Muslimipapisto varoittaa Pakistanin hallitusta: Pakkokäännytyksiä vastustava lakiesitys ylittää sietokynnyksen

Pakistan on eräänlainen vaa’ankieli-valtio, keskiaikaisen fundamentalismin ja modernisaation välillä keikkuen. Pääministeri Imran Khan pitää taitavavasti harmoniaa yllä, mutta loppuuko hänenkin osaamisensa uudessa tilanteessa, talebaanien onnistuneen vallankaappauksen rohkaistessa vanhoillista papistoa. Lakiehdotus pakkokäännytysten rajoittamiseksi on herättänyt myrskyn, joka voi äityä vaaralliseksi.

Pakistanin muslimipapisto vastustaa kiivaasti pääministeri Imran Khanin hallituksen lakiesitystä, joka tekee rangaistavaksi henkilön pakottamisen muuttamaan uskontoaan, tarkoittaen kääntymistä pakon alla muusta uskonnosta islamiin. Papiston edustajat ovat antaneet hallitukselle vakavan varoituksen. Uskonnolliset vähemmistöt elävät Pakistanissa painostuksen kohteena, he ovat vaarassa kokea väkivaltaa, heidän uskonnollisia rakennuksiaan häpäistään, ja esiintyy myös pakottamista islamiin. Pakistanissa elää muslimien lisäksi ainakin hinduja, sikhejä ja kristittyjä.

Poliittisen kiistan kärjistymisen estämiseksi uskontoministeriö piti maanantaina (23.08.) suljetun kokouksen, jossa uskonnollisille vaikuttajille esiteltiin lakiesityksen teksti, ja kuultiin kommentteja. Tähän konferenssiin oli kutsuttu vain muslimien edustajia. Kansallisen vähemmistökomission (NCM) jäseniä tai sen puheenjohtajaa Chela Ramia ei oltu kutsuttu kokoukseen.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Pakistanin uskonnollisuusministeri Pir Noorul Haq Qadri, ja kokoukseen osallistuivat islamilaisen ideologian neuvoston (CII) puheenjohtaja tohtori Qibla Ayazi, ja minisyeriön virkamiehiä, ja joitakin muslimipappeja. Lakiluonnoksen kopiot jaettiin osallistujille ennen keskustelua. Pappien kritiikki kohdistui mm. alle 18 -vuotiaiden pakollisen käännyttämisen kriminalisoimiseen. Kokouksen keskustelut eivät olleet julkisia, mutta niistä on vuotanut tietoja.

Hallituksen lakiesityksessä kaikki ei-muslimit, jotka eivät ole alaikäisiä, voivat halutessaan kääntyä toiseen uskontoon, ja rekisteröidä kääntymyksensä hakemalla kääntymystodistusta asuinalueensa tuomarilta. Hakemuksessaan uskonnonvaihtaja antaa henkilötietonsa, senhetkisen uskontonsa ja kertoo syyn uskonnonvaihdokseen, ja tuomari asettaa päivämäärän, jolloin uskonnonvaihtajaa haastatellaan. Menettelyllä pyritään karsimaan pakotetut käännyttämiset.

Ehdotetussa laissa tuomari voi myöntää 90 päivän ajanjakson ei-muslimille, että tämä voi perehtyä vertailevasti uskontoihin, ja palatakseen sen jälkeen tuomarin luo, jolloin tuomari antaa todistuksen uskonnonvaihdosta yksityiskohtaisen tutkimuksen jälkeen. Lakiehdotuksessa myös määrätään vankeusrangaistusta viidestä kymmeneen vuoteen ja sakko 1 000 000 Rs. 2 000 000 pakkokäännyttämisestä.

Hallitus on ilmeisesti aloittanut lasiesityksen valmistelun normaaleissa poliittisissa oloissa, osana politiikkaansa viedä maata askel kerrallaan kohti nykyaikaa. Talebanin menestyksen rohkaisemat taantumukselliset konservatiivit ovat nyt tarttuneet asiaan, ja on mahdollista että kysymys pakkokäännytysten kieltämisestä muodostuu kiintopisteeksi, jonka avulla Pakistania kammetaan nurin. Kannattaakin pitää mielessä, että Pakistanilla on joukkotuhoaseita: Ydinaseestaan Pakistan käytti nimitystä ”Islamin miekka”, ja maan armeijan bioaselaboratorio on tehnyt yhteistyösopimuksen kiinalaisen Wuhanin Virologisen Instituutin (WVI) kanssa, jonka muistamme toisista yhteyksistä. Pakistanin kehitystä on syytä tarkkailla.

Luettavaa:

Pakistanin pääministerin liikkumavara kapenee uhkaavasti

Tiedustelu-väite: Wuhanin ”korona-labratorio” on tehnyt Pakistanin kanssa sopimuksen bioaseesta

Rokotteiden vastustajat surmasivat kaksi poliisia Pakistanissa

2 Comments

 1. Piku
  25.8.2021 16:30

  Tuolla käännytetään Islamiin, miellä pakotetaan kansa viher-bolshevismiin ja vero-orjiksi maksamaan valtaeliitin luksus-elämää ja käsittämättömiä palkka&muita etuja. Mukana tulee femakko&QLGBT+ -pakko propagandaa jokaisesta mediatukiaisilla maksetusta trollitehtaasta.

  Ehkä Islam olisi inhimillisempi vaihtoehto siihen mitä meille pakko syötetään ja mitä me joudumme kestämään.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.8.2021 17:06

   Islamin lippu oli alunperin vihreä, kun eräs Muhammed hööki pitkin preeriaa joukkoineen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top