”Mustanaamiokerho” rakenteli tussareita, -äärioikeiston salaliitto?

Äärestä ääreen ja laidasta laitaan tehdään kummallisia asioita,  jotka joskus johtavat syytteisiin ja tuomioihin, joskus eivät. Tarkastelemme ja ihmettelemme.

Äärioikeistolainen terrorismi muodostaa edelleen uhkan länsimaissa. Viimeisin vakava isku tapahtui kesäkuussa Kanadassa, kun neljä ihmistä kuoli islamin vastaisessa väkivallanteossa. Myös Suomessa on saatu viitteitä konkreettisten tekojen valmistelusta vuoden 2019 jälkeen. Lyhyellä aikavälillä äärioikeistolaiset terrori-iskut ovat mahdollisia länsimaissa, eikä iskun mahdollisuutta Suomessa voida sulkea pois, kirjoitti Supo turvallisuuskatsauksessaan (2021).

Konkretiaa äärioikeiston uhkavisiolle antaa viime kevättalvella -erään selvittämättömäksi jääneen väkivaltarikoksen tutkinnan yhteydessä- yllättäen löytynyt organisaatiokaavio, jossa rikollisjärjestö, sissiarmeija ja mahdollisesti teloituskomppaniatkin ovat sulassa sekamelskassa:

Kuva alunperin poliisin tutkintamateriaalista.

Lapsellisella käsialalla väsätty kaavio äärioikeistolaisesta vallankumousjärjestöstä, lukuisine rönsyineen, antanee realistisen kuvan tekijöidensä vaarallisuudesta, mutta mikäs tämä on:

Kuva alunperin poliisi aineistosta.

Poliittisesti kuuman väkivaltarikoksen tutkinnan yhteydessä löytyi mm. useita kotitekoisia tussareita, joita em. ”mustanaamiokerhoihin” kytkeytyvä henkilö oli kätkenyt asuntoonsa ja mökillensä. Olemme edelleen pikkupoikamaisten harrastusten levellillä, mutta vaarallisella alueella: Omatekoinen tussari on vaarallinen tekijälleen, jos tämä aikoo sitä käyttää. Tässä tapauksesta hän selvisi ehdollisella tuomiolla vaarallisen esineen hallussapidosta, mutta ceissiin liittyy myös vaarallisempi sivujuonne.

Kynäpistooli, joka on vakiintunut nimitys po. viritelmälle, on esiintynyt myös toteutuneiden henkirikosten työkaluna maailmalla. Laitetta voi käyttää henkilöön lähietäisyydellä, ja seuraukset uhrille voivat olla kohtalokkaita. Ei poliittista rikosta ilman sanallista yllytystä on huomioonotettava sääntö, joten vaihdamme lähestymissuuntaa.

Some-yllytys ei ylittänyt syytekynnystä

Valtakunnansyyttäjä tiedotti keskiviikkona päättäneensä, että syytettä ei nosteta asiassa, jossa vasemmistoliiton läntisen alueen entistä toiminnanjohtajaa M.D:ä epäiltiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

”Kyllä, minulla on oikeus tappaa itsepuolustuksena ja fasistin tappaminen on KAIKISSA tapauksissa itsepuolustusta” (kirjoittaja ei ole enää Vasemmistoliiton jäsen.)

Tappamiseen yllytetään siellä, ja välineitä väsätään täällä, -ja osalliset ovat jollakin tapaa linkitettävissä joihinkin puolueisiin. Onko nyt syytä aloittaa epäiltyjen puolueiden morkkaaminen? Vastaan, että ei:

 • Tapauksessa voi olla kyse kompromaatin rakentamisesta kyseisen puolueen maineen pilaamiseksi: Lavastetaan ääriryhmä ja kerätään hyväuskoisia ja varomattomia puolueen jäseniä johonkin tiimiin, joka alkaa sen jälkeen tuottaa huonoja uutisia oikein urakalla. -Emme mene helppoon emmekä tue salapuuhastelijan tavoitetta.
 • Äärestä ja laidasta kiinnostuneita ilmaantuu aina, varsinkin nuorempiin porukoihin. Lähinnä politiikan kentän reunoja toimivien puolueiden tehtävä onkin houkutella nämä pois huonoilta teiltä rakentavaan toimintaan, -oppimaan sisäsiisteiksi puolueen toimissa. Emme siis häiritse vasureita tai persuja tässä asiassa, jos saavat tuloksia aikaan.

Jos siis puolueet saavat kerättyä väkeä pois vaarallisten mustanaamiokerhojen vaikutuspiiristä, kiitän ja kumarran. Mihin sitten näitä hämäräkerhoja tarvitaan. Lainaankin lauseen toisaalta:

”Puoluekannastaan melko varmatkin ihmiset tarvitsevat sytykkeen suuntaan tai toiseen. Ikävä skandaali voi viedä äänestysinnon. Mieltä järkyttävä uutinen voi ajaa ääniuurnalle.” (lainauksen lähde.)

Totta, sanoo kokemus, mutta sitä mielenjärkytysuutista ei tullut. Oliko sitä kukaan tekemässäkään, emme saa koskaan tietää. Ääriryhmien hämäräperäisen aluskasvillisuuden tarkoituksen perille taisimmekin juuri päästä.

Luettavaa, jos ketään kiinnostaa:

Supon vuosiraportti varoittaa ”äärioikeistosta”, mutta suurempi vaara demokratialle on kansan kahtijako keskustelukyvyttömiin lohkoihin

”Mieltä järkyttävä uutinen” voi vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen

Äärioikeistoa ei enää epäillä rikoksen valmistelusta: Salaliitto kuihtui känniläisten netti-uhoksi

Ääriryhmät uhkaavat sisäministeri Maria Ohisaloa, -tai sitten eivät?

2 Comments

 1. juha II
  3.10.2021 15:50

  SUPO:lla ja kommunisteilla on käsissään ”savuava ase”!

  Vaara on varsin todellinen. Nimittäin lastenhuoneessa!!!

  Mitäs ISIS-terroreista ja Talebaneista, joita erikoislennoilla lennätetään Eurooppaan. Kuuleman mukaan eräs ranskalainen ”älyn jättiläinen” poliitikko ehdotti, että Talebanit pitää tuoda Ranskaan, koska siellä heitä voidaan v(p)alvoa paremmin!?!?!???

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   3.10.2021 16:36

   Meillä on mustanaamiot, nastamuumiot ja kaapukummitukset, niin olis ihme ettei jotain teroilua saadaa aikaan? Supo on jo viime vuosituhannella satsannut ennaltaehkäisevään l. preventiiviseen työhön, joten tulosten pitäis jo näkyä?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top