtiöt sekaantuvat maan sisäisiin asioihin, kuten talouteen tai poliittiseen päätöksentekoon.”

  https://goldswitzerland.com/bidens-banana-republic/

  Vastaa
 2. Hyperborean
  16.1.2021 03:12

  06.01.2021 Capitol Hill. Kuvitteleeko oikeasti joku että siellä tapahtui oikeasti ”Äärioikeiston hyökkäys” ja että joku vielä hyväksyisi tämän? Amerikka 2000 luvulla on pelkkä kusetus par exellence, ja euroopan ”oikeusvaltioperiaatteeseen” uskova uskoo näemmä myös samalla joulupukkiin.
  Sairasta touhua sairaissa vaatteissa, mutta tästä tämä vasta pahenee. Neuropa seuraa sen sekunnin perässä. Kysymys kuuluukin: Kuka antaa sen tapahtua ja kuka toimii vastaan? Se on se puntari jossa selvitetään välit. Left ja right vaan on näissä sama, eli herätykseen on aikaa todella vähän.

  Kryptisyyskin riippuu näkökulmasta.

  Vastaa
 3. Puolueeton
  17.1.2021 15:37

  Trumpin koko puhe, jonka väitetään olevan kiihottava, tulisi julkaista sellaisenaan ja rehellisesti suomeksikin käännettynä. Luultavasti siitä on tallenne. Trumppia kannattava puoli on jo julkaissut osia, jotka ovat kehoitus mielenilmaisuun, jotta arat republikaanit asettuisivat tukemaan vaalien vilpillisyyttä.
  Koko puhe esille alkuperäisenä, se selittäsi paljon. Koska valtamedia ei siitä julkaise osiakaan (?), puheessa tuskin on kiihottavaa.

  Trumpin virkaanastujaispuhe oli upea lukea. Kaiken lisäksi Trump on kohtuullisen hyvin pitänyt lupaamansa. Vuoden 2000 jälkeen USA on ollut mukana liki 50 kahinassa, joisa 4 on ollut oikeita sotatoimia. Trumpin aikana tapahtui yksi ohjusisku ja pommitu Syyriaan. Syynä oli lavastettu syyrialaisten kaasuhyökkäys. LIsäksi oli yksi merkittänä henkilön tappo. Trump pystyi hyvin pitämään puoliaan kenraalikuntaa vastaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.1.2021 18:16

   Yhdysvaltain presidenttien valmistellut puheet ovat kaikki saatavilla, myös virallisina käännöksinä.

   Vastaa
 4. pöh
  21.1.2021 08:23

  ”Yli 80 miljoonaa ääntä saaneella” Bidenillä oli virkaanastujaisissa Washingtonissa jopa 2 kannattajaa 😀
  Surullista tämä näytelmä, ja Suomessa ”asiantuntijatkin” on aivan pihalla…
  https://banned.video/watch?id=6009177934be9100c42c5731

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.1.2021 08:42

   Jollekin kuntavaaliehdokkaalle kävi taannoin niin, ettei vaimokaan äänestänyt. Mistä tiesi? Yksi ääni tuli.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top