Murhien määrä kasvussa al-Holin leirillä, irakilais-pakolainen menetti päänsä

Itäisessä Syyriassa sijaitsevaa terrorismista epäiltyjen internointileiriä valvovat turvallisuusviranomaiset, Asayish-yksikkö, löysi tänään leirillä asuneen irakilaisen pakolaisen surmattuna. Henkirikoksia onkin tapahtunut leiriläisten keskuudessa aiempaa enemmän, kertoo syyrialainen uutispalvelu.

Al-Holin (al-Hawl) leiri sijaitsee Koillis-Syyrian itsehallintoalueella, ja Hasakahin kaupungista itään. Aluetta ja leiriä hallinnoivat itsehallintoviranomaiset, jotka uutisoinnissa yleensä mainitaan kurdihallintona. Aueella on myös arabiheimoja, joilla on myös omat klaanihierakiansa. Itsehallinto, Syyrian Demokraattinen Neuvosto (SDC) ja heimojen päälliköt pääsivät viime lokakuussa sopimukseen vähemmän raskaista rikoksista epäiltyjen al-Holiin yms. vankiloihin eristettyjen heimojen jäsenten luovuttamisesta heimojen omaan valvontaan. itsehallinto on myös luovuttanut joitakin ulkomaiden kansalaisia heille passit myöntäneille valtioille, mm. Suomeen.

Mediassa al-Hol ja muut terroristeihin kuuluneiden tutkintavankien säilytyspaikat on kuvattu kurjuuden pesiksi, mikä sanonta ei täysin vastaa todellisuutta. Eristyksen lisäksi internoidut joutuvat islamisti-vankien sisäisen terrorin kohteiksi. Tänään North Pressin uutisoima tapaus lienee tämänkaltainen.

Leirin turvallisuuslähde kertoi uutispalvelulle, että viranomaiset löysivät ensin 40-vuotiaan irakilaisen pakolaisen pään, hänen sektoriltaan leirin alueella, Surmatun ruumis löytyi myöhemmin aivan toisesta osasta leiriä. Al-Hol on jaettu yhdeksään sektoriin, joiden välillä ei pitäisi olla kanssakäymistä. ”Islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, Da’esh) terroristien perheenjäsenet, naiset ja lapset, ovat kahdella näistä sektoreista.

Al-Hol mainitaan joskus pakolaisleirinä, mutta se ei ole ollut sitä vuoden 2016 jälkeen, jolloin itsehallinto otti sen islamistivankien ja heidän perheidensä säilytykseen. Leiri oli perustettu alunperin vuonna 1991 irakilaisia pakolaisia varten, mutta sen nykyisten asukkaiden pääosa on terroriteoista tai niiden tukemisesta epäiltyjä. Väkivallantekojen yleistyminen leirillä kertoo jotain sen asukkaista. ”Islamilaisen valtion” IS:n menetettyä kaikki alueensa, ja sotimisen loputtua muualtaa, kun ”Idlibin taskusta”, Syyrian sisäiset pakolaiset ovat suurimmalta osin palanneet kotiseuduilleen, jotja ovat rauhoittuneet, -ja joko Damaskoksen hallituksen tai Koillis-Syyrian itsehallinnon kontrollissa. Turkin vaikutuksen alainen osa Syyria on yhä rauhaton. 

Asiasta kertoi 16.01. 2021 North Press Agency.

2 Comments

 1. Hanukka ilokukka Mansikkatissirintanen
  17.1.2021 05:25

  Extrauutiset sanoo murhattua iranilaista Solemania terroristiksi vaikka hän on todennäköisesti eniten maailmassa terroristeja tappanut sankari.
  Onko Extrauutiset vasemmiston trollisivusto?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   17.1.2021 14:30

   Ei ole, mutta ei ole shiitti-islamistienkaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top